Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як вибрати недороге вино в супермаркеті

  1. За понти розплачується печінку
  2. Не заважай
  3. Бренд не марення
  4. Міць громадської думки
  5. Старий - не означає хороший
  6. акційний обман
  7. Весь світ робить смачно
  8. Пий і розвивайся
  9. Тільки червоне і тільки сухе
  10. Коробки, пробки ...
  11. Не зневажай вітчизняним виробником

Незаперечна істина свідчить одну просту річ: головне, це завжди бути п'яним. Тому що тільки в п'яному стані народжуються найбільш точні визначення до політичних новин. Але не труїти ж себе з такої нагоди гидотою з брудних рук нечестивого продавця. Потрібно брати вишукане пійло, від якого на душі стає легко, в мозку народжується істина, серце виходить в тахікардійном екстазі, а печінку ласкаво говорить: «Ну ладно, дурник, на сьогодні я тебе знову прощу». І обов'язково, щоб ангели літали над головою, як у Єрофєєва. Необов'язково дуже дороге, головне, гарне. Зупинимося на вині, бо ще Володимир Ілліч говорив: «Найважливішим із мистецтв для нас є кіно вино».

Однак багато «гурмани» і «естети» з піною у рота запевняють, що хорошого вина в супермаркетах немає. Його навіть в елітних алкогольних магазинах раз-два та й усе. Хороші напої цього типу або за кордоном, в країнах які робити вино навчилися раніше, ніж інші народи злізли з дерев і навчилися цілуватися, або за дуже і дуже великі гроші. Хтось порадить робити вино самим, але, на жаль, не у всіх є шанс купувати сировину і місце для зберігання бочок. І замість того, щоб слухати їх ниття і безглузді, вирощені сумнівним особистим досвідом поради, прислухайся до нашого вивіреного, пропаленому гірким досвідом і здоровим глуздом думку.

За понти розплачується печінку

Перш, ніж простягнути тремтячу руку до прилавка, на якому написано «Шаблі», спеціальна пропозиція всього за 180 рублів », згадай просту істину: винна планета ділиться на благородні вина, на кшталт рислінг, шардоне, піно нуар або Неббіоло, і сорти простіше, як старий друг твоїх п'яних подруг: совіньон блан або мерло, Барбер або треббьяно. Так що краще брати хороший чилійський совіньон, ніж закос під Францію в сивушному виконанні.

Не заважай

Тут на «ашановской» поличці, поряд з гріють сечовий міхур «Винами Кубані», був помічений сумнівний бренд
Тут на «ашановской» поличці, поряд з гріють сечовий міхур «Винами Кубані», був помічений сумнівний бренд. Ну що тут скажеш, проходь повз, це така ж мура, як і «Червівочка», яку раніше робили з плодових обрізків, а нині, судячи з усього, з обрізків продуктів життєдіяльності. Такі вина - все одно що сміттєва урна, братська могила з різних сортів винограду, відро для сміття з не найбільш якісної сировини, в якому завдання кожного «купажовані сорти» - замазати недоліки іншого. Загалом, черговий прийом, щоб поставити споживача в позу елегантний. Купуйте, діти, вино одного сорту, купажовані, - все одно що самогон з коров'ячої купи.

Бренд не марення

Великі виробники, які випускають вина величезними партіями, - страшний сон сомельє . Але в нашій справі сомельє - витриманий в дубових бочках диявол, який збиває з думки, провокуючи на покупку вина дорожче. В запашному океані дешевих вин ти сам собі сомельє, і якщо для нього «супермаркетной вино» - це лайка, то для тебе - порятунок. Про що ми ... Ах так, не бійся брендів і великого тиражу. Адже «народному бренду» потрібно тримати марку, заробляти гроші і споювати народ. А значить, у них є потужності, щоб виробляти вино зі стабільним рівнем якості. Це не означає, що йому потрібно сліпо слідувати, але побоюватися вже точно не треба.

Міць громадської думки

Слухай людське думка
Слухай людське думка. Різні програми, в яких можна дізнатися думку про товар, стали реальністю. Не потрібно питати думки професіоналів про кримському «Сапераві», як і не треба питати у кондукторші Наді думку про Dom Perignon. Коли мова заходить про товари масових, народ не збреше! Тільки звертай увагу на якість відгуків: чим недолугої відгук і чим більше вніс води, тим далі пляшка повинна бути від твоєї кошика. Іншими словами - все проплачено.

Старий - не означає хороший

Прості вина завжди зроблені готовими до вживання, заспокойся. Якщо в 2016-му тобі пхають пляшку врожаю 2000-го, то, швидше за все, тебе дуже просять переплатити за мертве і навіть завоняло вино.

акційний обман

Це може шокувати, хвилювати, навіть порушувати, але ... Вино по акції - така ж хрень, як і прострочена кура акцією. Все, що по акції, викликає сумніви. Значить, від товару потрібно скоріше позбутися. А навіщо? Ось тут починаються підозри. Проста акційна логіка: чи не брат ти мені, покупець, а так, чортова болячка.

Весь світ робить смачно

Перестань звертати увагу на Бургундію і Італію, перестань картати себе за нестачу коштів на справжній «К'янті». Просто змирися з тим, що в Чилі, Аргентині, В ПАР і навіть в рідній Фанагорії вміють робити прості, що не шикарні звичайно, але теж в общем-то непогані вина. Відмінні вина роблять в Сербії. Можна спокійно знайти геніальні недорогі пляшечки з Іспанії та Угорщини.

Пий і розвивайся

На тебе чекають серйозні тренування. Тільки істинний сенсей дешевого вина може наосліп відрізняти мерло від Каберне Совіньон і уславитися винним гурманом. Для тренованих рецепторів відрізнити погане вино від хорошого - просте завдання.

Тільки червоне і тільки сухе

Справа в тому, що напівсолодкі вина популярні тільки в Росії і країнах ближнього зарубіжжя
Справа в тому, що напівсолодкі вина популярні тільки в Росії і країнах ближнього зарубіжжя. В іншому світі таке не люблять, хіба що брати болгари зі своєю «Кадаркою».

У чому їх проблема? Так в тому, що для їх приготування використовуються самі низькоякісні виноматеріали і відходи виробництва інших видів. Мало того, це не вина, а лютий консервант. Не завжди, але дуже часто. Це пояснюється тим, що в сухих винах немає цукру, тому їх бродіння утруднено. У солодких сортах природним консервантом виступає цукор.

Так що краще випий склянку сухого червоного. Набагато простіше знайти смачне червоне вино за прийнятною, ніж біле, тому як біле вино вимагає більш делікатного підходу, а тому і коштує дорого. Хочеш біле - розщедритися.

Коробки, пробки ...

Існує думка, що вино в пакеті - не вино
Існує думка, що вино в пакеті - не вино. А вино з відкручується пробкою - все одно що машина на дерев'яних колесах. Ні пластика, ні коробки, тільки звичайні пробки. Ось тут починається той момент, коли досвід переважає над думкою. Є відмінне вино зі звичайними алюмінієвих кришками. Зараз вони набирають популярність серед виробників вина, завдяки малій собівартості, практичності і «імунітету» до захворювань пробки (наприклад, грибка). Такими кришками закривають пляшки з вином багато австралійських, чилійські, аргентинські, німецькі, швейцарські вінохозяйства. І навіть французи не гребують.

Вино в пакеті теж не гарантує харчового отруєння. В пакети дійсно частіше розливають недороге вино, але це зовсім не означає, що воно низької якості. Нормальне, смачне вино. Такі коробкові вина можна зустріти в Мальті і Іспанії, а в Австралії близько 40% ринку забита коробками. Найчастіше коробка відрізняється від шмурді ціною, але що робити, гарне вино 150 рублів коштувати не може.

Не зневажай вітчизняним виробником

Не треба говорити, що вино з Молдови, Грузії та Росії - стовідсотковий кислий марення. Мовляв, все, що в магазині, вирощено на фабриках, які прийшли в запустіння після розвалу СРСР. Не треба рівняти рідні вина під одну гребінку, все у нас з ними в порядку, хто, як не батьківщина, напоїть тебе славним вином за 250 рублів?

А навіщо?
У чому їх проблема?
Не треба рівняти рідні вина під одну гребінку, все у нас з ними в порядку, хто, як не батьківщина, напоїть тебе славним вином за 250 рублів?

Новости