Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Їжа в Римі: що спробувати і де поїсти в 2019 році

  1. Закуски або antipasti
  2. паста
  3. Другі страви або secondi
  4. піца
  5. Десерти або Dolci.
  6. Універмаг Eataly в Римі
  7. Де смачно поїсти в Римі.
  8. Ціни на їжу в Римі.
  9. Ціни в ресторанах Риму

Італійська кухня-одна з найпопулярніших в світі, кількість ресторанів італійської кухні навіть в найменшому місті Росії просто зашкалює. Різноманітні піци і пасти вже знайшли своїх шанувальників і в Росії і в усьому іншому світі. Але італійська кухня - це далеко не тільки піца і паста, і гурмани це дуже добре знають.

Але італійська кухня - це далеко не тільки піца і паста, і гурмани це дуже добре знають

Збираючись в Італію, а точніше в Рим , Я намагалася знайти якомога більше інформації про те, що поїсти в Римі. Треба відзначити, що навіть кухні різних областей Італії розрізняються - кухня Північної Італії буде відрізнятися від кухні Півдня, їжа на материку буде не така, як на островах, наприклад, на Сицилії . Тому після поїздки я підготувала свій список італійських і римських страв, які обов'язково варто спробувати в Римі.

Закуски або antipasti

Prosciuto e melone - одна з найпопулярніших італійських закусок, сезонне блюдо

Вибір закусок в Римі величезний. Починаючи від брускетти (bruschette) - це свіжий підсмажений хліб з оливковою олією і томатами, салату з aprese, prosciuto e mozarella (прошюто, тобто. Сиров'ялена шинка з моцарелою), і мого улюбленого prosciuto e melone (прошюто з динею) і закінчуючи такими екзотичними для нас стравами, як fiori di zucca (квітки цукіні, наповнені сиром моцарелла і анчоусаміі і обсмажені в клярі) і carciofo alla romana (смажені артишоки).

Салат Капрезе - класика італійської кухні, його легко повторити вдома!

паста

Паста алла Карбонара - вважається саме римської пастою.

Паста - це друге за популярністю блюдо італійської кухні після піци. Видів пасти не злічити: карбонара, болоньєзе, паста з грибами, з томатним соусом, з соусом песто, паста з морепродуктами і т.д. до нескінченності. Саме римської пастою вважається Pasta alla Carbonara - з беконом, яйцем і вершковим соусом. Але спільного з нашою, російської пастою Карбонара, справжня римська майже нічого не має. Ще одна типова римська паста - Cacio e Pepe, що в перекладі означає «сир і перець» (відповідно, до складу цієї пасти входять всього три інгредієнти: паста, сир Pecorino Romano, і чорний перець). І так, до речі, паста в італійців - це перша страва (primi piatti).

Другі страви або secondi

Напевно, найвідоміший другу страву в Римі це Saltimbocca alla Romana, в перекладі означає «стрибай в рот», а на ділі-шалено смачна телятина, запечена з пармской шинкою (prosciutto di parma).

Напевно, найвідоміший другу страву в Римі це Saltimbocca alla Romana, в перекладі означає «стрибай в рот», а на ділі-шалено смачна телятина, запечена з пармской шинкою (prosciutto di parma)

Салтімбокка алла Романа - в перекладі означає «стрибай в рот»! Спробувавши, Ви зрозумієте, що не дарма носить таку назву!

Популярні в Римі баранина, м'ясо кролика, риба і, звичайно, морепродукти (frutti di mare). Також традиційним римським блюдом вважається курча по-римському написано (P ollo alla R omana), запечений в білому вині з томатами і перцем.

Читайте також «ТОП-30 екскурсій в Римі російською мовою»

піца

Хіба існує блюдо популярнішим піци?

Звичайно, без піци в Римі нікуди, це, мабуть, найпопулярніша страва. Піца представлена ​​тут на будь-який смак і колір - фастфуд у вигляді піци на товстому тісті, кальцоне (це скоріше сицилійська піца), піца на тонкому тесті.

Pizza alla Romana, тобто піца по-римському написано, являє собою піцу з артишоками. «Артишоки -благородние родичі будяків»-таке визначення дає нам Інтернет. Страви з артишоків дуже популярні в Римі. Але, смак цього «благородного родича» на любителя. Спробуйте обов'язково, щоб скласти свою особисту думку, а я залишуся на боці «не любитель».

Спробуйте обов'язково, щоб скласти свою особисту думку, а я залишуся на боці «не любитель»

Та сама піца з «благородними родичами»

Pizza Margerita - неаполітанська піца, а й в Римі вона незрівнянна. Це класична піца, яка складається лише з томатного соусу, сиру і листочка базиліка (зелений, білий і червоний колір, як колір італійського прапора).

Піца Маргарита - найпростіша піца, що складається з 4 інгредієнтів: тісто, соус, сир і базилік!

Щоб спробувати всі існуючі види піци в Італії, напевно, буде потрібно не один рік, але продегустувати кілька видів - зобов'язаний кожен.

Десерти або Dolci.

Полуничне тірамісу з кав'ярні Pompi

Який найпопулярніший італійський десерт? Звичайно, tiramisu. Класичний тірамісу готується з кави. Але тільки в Римі Ви можете спробувати тірамісу полуничний, банановий або фісташковий. Та не аби де, а в кондитерській з більш ніж 50 річною історією. Кондитерська Pompi має кілька локацій, одна з яких поряд з Іспанської сходами. Окреме задоволення посидіти на сходах, куштуючи цей неймовірний десерт.

Джелато зобов'язаний спробувати кожен!

Ну і куди без gelato? Тобто італійського морозива. Італійське морозиво вважається по праву найсмачнішим у світі. І не дивлячись на те, що найсмачніше італійське морозиво - на Сицилії, римське теж дуже-дуже смачне. Купувати джелато можна хоч де, воно буде смачним незалежно від розміру джелатерії або ціни.

Універмаг Eataly в Римі

А ще в Римі є величезний універмаг - три поверхи їжі і всього, що з нею пов'язано. Свіжі фрукти, овочі, оливки, соління. Кулінарні книги, форми для випічки, машинки для приготування пасти і равіолі. Нескінченні прилавки з пастою, спеціями, напоями, кондитерськими виробами, цілий поверх вина .... Перераховувати можна нескінченно. Краще приїхати і подивитися своїми очима. До речі, там можна купити і їстівні сувеніри.

До речі, там можна купити і їстівні сувеніри

В універмазі Eataly

В універмазі Eataly

В універмазі Eataly тільки пасти - цілих 6 або 7 рядів!

В універмазі Eataly тільки пасти - цілих 6 або 7 рядів

Іноді трапляються дуже цікаві види пасти

Іноді трапляються дуже цікаві види пасти

В універмазі Eataly можна купити спеції - як на вагу, так і запаковані, наприклад, в якості сувеніра рідним

Вам може бути корисна стаття «Як дістатися до Рима з аеропорту Фьюмічіно»

Де смачно поїсти в Римі.

Ресторанів, кафе, тратторій, піцерій в Римі - незліченна безліч, вибрати місце для обіду або для вечері - не так-то просто, очі розбігаються. Багато досвідчені мандрівники рекомендують вибирати ресторан в районі Трастевере, саме там можна знайти справжні італійські закладу, в яких вечеряють місцеві. На жаль, поки в район Трастевере ми не дісталися, а вечеряли в ресторанчиках в районі площі Навона і Пантеону. Це місце багато не рекомендують через те, що це туристичне місце, що ціни тут завищені, а їжа не надто смачна. Можливо це і так, одного разу навіть зіткнулися з поганим сервісом, коли сіли за вільний столик, тут же прибіг офіціант і сказав нам «піти запитати у менеджера, не заброньовано цей столик, і чи можемо ми за нього сісти». Звичайно, ми встали і пішли. З іншим місцем, можливо, нам пощастило. Там, де вечеряли ми, їжа була смачна, якісна, сервіс відмінний, а ціни - ціни цілком прийнятні, з урахуванням того, що Рим - столиця Італії, і таких дешевих цін, як, наприклад, в деяких місцях Греції, тут апріорі бути не може.

Отже, якщо перед Вами стоїть питання «де поїсти в Римі», то можу порекомендувати такі кафе і ресторани:

La Scaletta, Адреса: Via della Maddalena, 46, 00186 Roma, Італія

Тут ми пробували proshiuto e melone, і різні види піци, саме тут нам найбільше сподобалося домашнє вино (брали червоне).

Pummarola & Drink: Адреса: Via della Maddalena, 16-19, 00186 Roma

Заклад навпаки La Scaletta, тут теж цілком гідна їжа, пробували ми тут Proschioto e mozzarella, Saltimboca alla Romana, і ту саму Pizza alla Romana, з артишоками. Якщо порівнювати, перший заклад сподобалося більше, але і тут цілком пристойно, якщо не можете вибратися в інші райони.

Papa's Cafè, Адреса: Via dell'Orso, 76, 00186 Roma, Італія

Домашнє кафе, розташоване недалеко від моста Умберто I. Кафе невелике, але сервіс відмінний, дуже швидко приймають і приносять замовлення. Пробувала там в минулому році салат Капрезе і піцу Маргариту. Піца - одна з найсмачніших, які я коли-небудь їла. Чесно.

Pompi Tiramisu, Адреса: Via della Croce, 82

Королівство Тірамісу, недалеко від Іспанських сходів, обов'язково спробуйте! Також є бари в інших районах Риму.

Pastasciutta, Адреса: Via delle Grazie, 5, 00193 Roma, Італія

Невелике фаст-фуд кафе, недалеко від Ватикану, де можна спробувати кілька видів пасти всього за 5 євро. Готують при Вас, можете посидіти за стійкою або взяти з собою. Порція велика, і дуже смачна.

Універмаг Eataly Roma Адреса: Piazzale XII Ottobre, +1492, Roma, Італія

В універмазі можна не тільки поїсти, а й купити смачних сувенірів - паста, спеції, вино, сир, прошюто, книги про кулінарію, форми для випічки і т.д. Обов'язково до відвідування!

Для тих, хто хоче більшого - завжди можна замовити гастрономічний тур по Риму, в ході якого спробуєте найсмачніші типові страви італійської та римської кухні, або навіть навчитеся їх готувати. Великий вибір турів тут .

Ціни на їжу в Римі.

Ціни на їжу в Римі не можна назвати дешевими, але тим не менш, для туриста із середнім бюджетом, спробувати римські страви - цілком доступне задоволення.

Тірамісу на винос в кафе Pompi - 4 євро

Паста на винос - 5,5 євро

Фаст-фуд (піца, кальцоне, сендвічі, Панін та ін.) - від 2 до 5 євро

Вода 0,5 л в супермаркеті - 0,35 євро (не забувайте, що в Римі можна економити на воді - просто наливайте воду в пляшку з фонтанчиків - вода питна, смачна і зовсім безпечна)

Лимонад 0,5л в супермаркеті - 0,6 євро

Кока-кола тощо. В туристичних місцях 1,25-2 євро

Джелато 1,5 - 4 євро за порцію

Кава (італійці вважають за краще еспресо) 1-2 євро

Ціни в ресторанах Риму

Вечеря на двох з вином 32-50 євро

Prosciuto e melone - 10-12 євро

Prosciuto e mozzarella - 8-10 євро

Піца 7-12 євро

Saltimbocca alla Romana - 12-15 євро

Домашнє вино - 8 євро за 0,5 л.

Паста, равіолі, лазанья - 10-15 євро

Десерти - 7-10 євро

Чашка кави 3-5 євро

Також не забувайте, що в ресторанах Італії найчастіше в рахунок включається coperto, тобто плата за обслуговування. Як правило, становить 1-2 євро за людину, і включається в чек. Самі італійці чайові зазвичай не залишають, лише округлюють суму. Але якщо Вам дуже сподобалася їжа або обслуговування, Ви, звичайно, можете додатково подякувати офіціанта.

Якщо Ви хочете зберегти статтю в смартфон або роздрукувати перед поїздкою, скачайте pdf-версію всього на 1 аркуші:

Для поціновувачів італійської та римської кухні - випуск «Їжа, я люблю тебе» про Рим (про кав'ярню Pompi і універмаг Eataly там теж є 😉)

Якщо Ви плануєте подальшу подорож на Сицилію, тоді Вам буде цікава інформація про цінах на Сицилії , А також про те, що спробувати на Сицилії .

А які страви італійської кухні любите Ви? І що порадите спробувати? Поділіться в коментарях!

Оцініть, будь ласка, цю статтю:

А які страви італійської кухні любите Ви?
І що порадите спробувати?

Новости