Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Суп Харчо з свинини - класичний рецепт з фото

  1. Що таке суп харчо?
  2. Інгредієнти для супу харчо з рисом і свининою
  3. Простий рецепт приготування супу харчо в домашніх умовах

У грузинських кулінарів існує різноманітне безліч чудових і унікальних рецептів, але ось перше місце серед перших гарячих страв, якими пишаються на Кавказі, звичайно ж, належить супу харчо. Освоївши приготування страви в домашніх умовах, ви зможете влаштувати своїй сім'ї справжню грузинську трапезу!

Що таке суп харчо?

Суп харчо традиційний - це перша страва, яку вариться на яловичині і навіть його назва звучить в перекладі як «суп з яловичини». Із задоволенням повідомляємо вам, що грузинські господині не настільки суворі, вони не обмежуються тільки яловичиною і з таким же завзяттям готують суп харчо з курки, баранини і, як в нашому сьогоднішньому рецепті - зі свинини. Такий смачний суп не залишається без уваги людей, які дотримуються посту. Вони із задоволенням готують його без м'яса і він суп виходить пісним. Використовуючи певні грузинські приправи і спеції, вегетаріанці досягають абсолютного повторення смаку по справжньому грузинським рецептом.

Далі, суп харчо за класичним рецептом передбачає використання сливового пюре - тклапі або, на худий кінець, сливового соусу ткемалі або ж звичайного гранатового соку. Однак якщо ви хочете приготувати суп харчо будинку без екзотичного для наших широт тклапі, це цілком можливо! Томати у власному соку підійдуть як не можна до речі, додадуть необхідну кислоту і насичений цвет.А ось без чого неможливо собі уявити суп харчо домашній - це волоські горіхи, рис, спеції і прянощі. Про це трохи докладніше розповімо нижче, коли будемо представляти етапи приготування супу харчо і покажемо покроково суп харчо класичний рецепт з фото.

Інгредієнти для супу харчо з рисом і свининою

Інгредієнти для супу харчо з рисом і свининою

  • Свинина (м'якоть) - 0,5 кг;
  • вода - 2 л;
  • цибуля - 3-4 шт .;
  • рис довгозернистий - 120 г;
  • коріандр - 0,5 ч.л .;
  • лавровий лист - 3 шт .;
  • олія соняшникова - 3-4 ст.л .;
  • перець чорний горошком - 10 шт .;
  • перець червоний мелений - 0,5 ч.л .;
  • горіхи волоські - 70 г;
  • сіль за смаком;
  • кінза і петрушка свіжі - по 1 пучку;
  • часник в гранулах / порошок - 1 ст.л. або за смаком;
  • кориця мелена - 1 щіпка;
  • хмелі-сунелі - 2 ч.л .;
  • борошно / крупа кукурудзяна - 1 ст.л .;
  • томати у власному соку / томатна паста - 1 банка / 3-4 ст.л.

Час підготовки: 00:55

Час приготування: 00:40

Кількість порцій: 7-8 шт.

Кухня світу: Грузинська

Спосіб приготування: Супи

Харчова цінність: калорійність - 87,9 ккал, 4,8 г білків, 11 г 5,5 г, 5 г вуглеводів

Простий рецепт приготування супу харчо в домашніх умовах

Ви напевно знайомі з ім'ям кулінарного знавця Вільяма Похльобкіна, який в одному з розділів своєї «Енциклопедії кулінарного мистецтва» описав, як приготувати суп харчо в домашніх умовах і як варити його так, щоб кожен інгредієнт зайняв своє місце. Будемо максимально дотримуватися його рекомендацій і в нашому варіанті, щоб отримати саме той самий неповторний смак по грузинськими рецептами.

  1. Візьмемо для бульйону нежирну м'якоть свинини, наріжемо шматочками 3 * 3 см. Опустимо м'ясо в холодну воду і зваримо бульйон до повної готовності свинини, так як процес приготування самого супу триватиме не більше півгодини. Якщо у вас є кухонні побутові «помічники», також можна готувати суп харчо в мультиварці або в мікрохвильовці.

  2. Найважливішим в рецепті буде підготовка інгредієнтів, які необхідно буде розбити на три категорії, по черговості їх закладки в суп. Перша закладка складається з рису, волоських горіхів, цибулі, чорного перцю горошком, коріандру, лаврового листа, кукурудзяної крупи чи борошна.

  3. Рис необхідно промити, цибулю очистити і нарізати півкільцями, горошки чорного перцю потовкти у ступці або кухонної млинку, а волоські горіхи подрібнити до середньої і дрібної крихти.

  4. Ось і готово вже м'ясо і бульйон - можна відправити в нього промитий рис і посолити. З цього моменту фіксуємо час варіння супу 30 хвилин, за які необхідно встигнути підготувати всі інші інгредієнти і додати їх у бульйон.

  5. Відправляємо цибулю разом з маслом на сковороду, обсмажуємо до золотистого і приємного відтінку без зайвого пережарювання, всипаємо кукурудзяну крупу чи борошно (якщо немає кукурудзяної - використовуйте пшеничне). Прожарюємо цибулю і крупу разом 2 хвилини, відправляємо на сковороду товчені волоські горіхи, коріандр, лавровий лист, чорний мелений перець. Відправляємо вміст сковороди в каструлю з бульйоном і рисом.

  6. Для другої закладки продуктів приготуємо хмелі-сунелі, корицю, червоний гострий перець, томати і пучок свіжої та зеленої петрушки. Цікавою смакової додаткової «ноткою» може виступити така приправа як аджика, а суп харчо з аджикою стає таким же насиченим і яскравим як з ткемалі.

  7. Томати подрібнюємо - розтираємо виделкою або пробиваємо занурювальним блендером, пучок петрушки подрібнюємо дуже дрібно ножем або в чаші кухонного комбайна. Як тільки пройдуть 20 хвилин від початку варіння рису - додаємо в суп томати, петрушку, хмелі-сунелі, корицю і червоний перець. Варимо ще 5 хвилин.

  8. Для третьої закладки готуємо свіжу кинзу і часник. Ці продукти, за порадами Похлебкина, додаються вже в знятий з плити і не киплячий харчо.

  9. Тому прибираємо каструлю з вогню, додаємо ароматну кінзу і часник. Обов'язково накриваємо кришкою і залишаємо хоча б на 15 хвилин настоятися з прянощами і спеціями.

Обов'язково накриваємо кришкою і залишаємо хоча б на 15 хвилин настоятися з прянощами і спеціями

Ось і готовий наш суп харчо, рецепт приготування в домашніх умовах не так складний, як може здатися на перший погляд.

Сподіваємося, що вам сподобається наш варіант харчо. Ви можете освоїти надалі приготування вегетаріанського рецепта супу з рису, з картоплею, свинячих реберець і навіть рескнуть приготувати харчо в казанку на багатті! Смачного!

Популярні запити: суп харчо з яловичини, суп харчо по-грузинськи, суп харчо класичний рецепт

Популярні запити: суп харчо з яловичини, суп харчо по-грузинськи, суп харчо класичний рецепт

Автор рецепта: Гай І.В.

Що таке суп харчо?
Що таке суп харчо?

Новости