Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Клімат і погода Греції

  1. Погода Греції сьогодні Клімат в Греції - м'який, середземноморський: тепла волога зима (середня температура...
  2. Середня температура повітря вдень в Афінах
  3. Середня температура повітря вдень в Халкідікі
  4. Середня температура повітря вдень на Родосі
  5. Середня температура повітря вдень на Криті ( Іракліон )
  6. Середня температура повітря вдень на Корфу

Погода Греції сьогодні

Клімат в Греції - м'який, середземноморський: тепла волога зима (середня температура січня + 10С, вологість 75%) і спекотне сухе літо (середня температура липня + 32С, вологість 55%). Купальний сезон в Греції починається з середини травня і закінчується в кінці жовтня.

Квітень і травень - найкрасивіші місяці, коли все цвіте і зеленіє. Це найкращий час для подорожей по історичних місцях. У червні встановлюється прекрасна погода для купання та відпочинку, а туристів ще мало, отже, ціни нижчі.

Найспекотніші місяці - липень і серпень. На островах спека переноситься легше через близькість моря, звідки дме легкий освіжаючий вітерець. Оксамитовий сезон - вересень і жовтень. Спека спадає, а купальний сезон ще в розпалі.

З квітня по листопад погода, здебільшого, безхмарна, дощі рідкісні і нетривалі, а в липні-серпні їх немає зовсім. У горах температура значно відрізняється від температури на рівнині. А Греція країна переважно гірська, і плоску землю під ногами турист може знайти, не рахуючи асфальту міст, тільки на прибережних рівнинах. Рівнини ці невеликі, але зате їх багато.

Грецію можна розділити на кілька основних кліматичних регіонів. Клімат материкової Греції схожий з кліматом Балкан, з його холодними зимами і жарким вологим літом. Аттика , Центральні і східні райони Пелопонеса, Крит , Острови Кіклади і Додеканес відрізняються типовим середземноморським кліматом з жарким і сухим літом і прохолодною зимою. на Криті найдовше зберігається тепла погода. На південному узбережжі купатися можна з середини квітня до листопада.

У липні і серпні практично по всій країні стовпчики термометрів піднімаються до 40 ° С в тіні. Липень і серпень - це також час meltemi, сильного північного вітру, під впливом якого в цей час виявляється все східне узбережжя материкової Греції (включаючи Афіни ), А також острова Егейського моря, особливо Кіклади. Вітер цей є наслідком виникає різниці в атмосферному тиску між Північною Африкою та Балканами. Цей вітер, з одного боку, приносить відносну прохолоду. З іншого - може внести незручності з літаючими по пляжу парасольками, спізнюються поромами і т.д. західний Пелопоннес , Південно-західний Епір, західна частина Центральної Греції (стерео Еллади), а також Іонічні острова , Залишаються осторонь від шляху meltemi. І зими там не такі холодні, як в північній Греції , Однак ці райони отримують найбільшу кількість опадів, що випадають. клімат Халкідікі , П-ова Пеліон і островів пн.-сх.. частині Егейського моря є чимось середнім між середземноморським кліматом і балканським кліматом північній Греції .

У більшості районів Греції дощовий сезон починається в середині жовтня і тримається зазвичай до лютого. Жаркий клімат наклав свій відбиток на звички і традиції греків . Тому в літній час приблизно з 15.00 до 18.00 настає час післяобіднього відпочинку. У ці години не прийнято призначати зустрічі, дзвонити по телефону.

клімат Халкідікі Курортний сезон триває з травня по вересень включно. Середня температура повітря +28 .. + 30 ° C. Найспекотніші місяці - липень і серпень (спека доходить до +35 ° C). Клімат протягом усього літа сухий, тому спека переноситься дуже легко. Півострів добре захищений від вітрів гірськими масивами, тому море досить спокійне і дуже добре прогрівається. Середня температура води в літній час +24 .. + 26 ° С.

клімат Родосу клімат Родосу - середземноморський, з м'якою зимою і прохолодним літом. острів Родос недарма називають островом Сонця, адже більше 300 днів в році тут стоїть сонячна погода. Родос займає перше місце в Греції за кількістю сонячних днів у році. на Родосі досить висока вологість повітря. Така погода на Родосі створює оптимальні умови для численних видів рослинності, і Родос буквально потопає в зелені і квітах. Опади випадають, в основному, в зимові місяці. (Хоча, яка ж це зима, якщо температура води не опускається нижче 16 ° С.?!) Купальний сезон на Родосі починається в червні і триває до жовтня. Середня температура моря в березні - квітні + 18 ° С, травні - червні + 22 ° С, липні - серпні + 25 ° С, вересні-жовтні + 24 ° С, листопаді + 20 ° С. Середньорічна температура повітря на острові + 18 ° С; тому відпочивати на Родосі можна практично круглий рік.

клімат Корфу клімат на Корфу дуже приємний, вечорами навіть буває прохолодно. клімат на Корфу субтропічний, він нагадує клімат на островах Хорватії. Середня температура влітку - від +24 С до +33 С, взимку - від +15 С до +18 С. Понад 250 сонячних днів в році, дощі влітку бувають рідко, основні опади випадають взимку. Середня температура води в липні - 26 С, в лютому - 16 С. Кращі місяці для відпочинку травень - вересень.

клімат Крит клімат острова Крит вважається самим м'яким і сприятливим в Європі. клімат в Іракліоні помірний середземноморський. Протягом літа середня температура коливається від 25 до 30 ° C, взимку 13-18 ° С. Зима м'яка, але вітряна. Сонячна погода в Іракліоні буває більше, ніж 300 днів в році. Купальний сезон з квітня по листопад. Дощі в сезон бувають дуже рідко. Середня температура моря в березні - квітні + 18 ° С, травні - червні + 22 ° С, липні - серпні + 25 ° С, вересні-жовтні + 24 ° С, листопаді + 20 ° С. Навіть взимку температура води не опускається нижче 16 ° С. Приїжджати на відпочинок в Іракліон можна цілий рік.

Найкращий час для відвідування:

Кращий час для відвідування Греції це весна і осінь, найкращі місяці - травень, червень, вересень і жовтень. Основна частина туристичної інфраструктури не діє в зимовий час, особливо на островах. Багато готелів, сезонні кафе і ресторани з кінця листопада до початку квітня закривають свої двері. Розклад руху транспорту, автобусів і поромів, скорочено, а деякі рейси і зовсім скасовані.

Початком туристичного сезону можна вважати початок квітня, коли приходить час православного Великодня. Проте, клімат сприяє чудовому відпочинку з червня, коли в більшості місць стоїть сонячна тепла погода. З середини червня до кінця серпня високий сезон. В цей час стовпчик термометра може досягати до 40 ° C в тіні, тому пляжі переповнені, а знамениті грецькі стародавності заполонили туристичними групами.

З кінця серпня кількість туристів спадає, але при цьому умови для відпочинку в цей час ідеальні: синява неба і тепле море протримаються до кінця жовтня.

З листопада по лютий в Греції вологі місяці. Зима може бути несподівано холодною, в цей час на материку і в горах сніг нікого не дивує. Проте, сонячні дні теж випадають і деякі мандрівники воліють річної суєті саме цю пору року.

Середня температура повітря вдень в Афінах

Середня температура води в Афінах

Середня температура повітря вдень в Халкідікі

Середня температура води в Халкідікі

Середня температура повітря вдень на Родосі

Середня температура води на Родосі

Середня температура повітря вдень на Криті ( Іракліон )

Середня температура води на Криті ( Іракліон )

Середня температура повітря вдень на Корфу

Середня температура води на Корфу

Новости