Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Владислав Кононов: "Знаючи про підводні рифи, покупець житла в передмісті зможе їх вдало обійти"

  1. Орфографічна помилка в тексті:

17 серпня 2015 року, 11:52 Переглядів: 17 серпня 2015 року, 11:52 Переглядів:   З якими проблемами стикаються покупці заміської нерухомості і на що звертати увагу при виборі житлового комплексу

З якими проблемами стикаються покупці заміської нерухомості і на що звертати увагу при виборі житлового комплексу? Ми поговорили з партнером девелоперської компанії AVM Development Group Владиславом Кононовим.

Столичні новобудови завжди вважалися більш якісними, ніж приміські. Чи вірно це твердження сьогодні?

Більше десяти років тому так і було, але зараз можна стверджувати прямо протилежне. Сьогодні за ту ж суму в передмісті можна купити житло набагато якісніше, ніж в столиці. По-перше, в Києві земля спочатку набагато дорожче, ніж в передмісті. По-друге, в столиці забудовники часто невиправдано завищують сегмент побудованого житла - щоб підвищити ціну квадратного метра. Тому за містом легше знайти оптимальні пропозиції по співвідношенню "ціна-якість".

Виходить, що в Києві можуть продавати житло економ-класу під виглядом бізнес-класу?

Про таких крайніх випадках мені невідомо, але досить часто житло, яке позиціонується як "бізнес-клас", до нього не дотягує. Наприклад, забудовник може заощадити на якості матеріалів, проводці або плануванні квартири. Такі випадки зустрічаються і серед приміських об'єктів, але набагато рідше.

Житло якого рівня можна купити в передмісті за вартістю найдешевшої столичної квартири?

За ціною столичної квартири економ-класу під Києвом можна купити житло в комплексі, який складається з трьох-десяти будинків, розміщених на території, що охороняється, недалеко від лісу і, можливо, водойми, з прекрасним видом з вікна. У столиці такі параметри доступні лише для покупця бізнес-сегмента.

А на що звертати увагу при виборі місця розташування житлового комплексу?

Перш за все - на густоту забудови території. Багато приміських райони сьогодні забудовані дуже щільно, а це впливає на якість життя в них. Наприклад, в Ірпені продають житло більш ніж 70 новобудов, в Вишневому і на території Софіївської Борщагівки - 16, в Бучі - 13.

З якими проблемами можуть зіткнутися жителі перенаселених районів передмістя?

Зрозуміло, що в перенаселених районах немає ні тиші, ні чистого повітря, ні живої природи. Звідти складніше дістатися до міста, незважаючи на відстань до нього - бо дороги в години пік переповнені. Перевантажена там і дитяча інфраструктура - батькам буде складно знайти садок або школу для дитини.

Але головна проблема перенаселених районів передмістя - це перманентні відключення електрики через перевантаження мереж. Причому страждають від цього не тільки покупці квартир в новобудовах, а й місцеві жителі.

Які з передмість столиці, на Вашу думку, сьогодні найменш перевантажені?

Ми недавно проводили дослідження, і прийшли до висновку, що один з найперспективніших напрямків розташоване вздовж Обухівської траси. Новобудов там зовсім небагато, тому ні електромережі, ні магістралі не перевантажуючи. Наприклад, від села Ходосівка, де знаходиться наш комплекс "Нова Конча-Заспа", можна дістатися до Києва за 20 хвилин в будь-який час доби. Крім цього, там добре розвинена інфраструктура.

А яка інфраструктура може називатися "добре розвиненою"?

В першу чергу, це вчасно підключені основні комунікації - електрика, водопровід, телебачення, інтернет. Не менш важливі магазини з товарами першої необхідності, аптеки, поліклініки, дитячі садки і школи. Добре, якщо все це знаходиться на відстані пішої доступності.

Знайти житловий комплекс в населеному пункті з розвиненою інфраструктурою - це теж проблема?

Звичайно. Розвинена інфраструктура в передмісті - це, скоріше, виняток, ніж правило. Найчастіше, інфраструктури взагалі немає, і її організація лягає на плечі девелопера. Він займається будівництвом і узгодженням об'єктів з місцевою владою, а на етапі затвердження документації часто виникають перешкоди.

Не менше проблем у забудовника і з налагодженням комунікацій: взаємодія з обленерго, облгазом і водоканалом часто затягується. У підсумку, введення в експлуатацію збудованого житлового комплексу може тривати роками.

На що ще потрібно звертати увагу, вибираючи житло в передмісті?

Важливіше, ніж близькість житла до міста - стан дороги і наявність громадського транспорту. Тому обов'язково перевіряйте, наскільки завантажена траса, якісні чи транспортні вузли, як часто ходять маршрутні автобуси.

Основна проблема наших доріг - старість і неготовність до тієї кількості автомобілів, яке по ним їздить. На хорошій дорозі повинно бути міцне покриття, достатня кількість смуг руху і продумані розв'язки.

Які параметри нового житла потрібно обов'язково перевірити особисто, не довіряючи інформації девелопера?

Знаючи про підводні рифи, покупець житла в передмісті зможе їх можна вдало обійти. Але робити це доведеться дійсно не вірячи девелоперу "на слово", а перевіряючи всі самостійно. Я завжди рекомендую покупцям особисто приїжджати в житловий комплекс на автомобілі або громадському транспорті і перевіряти стан дороги і завантаженість траси в ранкові години. Якщо заявлено наявність інфраструктури - не зайвим буде подивитися, наскільки вона насправді розвинена і віддалена від будинку.

І головне - планування квартири. Вона повинна бути зручною і дуже затишній - адже це ваше майбутнє житло, ваш маленький світ.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Владислав Кононов:" Знаючи про підводні рифи, покупець житла в передмісті зможе їх вдало обійти "". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Чи вірно це твердження сьогодні?
Виходить, що в Києві можуть продавати житло економ-класу під виглядом бізнес-класу?
Житло якого рівня можна купити в передмісті за вартістю найдешевшої столичної квартири?
А на що звертати увагу при виборі місця розташування житлового комплексу?
Які з передмість столиці, на Вашу думку, сьогодні найменш перевантажені?
А яка інфраструктура може називатися "добре розвиненою"?
Знайти житловий комплекс в населеному пункті з розвиненою інфраструктурою - це теж проблема?
На що ще потрібно звертати увагу, вибираючи житло в передмісті?
Які параметри нового житла потрібно обов'язково перевірити особисто, не довіряючи інформації девелопера?

Новости