Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як приготувати кролика в мультиварці: рецепт тушкованого кролика

  1. Рецепт тушкованого кролика в мультиварці
  2. Спосіб приготування

Кількість порцій: 6

Час приготування: 1 година 40 хвилин

Калорійність: 340 ккал. на 1 порцію

сподобалося: 132

Рецепт тушкованого кролика в мультиварці

Складові:

  • половина тушки кролика (вага 800гр.)
  • морква - 2-3 шт.
  • цибуля - 2-3 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • сметана 20% жирності - 1 стакан
  • гірчиця французька в зернах - 2 ч.л.
  • оливкова олія - ​​2-3 ст.л.
  • сіль, чорний мелений перець

На відміну від свинини і яловичини , Не кажучи вже про курку, м'ясо кролика особливе, на кожен день його не подають. Зате кролятина відмінно впишеться в святкове меню і, будучи правильно приготовленої, обов'язково викличе захоплені оплески з боку гостей навіть в тому випадку, якщо вони на дієті - відмовитися від цієї смакоти надзвичайно складно.

Давно думала про те, як приготувати кролика в мультиварці, але все не виходило - то часу не було, то якісь справи перебували. Але ось нарешті зірки вишикувалися в потрібному порядку і чудо сталося. В гості приїхала мама і серед інших сільських гостинців привезла цілу кролячу тушку (вони розводять кроликів на м'ясо). Вирішено - сьогодні на обід буде тушкований кролик в сметані в мультиварці. Само по собі це блюдо вже давно стало класикою жанру, готують його не перший десяток років. Мій рецепт кролика в мультиварці теж з історією - дістався мені від бабусі, але вона, звичайно, готувала його не в мультиварці PHILIPS HD3077 / 40, як в моєму випадку, а в звичайній радянській утятніце з товстими стінками. Ну що ж, спробуємо нові технології в дії! Цей рецепт напевно сподобається багатьом читачам vmultivarkah.ru, тому давайте пробувати.

Спосіб приготування

  1. Всі продукти на столі, а значить, я можу приступати до приготування кролика в сметані в мультиварці.
  2. Попередньо м'ясо я вимочила в воді (залишала на ніч), а чоловік потім акуратно розділив мені тушку кролика на порційні частини невеликого розміру. М'ясо я ще раз обмила, щоб позбутися від дрібних кісточок, які можуть з'явитися при розрізанні, і гарненько висушила, промокнув паперовим кухонним рушником. Так як кролика я буду гасити, то спочатку його обсмажити. Включаю мультиварку, вибираю режим "смажити", в каструльку наливаю оливкова олія і вже в розігріте масло викладаю шматки м'яса і зубчики часнику Можна використовувати іншу рослинну олію, але на оливковій термообробка безпечна, а так як у мене маленька донька, то я намагаюся смажити на ньому.
  3. Обсмажую кролятину з обох боків до утворення засмаженою скоринки, при цьому посолити і поперчити м'ясо.
  4. Як тільки м'ясо підрум'яниться, зверху укладаю крупно нарізані цибулю і моркву, підливаю трохи теплої води (приблизно 0,5 склянки), підсолювати і залишаю нудитися в протягом 1 години, переключивши мультиварку в режим "гасіння".

    Довіривши своєї розумної помічниці основну роботу, йду займатися своїми домашніми клопотами, а звуковий сигнал мене потім сповістить про закінчення заданої програми.

  5. Підійшов час додати сметану, змішану з гірчицею, і протушкувати кролика вже в ній. Для цього користуюся тим же режимом "гасіння", виставивши час на 30 хвилин. Якщо ви не любите пікантний присмак гірчиці, то можна обмежитися просто чорним меленим перцем і сіллю, або додайте свої улюблені спеції.
  6. Ось і все, наш тушкований кролик в мультиварці готовий.
  7. М'ясо в результаті виходить дуже ніжне і м'яке, при цьому саме відстає від кістки. Спробуйте!

Є ще один варіант, як приготувати кролика в сметані мультиварці - за бажанням кролятину можна нашпигувати шматочками сала, чому приготовлена ​​страва стане ще соковитіше, за умови, звичайно, що зайві сантиметри на талії вас не лякають.

Новости