Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мінеральна вода для схуднення: як правильно пити і яка краще

  1. процес схуднення
  2. класифікації
  3. Мінералізація і її ступеня
  4. склад
  5. Лікувальні властивості
  6. огляд кращих
  7. Питний дієтичний режим
  8. додаткові поради

Загальновідомо, що нестача води в організмі не тільки сушить шкіру і послаблює імунітет, але ще й уповільнює метаболізм. Через це відбувається накопичення жирів, які просто не встигають перетравлюватися. Тому її рекомендують пити у великих кількостях для того, щоб не повніти.

Однак останнім часом все частіше констатується інший факт: через неправильне питного режиму, коли вживається занадто багато H2O, вона вимиває з організму корисні речовини. Це призводить до порушення роботи різних органів і виникненню захворювань. Тому дієтологи все частіше рекомендують трохи видозмінити даний спосіб боротьби із зайвими кілограмами.

Все більшої популярності набуває мінеральна вода для схуднення, яка активно регулює водний обмін в організмі, завдяки розчиненим у ній солей. Але так чи вона безпечна?

процес схуднення

Дієтологи, які пропонують нам даний продукт, в подробицях розповідають, чим корисна мінеральна вода для схуднення:

  • втамовує відчуття голоду між основними прийомами їжі: рідина буде заповнювати обсяг шлунка, усувати відчуття порожнечі;
  • тим самим дозволяє уникнути переїдання;
  • сприяє природному і м'якому очищенню тіла від шлаків;
  • нормалізує водно-сольовий баланс;
  • що міститься в ній магній вступає в реакцію з клітинами жиру і утворює з них солі, які не можуть засвоюватися організмом;
  • через брак ліпідів вони починають витрачатися з жирових запасів, відкладених раніше, - так відбувається схуднення.

Згідно з численними дослідженнями і позитивним відгуками, мінеральна вода допомагає схуднути на 2-3 кг на тиждень при дотриманні правильного питного режиму і деяких інших нюансів. Все-таки завжди варто пам'ятати про те, що вона в корені відрізняється від звичайної рідини , До якої ми звикли. І це доводить наявність безлічі класифікацій цілющого напою. Правильний вибір визначить і ефективність позбавлення від зайвої ваги.

Сама солона. Kona Deep - сама солона мінеральна вода в світі, що видобувається з узбережжя Гаваїв.

класифікації

Перед кожним, хто вирішив позбутися від жирового баласту таким способом, постає питання, яка мінеральна вода краще для схуднення, так як її різноманіття на сучасному ринку може заплутати кого завгодно. Для його вирішення потрібно розбиратися в різновидах напою, так як існує досить велика кількість його класифікацій.

Мінералізація і її ступеня

  • Мінералізована вода - штучна імітація. Спочатку звичайну воду очищають, потім додають в неї якийсь певний набір солей.
  • Мінеральна - природна. Містить в мікродозах практично всю таблицю Менделєєва. Тільки вона має лікувальні властивості, маючи особливу структуру, яка не може бути відновлена ​​штучно в лабораторних умовах.

Для схуднення підійдуть далеко не всі мінеральні води. Все буде залежати від концентрації в них корисних солей і мікроелементів.

Так розрізняють:

  1. Прісну (мінералізація 1 гр на дм³).
  2. Слабомінералізовану (від 1 до 2 гр).
  3. Маломінералізовані (від 2 до 5 гр).
  4. Середньомінералізована (від 5 до 10 гр).
  5. Високомінералізовану (від 10 до 15 гр).

Прісні напої називають ще столовими - і ось таку якраз мінеральну воду краще всього пити здоровим людям з метою схуднення. Вона не зробить ніякої шкоди на організм, активує метаболізм і виключить дефіцит мікроелементів.

В лікувально-столових напоях мінералізація становить від 1 до 10 гр. Для схуднення з їх допомогою потрібно обов'язково проконсультуватися з лікарями і самостійно не використовувати.

Якщо на пляшці з мінеральною водою є позначка «лікувальна» (мінералізація понад 10 гр), її не варто брати як засіб для схуднення без дозволу спеціаліста.

склад

У мінеральній воді найчастіше присутня 6 основних елементів, які сприяють схудненню: натрій, магній, кальцій, хлор, гідрокарбонат і сульфат. У різних напоях їх комбінація різна, і від цього залежить їх ефективність. Саме з цієї причини рекомендується перед такою своєрідною дієтою проконсультуватися у лікарів.

Таблиця, як приклад, хімічного складу мінеральних вод «Нарзан» і «Єсентуки №4»:

Таблиця, як приклад, хімічного складу мінеральних вод «Нарзан» і «Єсентуки №4»:

Наприклад, Нарзан можна пити тим, у кого або нормальна, або підвищена кислотність шлунка, а Єсентуки №4 - у кого вона знижена. Недотримання цих показань призведе до небажаних побічних ефектів і зриву схуднення.

Лікувальні властивості

Не варто вибирати для схуднення мінеральні напої, в яких містяться біологічно активні елементи, спрямовані перш за все на лікування певних захворювань. Для здорової людини вони можуть бути небезпечні, тим більше, що в рамках зниження ваги необхідно багато пити.

До лікувальних відносяться такі бренди, як:

  • Железноводская - кремниста, бере участь у формуванні кісткової тканини;
  • Джермукская - миш'яковиста, застосовується для профілактики променевих уражень, атеросклерозу, подагри, анемії;
  • Архиз - бромистий, для усунення депресій і безсоння;
  • Семигорская - йодна, призначається при захворюваннях щитовидки.

З огляду на лікувальні властивості і мінералізований складу цього напою, є сенс проконсультуватися якщо не з лікарем (ідеальний варіант), то вже з дієтологом точно, яка мінеральна вода сприяє схудненню і чи можна вам її вживати без шкоди для здоров'я.

Що стосується якихось конкретних брендів і різновидів, пропонуємо вашій увазі невеликий огляд найбільш популярних.

Найстаріша. Vincentka - найстаріша мінеральна вода в світі, яка видобувається з джерела в Лугачовице (Чехія) з 1669 року.

огляд кращих

Сама «голлівудська» мінеральна вода BlingH2O - улюблениця місцевих зірок

Дієтологи називають 10-ку кращих мінеральних напоїв, які і здоров'я зміцнюють, і схудненню сприяють. Потрапили в рейтинг бренди - провідні світові виробники цілющих вод, які успішно зарекомендували себе в цьому сегменті:

  1. Borjomi (Боржомі). Грузія.
  2. Ein Gedi Mineral Water. Ізраїль.
  3. Evian. Франція.
  4. Kona Deep Sea Mineral Water. США.
  5. Montclair Water. Британія.
  6. Naya's Spring. Канада.
  7. San Pellegrino. Італія.
  8. Донат. Словенія. Містить велику кількість магнію. Рекламується як мінеральна вода, ефективно сприяє схудненню.
  9. Єсентуки. Ставропіллі.
  10. Лисогірська. Ставропіллі. Основний мінерал - магній. Надає послаблюючий ефект.

Важко сказати, яка в цьому рейтингу краща мінеральна вода для схуднення, так як у кожної є свої переваги і недоліки. Головне - щоб її вживання доставляло тільки комфортні відчуття і допомогло досягти заповітної мети. Крім цих брендів, ви також можете придбати інші приємні новинки, які скрасять будь-яку голодування.

Є думка, що мінеральна газована вода не може сприяти схудненню. Однак це стосується тільки мінералізованих, штучних напоїв. А в природних джерелах вуглекислий газ - не тільки прекрасний засіб для втамування спраги і голоду, але ще і консервант, який збільшує термін її зберігання. Натуральна газація не шкодить здоров'ю і теж сприяє зниженню ваги. Правда, у неї більше протипоказань і пити її потрібно в набагато менших кількостях. Прикладом можуть служити все ті ж Нарзан і Боржомі.

Прикладом можуть служити все ті ж Нарзан і Боржомі

  • ароматизовані

На Заході стало популярним схудненням за допомогою напоїв з позначками Perrier (мінеральна вода з лимоном або вишнею) і Vittel (містить яблучний ароматизатор). Серед вітчизняних теж є такі: Радонезького - з апельсиновим і лимонним смаками, Нарзан - з яблучним. Їх не можна ставити в один ряд з газованою водою, так як вони не містять цукру. Ароматизують їх зовсім трохи, до легкого фруктового запаху. Зате дієта з ними - одне задоволення.

Останнім часом на прилавках магазинів і аптек стали з'являтися невідомі бренди мінеральної води. Зокрема, до них відносяться лікувально-столова «Кисловодська цілюща», «Наготская-26». Чи відрізняються вони чимось від звичних «Боржомі» або «Нарзан» і якщо вони такі хороші, то чому стоять набагато дешевше?

Не ставтеся до них занадто упереджено. Просто вони ще не так відомі і розкручені. За складом, наприклад, «Кисловодська цілюща» дуже схожа на «Нарзан», але концентрація солей в ній дещо інша.

Так що не обов'язково мінеральна вода при схудненні повинна бути елітної і дорогої. Для цієї мети можна купувати навіть бюджетні варіанти, так як у всіх є сертифікати якості. А для скидання зайвої ваги набагато важливіше сам питної графік.

Сама аристократична. Selters - сама аристократична мінеральна вода, яку подавали до столу російських імператорів і німецьких кайзерів. Її назва частенько зустрічається в творах художньої літератури. Родом вона з Німеччини.

Питний дієтичний режим

Будь-дієтолог вам скаже, що мінеральна вода сприяє схудненню лише в тому випадку, якщо її правильно вживати. Існує кілька варіантів зниження ваги з її допомогою.

  • Класичний (два варіанти)

1. Пити мінеральну воду за півгодини до основного прийому їжі тричі на день.
2. Через годину після основного прийому їжі пити мінеральну воду з підвищеним вмістом магнію. Тричі на день.

Так званий розвантажувальний день на мінеральній воді. На сніданок, обід і вечерю дозволяється з'їдати по 100 гр овочів ( морква , буряк і ін.) або фруктів, а за півгодини до цього випивати по склянці мінеральної лікувально-столової води. У перервах щогодини вживати по склянці талої або їдальні.

За 20 хвилин до їжі для схуднення корисно пити «Донат» (мінеральна вода з газом природного походження) по склянці 3-4 рази на добу. Попередньо можна злегка підігріти.

Для схуднення на Лисогірська мінеральній воді її потрібно пити за півгодини до їжі в обсязі 250 мл тричі на день, попередньо нагрів до 24 ° С. Тривалість дієти - місяць.

  • дієта кефіру

Протягом дня випивати літр мінеральної столової води і стільки ж знежиреного кефіру, чергуючи напої. Дієтологи радять розбити їх на порції по 8 склянок. Пити маленькими ковтками. На сніданок дозволяється їсти вівсяну кашу на воді, на обід - невелику порцію овочевого салату, на вечерю - зелене яблуко. Тривалість - 3 дні.

Читайте також: " Дієта на кефірі та яблуках ».

Судячи з відгуків, схуднення на мінералці - зовсім не міф, а науково обгрунтований факт. Грамотний режим з дотриманням зазначених дозувань дозволять привести в порядок не тільки фігуру, але і самопочуття. А якщо разом з цим ви почнете правильно харчуватися і займетеся спортом, ефективність будь-якої подібної дієти збільшиться в кілька разів.

Сама голлівудська. Bling H2O - мінеральна вода, яку п'ють всі голлівудські знаменитості і на зйомках, і на фуршетах. Видобувається в штаті Теннессі і коштує чималих грошей.

додаткові поради

додаткові поради

Використовуючи мінеральну воду для схуднення, дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  1. Якщо хочете використовувати якісну мінералку для схуднення, дивіться, де вона розливається. Якщо далеко від свердловини, вона вже не буде такою чистою і корисною, як якщо б була упакована в тару в тому ж містечку, де її добувають.
  2. Частенько для дієт використовується тепла мінеральна вода для того, щоб під впливом більш високих температур корисні елементи швидше всмоктувалися організмом. Це прискорює метаболічні процеси. Для цього вона підігрівається на водяній бані до 30-35 ° С і п'ється дрібними ковтками. Підігрів дозволяє також вийти «газам».
  3. Все-таки газована мінеральна вода - мало відповідний продукт для схуднення. Навіть якщо ви зважитеся її застосовувати, побічні ефекти у вигляді бродіння і метеоризму вам забезпечені.
  4. Рекомендовані дозування напою з мінімальним ступенем мінералізації - 600 мл на добу, із середнім вмістом мінералів - всього 300 мл.
  5. Приведіть у порядок своє харчування: воно повинно бути збалансованим і правильним. Виключаються всі шкідливі продукти, ведеться підрахунок калорій, дотримується чіткий режим дня, перекушування залишаються поза зоною доступу.
  6. Займайтеся будь-яким видом спорту для витрачання калорій, будь то походи в тренажерний зал, басейн або вправи вдома на, наприклад, орбітрек , велотренажері та ін.

Вживаючи мінеральну воду для схуднення, ви піклуєтеся не тільки про красу свого тіла, але і про зміцнення здоров'я. Адже ці напої - цілющий дар людству самою природою.

Вона допомагає впоратися з посиленими фізичними та розумовими навантаженнями, покращує концентрацію уваги, нормалізує артеріальний тиск, заспокійливо діє на нервову систему, зміцнює зуби і кістки. Так що з такою дієтою ви будете не тільки добре виглядати, але і відчувати себе чудово.

Але так чи вона безпечна?
Чи відрізняються вони чимось від звичних «Боржомі» або «Нарзан» і якщо вони такі хороші, то чому стоять набагато дешевше?

Новости