Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти

Катання на гірських лижах - це іскристий сніг, сліпуче сонце і мальовничі вершини, завзятий свист вітру у вухах і «апрескійние» розваги. Світова «горнолижка»: від Франції та Італії до Аргентини і Японії.

Навіщо люди піддають себе таким випробуванням, як катання на гірських лижах? Замість того, що б лежати на пляжі, запалювати в барі або плескатися в морі, гірськолижник їде в гори (зазвичай досить далеко від будинку), цілий день піднімається на схил і скочується вниз, підніметься на схил і скочується вниз (і платить за це гроші ). І чомусь отримує від цього задоволення, незрозуміле іншим смертним.

Подання про правильний відпочинок у всіх різний. Для кого-то тропічний рай з тягнуться вдалину пляжами з білим піском і кокосовими пальмами - то, що доктор прописав. Інші вибирають більш активне проведення часу, підкоряючи снігові схили чудових гірськолижних курортів. Десятки мальовничих місць для зимових пригод, від Аспена до Церматта, - краще, що можуть знайти на сьогоднішній день шанувальники швидкісних спусків.

Проїхатися із запаморочливою швидкістю по хрусткому снігу Альп, що блищить на сонці краще найдорожчих діамантів - мрія, мабуть, кожного гірськолижника. На щастя, мрію це можна легко виконати - благо ця гірська гряда знаходиться відносно недалеко і пропонує величезний вибір курортів на будь-який смак і гаманець. Зрозуміло, відпочинок в Альпах НЕ буде відверто дешевим, але знайти собі бюджетний курорт все-таки можна. Ну а для тих, хто не шкодує грошей на приголомшливі канікули в горах, Альпи готові відкрити всі обійми - вистачило б сил! Нарешті, ніхто не відміняв Татри, Родопи, Балкани і Бескиди: Старий Світ готовий порадувати шанувальників снігу і лиж масою схилів, підйомників і трас.

Але почнемо ми, звичайно, з Альп. Ця велетенських розмірів гірська гряда простяглася відразу на кілька країн: Італія, Австрія, Франція, Німеччина, Швейцарія, Словенія - вибір курортів тут більш ніж багатий. Відмінна розвинена мережа підйомників і скі-пасів часто дозволяє кататися протягом одного дня одразу в декількох країнах - наприклад, у Франції та Швейцарії. До слова, ці країни - найдорожчі в плані гірськолижного відпочинку. Трохи більше бюджетними вважаються Австрія та Італія, слідом за ними йде Німеччина і, нарешті, Словенія - Альпи в якій як би закінчуються, тому висоти там нижче, схилів трохи менше, але сніг все такий же відмінний.

При бажанні побалувати себе чимось таким собі або просто заощадити - можна відправитися на Балкани. Хорватія, Чорногорія, Македонія, Греція - країни, які традиційно асоціюються з пляжним відпочинком, і марно. Гірськолижні схили тут на рівні, ціни - смішні, «екскурсійна» - дуже і дуже багата, а місцева кухня і привітна населення здатні подарувати вам, мабуть, кращий відпочинок за все життя.

Поруч знаходиться Болгарія - ця країна давно зайняла провідні позиції у наших туристів за якісним і недорогому гірськолижному відпочинку. Банско, Боровець, Пампорово - першокласні курорти з якісної мережею підйомників і відмінними цінами. Нарешті, Словаччина, Чехія, Польща, Україна - нехай висоти там будуть далеко не такими запаморочливими, як в Альпах, зате і ціни на катання та розміщення теж не закрутять голову, а приємно вразять.

З питань підбору, розрахунку та бронювання турів звертайтеся будь ласка в наше туристичне бюро
«Valentina Reisen» в Берліні ( схема проїзду ), А також по телефону: 030/77 00 87 47 і 030/77 00 87 45
або по email: .

Навіщо люди піддають себе таким випробуванням, як катання на гірських лижах?

Новости