Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Святковий десерт за 150 рублів

  1. бананові цукерки
  2. Яблука в клярі
  3. Домашня «нутелла» - шоколадна паста
  4. шоколадна ковбаса
  5. Швидкий «Наполеон»
  6. Шарлотка з яблуками
  7. Маннік з ягодами
  8. Лаваш на сковороді з начинкою
  9. сирне фондю
  10. Міні-піци і гарячі бутерброди

зібрати святковий стіл смачно і недорого - завдання не з простих. Адже в більшості сімей найзначніша стаття витрат - харчування. І якщо в повсякденному житті ми ще готові якось «ужиматься», то, що ж робити зі святковими днями, в які хочеться розслабитися (читай - витратитися), а фінанси обмежені?

Щоб не було нестерпно і сумно після пролетіли свят і спорожнілого гаманця, ми пропонуємо заздалегідь виробити підхід до цих витрат. А саме - позначити всі витрати в конкретних цифрах. Те ж стосується і меню.

Зробіть конкретний список зі страв на святкові дні, порахуйте вартість. А потім з готовим списком йдіть в магазин.

Додаємо в арсенал хитрощів бувалої господині рецепти «на швидку руку», смачні і з вигадкою, і що важливо для сімейного бюджету - економні.

У цій збірці-помогалочке ми зібрали бюджетні десерти вартістю до 150 рублів. Адже святковий стіл не обов'язково повинен ломитися від делікатесів. У більшості випадків набагато важливіше правильна компанія і «щось смачненьке» до чаю. Сьогодні ми якраз і поговоримо про це.

Сьогодні ми якраз і поговоримо про це

бананові цукерки

Банани - дуже бюджетний і доступний фрукт, його люблять дорослі і діти. Тому з них варто приготувати щось новеньке і смачне.

Розрізаємо очищені банани на шматочки по 2-3 см. Змішуємо 200 грам згущеного молока і 2 ст. ложки какао, підігріваємо. Наколюємо шматочки бананів на шпажку або вилку, мачає в солодкий соус, потім викладаємо на тарілочку з обсипанням і обвалюють. Як обсипання можуть виступати подрібнені горішки, терті вафлі, кокосова стружка.

Очевидний плюс цієї страви - його можна приготувати прямо під час чаювання, разом з гостями, легко і швидко.

Яблука в клярі

Просте і незвичайне блюдо - яблука в клярі - можна приготувати до будь-якого чаювання. Готується воно швидко і виходить дуже бюджетним.

Перемішуємо 120 гр. пшеничного борошна, 150 гр. молока, 1 щіпку солі і 1 ч.л. цукру. Цей кляр приблизно на 3 середніх яблука масою 400 гр. Відокремлюємо білок від жовтка і додаємо жовток в тісто, перемішуємо. Білок збиваємо окремо до стійких піків і швидко (в два-три заходи) змішуємо з основним тестом, щоб кляр був повітряним.

Очищені і нарізані плоскими кільцями або півкільцями без серцевини яблука опускаємо в кляр. Він виходить густим і обволакивающим. Вільно викладаємо яблука в клярі на гарячу сковороду з маслом. Масла наливаємо пристойно, щоб вийшов фритюр. Обсмажуємо їх з обох боків до золотистої скоринки і викладаємо на серветку, щоб скло зайве масло. Подаємо до столу майже відразу, так як з часом кляр перестає бути хрустким. За бажанням посипаємо яблука в клярі цукровою пудрою або прикрашаємо ягідним джемом.

Домашня «нутелла» - шоколадна паста

Приготувати шоколадну пасту можна самостійно. І використовувати її в якості намазки на хліб, печиво, крекери, швидкої глазурування випічки, в якості крему.

Змішуємо в каструльці 250 мл молока, 3 ст.л. какао порошку, 3 ст. л. цукру, 3 ст. ложки борошна. Розігріваємо суміш на вогні, постійно помішуючи віночком, щоб мука не прилипала до дна. Варимо до кипіння, плюс одна хвилина. Остужаем 20 хвилин, додаємо 70-80 грам вершкового масла, маса набуває блиск. Так само можна додати шматочки мелених горіхів, тертий шоколад. Шоколадна паста готова!

шоколадна ковбаса

Ця страва готується за принципом приготування радянського тістечка «Картопля» на основі подрібненого печива, какао або шоколадки, вершкового масла або замінника, шматочків горіхів. З змішаної маси за допомогою фольги або плівки формуємо ковбаску і охолоджуємо в холодильнику. Потім просто робимо «нарізку» і подаємо десерт до чаю.

Швидкий «Наполеон»

Простий, швидкий в приготуванні і смачний торт за 150 рублів - чи реально це? Цілком!

Нам знадобиться покупне (або саморобний) листкове тісто. Для 4-5 чоловік достатньо однієї стандартної упаковки. Собівартість - 50-70 рублів.

Розморожуємо тісто і викладаємо на промазаний маслом деко, ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Випікаємо за інструкцією до готовності. Тепер ми маємо два готових повітряно-хрустких коржа. Чекаємо до повного охолодження. Розрізаємо їх уздовж на дві частини, і отримуємо 4 коржа. В процесі розрізання у нас вийде достатня кількість крихт від листкового тіста, їх ми будемо використовувати для прикраси.

Тепер готуємо просту просочення - збиваємо сметану з цукром. Ще 50-60 рублів до собівартості. Просочуємо кожен корж, зверху посипаємо крихтами. От і все! Ставимо в холодильник мінімум на 8 годин, краще на 12-24 години. Так наш «Швидкий Наполеон» гарненько просочиться і стане ніжним.

Шарлотка з яблуками

Існує безліч рецептів цього смачного пирога. Пропоную скористатися нашим фірмовим.

Збиваємо міксером 5-7 яєць і 200 гр. цукру до утворення густої білої піни. Поступово додаємо просіяне борошно вищого гатунку, приблизно 200 грам. Тісто має бути досить рідким, як густа сметана. Його потрібно швидко збити (щоб не осіло і не вийшли бульбашки повітря, за рахунок яких воно і буде пишно підніматися) і відразу викласти в форму для випікання з заздалегідь нарізаним шаром яблук. Їх повинно бути не багато - 1-2 штуки. Тепер ставимо в розігріту духовку і чекаємо 25-30 хвилин до готовності.

Цей пиріг легко перетворити в торт, покривши його шоколадною глазур'ю , Просочивши сиропом, розрізавши на коржі, прошарками кремом і прикрасивши фруктами. Адже по суті, це просто бісквіт.

Маннік з ягодами

Збиваємо 3 великих яйця і 100 гр. цукру. Додаємо 100 гр. розм'якшеного вершкового масла, натуральний йогурт (молоко, кефір) - 150 мл, манну крупу - 150 гр, 2 ст.л. борошна, розпушувач - 1 ч.л., за бажанням - ванільний цукор або цедру лимона. Збиваємо тісто міксером. Воно вийде густоти сметани. Викладаємо його в форму для випікання, прикрашаємо свіжими ягодами, вдавлюючи їх в тісто наполовину. Випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Маннік з ягодами можна пом'якшити сиропом з соку 1 лимона, 50 гр. цукру і 100 мл води, проваренного на вогні протягом 5 хвилин. Просочуємо сиропом, часто наколів маннік зубочистками і полив сиропом з ложечки.

Лаваш на сковороді з начинкою

Сьогодні лаваш можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Але ми дамо рецепт його приготування в домашніх умовах на сковороді. Цей простий, дуже економний секрет може стати в нагоді будь-якій господині!

Починаємо з «активації» дріжджів: змішуємо 2 ч.л. сухих дріжджів з 1 ч.л. цукру і 200 мл теплої води, накриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин. Коли з'являється піниста «корочка» на поверхні, з ними можна працювати. Додаємо 50 г м'якого вершкового масла і 0,5 ч.л. солі. Змішуємо і поступово додаємо 500 г просіяного борошна (можливо і менше, за станом тесту). Тісто вимішуємо на столі. Він має не липнути до рук, бути пружним і пластичним. Потім накриваємо тісто кришкою і залишаємо на 1-1,5 години. Воно повинно піднятися в теплому місці і збільшитися в два рази.

Потім розділяємо тісто на частини. Для стандартної сковороди - 12 частин, і розгортаємо їх з тонкі пласти, приблизно в 1 мм завтовшки. Їх можна розкачати відразу все і покласти стопкою на тарілку, пересипавши борошном, щоб не злиплися.

Випікають лаваш на розігрітій сковороді без масла, приблизно секунд 15-20 з кожного боку.

В якості начинки можна використовувати будь-який «закусочний» набір.

Для приготування десерту в готовий лаваш можна загорнути терті яблучка з цукром або тертий сир, звернувши їх «круассаном» або «конвертиком». Обсмажуємо на сковороді з маслом з двох сторін до отримання золотистої скоринки. Подаємо гарячими до чаю або інших напоїв, прикрашаємо цукровою пудрою, джемом, шоколадом.

сирне фондю

Щоб укластися в 150 рублів і отримати оригінальний і в той же час простий, смачний десерт, набуваємо на цю суму шматочок сиру середньої ціни.

Розтоплюємо його в фондюшниці або на паровій бані. За бажанням додаємо прянощі, горішки, шматочки карамелі, шматочки овочів і фруктів, зелень. Тепер мачає в цю смакоту шматочки хліба. Десерт готовий!

Міні-піци і гарячі бутерброди

До чаю можна подати не тільки солодкі десерти, а й міні-піци. Їх можна приготувати з тіста або шматочків нарізаного батона, прісних булочок. Для начинки використовуємо стандартний набір «з того, що є в холодильнику» для піци.

Вийде економно, якщо деякі інгредієнти для піци завжди є у вашій морозилці. Це можуть бути заморожені шматочки ковбаси, шинки, сосисок, тертий сир, шматочки солодкого болгарського перцю. Так само можна пустити в справу домашні заготовки - консервовані огірки і помідори, домашні кетчупи і заправки. Тоді вартість приготування з наявних інгредієнтів буде мінімальною. головне - заготовити їх свого часу . Наприклад, купуючи шинку, відрізати від неї 5-6 шматочків і заморозити, натерти в контейнер або поліетиленовий пакет частина купленого сиру, заморозити в сезон зелень і т.д. Тоді ви будете завжди готові зробити швидке і смачне частування. І для цього не обов'язково буде «бігти» в магазин, адже буває так, що гості приходять несподівано.

Допомогти приготувати смачний і бюджетний десерт допоможуть наші матеріали про приготування домашнього печива , Страв на основі сиру , Секрети приготування домашнього морозива , креативному дизайні улюблених булочок .

А які бюджетні десерти готуєте ви?

Фото - фотобанк Лорі

Дата публікації 16.05.2016

Автор статті: Олександра Лукашина

І якщо в повсякденному житті ми ще готові якось «ужиматься», то, що ж робити зі святковими днями, в які хочеться розслабитися (читай - витратитися), а фінанси обмежені?
А які бюджетні десерти готуєте ви?

Новости