Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чим можна замінити майонез в салатах

  1. 1. Огіркова заправка
  2. 2. Йогуртовий соус
  3. 3. Сметанно-соєве заправка
  4. 4. Соус «ніжно-сирний»
  5. 5. Сметанно-лаймовим заправка
  6. 6. Соус «яєчно-кефірний»
  7. 7. Італійський соус
  8. 8. Заправка «каррі»
  9. 9. Тартар
  10. 10. Соус «сирно-вершковий»
  11. 11. Заправка з хріном і вершками
  12. 13. Соус «горіховий»

Існує тип людей, які не уявляють собі їжу смачною без майонезу Існує тип людей, які не уявляють собі їжу смачною без майонезу.

Вони змішують його не тільки з овочами, але і заправляють їм каші, пюре, їдять з м'ясом, бутербродами, піцою. Однак нам чимало відомо про шкідливі властивості даного продукту. До подібного соусу є безліч претензій.

Тим, хто не бажає поправитися і зіпсувати здоров'я, слід замінити майонез іншими подібними соусами. Адже він може завдати шкоди через недорогих транс-жирових масел, загусники, емульгаторів, барвників і консервантів.

Однак здорове харчування не повинно бути несмачним. Звичайно, в майонезі багато жирів і калорій, але існує багато різних ідей. Вони пропонують готувати соуси своїми руками, які нічим не зашкодять ні здоров'ю, ні фігурі.

Соусів з подібним смаком є достатньо. Існує багато рецептів, які дають можливість замінити цей шкідливий соус.

  • Унікальна заправка зі сметани і кропу, змішаних з волоськими горіхами, зробить салати досить ситними і додасть їм новий смак.
  • Соус з вершків та хрону добре підійде до печеним овочам.
  • Звичайний тартар додасть рибі вишуканий смак.
  • З ніжним смаком соус з кмину і сирка зробить картопляну запіканку святковим делікатесом.
  • Також дуже популярний італійський соус, який будь-яку їжу зробить неповторною.

Прикладів подібних соусів багато.

Головне, що всі названі соуси на смак майже не відрізняються від майонезу.

Ось деякі рецепти і смачні, і нешкідливі заправки, якими сміливо можна замінити «шкідливий магазинний продукт».

1. Огіркова заправка

Візьміть 2 огірка середнього розміру, натріть на крупній тертці і легенько вичавіть сік. Часник (2 зубчики) дуже дрібно поріжте.

М'якоть, взяту з огірків, перемішайте з часником і 0,2 кг нетвердою вершкового сиру. Потім додайте дві чайні ложечки порубаного кропу і 175 г сметани.

За бажанням можете поперчити або додати будь-які прянощі. Цей соус - відмінне доповнення до картоплі і м'ясної їжі.

2. Йогуртовий соус

Почистіть невеликий зубчик часнику і роздушіть за допомогою преса. Помістіть часник зі склянкою натурального йогурту без цукру в блендер.

Вам необхідно його добре збити і трошки посолити. Потім додати 125 г оливкової олії. Те, що вийшло, відмінно поєднується з м'ясними та грибними стравами.

Ще простіше буде взяти домашній йогурт, додати трошки часнику і дрібно посіченої зелені. Якщо немає зелені, можете йогурт змішати з соєвим соусом і присипати чорним перцем або коріандром.

До йогурту відмінно підходить порубаний кріп і кінза. Соєвий соус замінить сіль і додасть кращий смак. Буде набагато смачніше, ніж просто заправити сметаною.

3. Сметанно-соєве заправка

Збиваємо віночком 250 г сметани, сіль, соєвий соус (50 г), бальзамічний оцет (пару крапельок) і 5 г гірчиці (неострой).

Щоб заправка була пікантні, додайте ползубчіка подрібненого часнику. Вона ідеально підійде для салатів, так і за смаком на майонез схожа.

Інший варіант легкої заправки - це нежирна 15% -я сметанка просто змішується з соєвим соусом і зеленню. Для заправки картоплі в сметану додають часник і зелень. За бажанням можна змішувати з гірчицею.

Цей варіант підходить до таких салатів як шуба і олів'є. Щоб заправити запечене в духовці м'ясо, сметану змішують з аджикою.

4. Соус «ніжно-сирний»

100 г сирка розмішайте в склянці молока, додайте 20 г гірчиці і ретельно збийте. Присипте сіллю, цукром і стовченим в ступці кмином (10 г), або перцем і зеленню.

Все добре розмішайте. Такий соус підходить до запіканок, хороший для овочевих і картопляних страв.

5. Сметанно-лаймовим заправка

Подрібніть блендером 6 стеблинок петрушки, додайте сік лайма (¼ частину плода), гірчицю і стаканчик сметани. Присипте сіллю і перцем.

Збивайте так, щоб вийшла однорідна маса. Тепер тоненьким струменем долийте півсклянки оливкової олії. Збивати необхідно до загустіння.

Лайм можна замінити лимоном, а замість сметани використовувати густий натуральний йогурт. Така заправка зробить овочі, рибу і морепродукти смачнішими.

6. Соус «яєчно-кефірний»

Приготуйте 75 г сирка, три варених жовтки, 125 г кефіру, пару крапельок соку з лимона, пів чайної ложечки гірчиці, сіль і перець.

Все це відправте в блендер і збивайте протягом 10 хвилин. У вас вийде нежирний і смачний соус без додавання загустителя і різних хімікатів.

Їм відмінно заправляти м'ясні та овочеві салати.

7. Італійський соус

Зелені маслинки (10 шт), великий помідор, 3 зубчики часнику і стебло цибулі добре подрібніть. Помідор необхідно очищати. Всі продукти помістіть в блендер і, додавши 250 г грецького йогурту, збивайте.

Цим соусом ідеально доповнювати гриби, овочі і смажене на грилі м'ясо.

8. Заправка «каррі»

М'якоть одного кисло-солодкого яблука дуже дрібно поріжте і змішайте зі стаканчиком домашнього йогурту. Відразу ж додайте 10 г каррі (у вигляді порошку). Не можна допускати потемніння суміші.

Цей соус відмінно поєднується з овочевими виробами та птицею.

9. Тартар

Розітріть два жовтки, присипте сіллю і перцем, додайте сік з половинки лимона і добре розмішайте. Потім тонким струменем вливайте 120 г оливкової олії, продовжуючи збивати.

Коли соус стане густим і буде трошки схожий на майонез, всипте 100 г порубаного лука.

Потім перемішайте і додайте 6 зелених оливок, солоний огірок (у вигляді порізаних кубиків) і роздавлений часниковий зубчик. Подавати краще в холодному вигляді.

Тартар найбільше підходить до рибі в будь-якому приготованому вигляді. Також він відмінно підходить до м'ясних страв, морепродуктів і овочів.

10. Соус «сирно-вершковий»

Візьміть твердий сир (175 г) і дрібно розітріть. Роздавите 2 часникових зубчики. У певну для соусу ємність налийте вершки (200 г).

Тепер підігрійте на невеликому вогнику, додайте сир. Прогрівати радиться в продовження 4-х хвилин. Досипьте часник і дрібку мускатного горіха. Солити і перчити можете за бажанням.

Все добре розмішати, продовжуйте готувати 3 хв на тихому вогні.

Цей соус чудово доповнює смак білих грибів, курки, птиці та білої риби.

11. Заправка з хріном і вершками

Дрібно поріжте полпучка лука. 200 г вершків 20% -ї жирності влийте в сотейник, потім помістіть в нього 75 г натертого хрону і 5 г гранульованого часнику. Присипте сіллю.

Після закипання приберіть з вогню, досипьте рубаного лука і знову перебили. Заправка вийде кремовою, ніжною і трохи пікантною.

Вона додасть прекрасний смак вареним яйцям, ростбіф, білим грибам, запеченої сьомги і відварного картоплі.

12. Змішайте варений жовток з чайною ложечкою гірчиці. Після того, як маса буде мати однорідний вид, поступово додавайте рідкого сирка.

Сіль з перцем потрібно обов'язково, але на свій розсуд.

13. Соус «горіховий»

150 г волоських горішків і 50 г насіння кунжуту трошки підрум'яньте на сковорідці і перемолоти блендером. Кріп (полпучка) вимийте, висушіть і дрібно поріжте. Влийте 250 г сметани 15% -ї жирності, 25 г нерафінованої соняшникової олії.

Посолити і поперчити, добре все розмішайте. Такий соус часто поєднують з рибою, грибами, картофляник, дерунами та іншими овочевими стравами.

Всі ці заправки набагато краще на смак і корисніше, ніж майонез. Навіть сама несмачна їжа завдяки гарному соусу може перетворитися в оригінальний шедевр кулінарії. Через різних соусів одне і те ж блюдо може мати різний смак.

Кожна людина може сам для себе визначити, скільки потрібно сметани і гірчиці. Зазвичай 25 г гірчиці відмінно підходить до 200 г сметани. Цей саморобний майонез підходить до будь-яких овочевих салатів.

Гірчицю краще брати французьку , Так соус на смак буде ніжним. Однак найкраще підійде вершкова гірчиця. Замість сметани часто беруть густі домашні йогурти.

Часто салати заправляють підсоленим кефіром, м'ясні страви - сметаною з тертим хріном.

Експериментувати можна по-різному, головне щоб соус вийшов густим.

Новости