Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

каштан, їстівний, сирої, неочищений

Насіння, сирі, необроблені: горіхи, каштани, їстівні, сирі, неочіщенние- Castanea sativa

© GFDL 1.2 , Fir0002, Wikipedia

Насіння, сирі, необроблені: горіхи, каштани, їстівні, сирі, неочіщенние- Castanea sativa

Натисніть на столи з поживними речовинами

Їстівні каштани можна їсти в сирому або вареному вигляді. Їх можна підсмажувати неочищеними, а спектр їх використання дуже широкий. Каштани можна подавати як гарнір або використовувати в якості інгредієнта для десертів. Також з них можна робити борошно, котора служить заміною зерну.

Загальна інформація:

з вікіпедія : "Каштан посівний (лат. Castánea satíva) - дерево, вид роду Каштан сімейства Букові (Fagaceae). Походить з південно-східної Європи і Малої Азії. У російськомовній літературі зустрічаються і інші найменування цього виду: Каштан їстівний, Каштан справжній і Каштан благородний ".

Плоди їстівного каштана:

"Плоди - горіхи масою 17-20 г з шкірястим околоплодником, ув'язнені по три (рідше по одному-сім) в кулясту колючий плюску, при дозріванні розкривається на чотири сегменти. Плоди дозрівають і випадають з розкрилася плюски в жовтні - листопаді".

поширення:

"Росте у вологому і теплому субтропічному кліматі, де випадає не менше 1000 мм опадів в рік.

На Кавказі, переважно в Західному Закавказзі, утворює густі ліси на затінених схилах гір з кислими бурими суглинними грунтами на висоті від 300 до 1200 м над рівнем моря ".

"У Росії він росте на Чорноморському узбережжі Кавказу від Джубги до Сочі, особливо його багато в Туапсинському районі. За переказами, його завезли на Кавказ стародавні греки, які заснували безліч колоній на Чорноморському узбережжі. Каштан за тисячу років увійшов в місцеву екосистему".

Хімічний склад:

"У каштанах майже 6% білка, до 60% крохмалю, близько 15% цукрів, більше 2% жиру, мало клітковини. Урожайність одного дорослого каштанового дерева в середньому 100-200 кг. Середній урожай плодів в каштановому лісі - до 1 т / га . Плоди на різних деревах розрізняються по вазі, формі, смаку, хімічним складом ".

Застосування в кулінарії:

"Горіх каштана дуже поживний. На Корсиці він є важливим продуктом харчування. З нього роблять борошно, вживають в їжу сирим, печеним і вареним, його сушать, коптять, готують різні страви, використовують при приготуванні тортів, тістечок, морозива, цукерок та інших кондитерських виробів. ... Сухі горіхи використовують як замінник кави ".

"Медоносні бджоли беруть з квіток каштана посівного багато нектару (з жіночих квіток) і пилку (з чоловічих), мед рідкий, іноді з гірким смаком. Раніше, каштановий мед, в силу своїх смакових особливостей, цінувався невисоко, в даний час каштановий мед щодо доріг і користується значним попитом у покупців ".

Новости