Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Македонію в 2019 році: кому потрібно робити, а кому ні

  1. 1. Чи потрібна віза в Македонію в 2019 році
  2. 2. Правила безвізового в'їзду
  3. 2.1 Які документи потрібні
  4. 3. Коли потрібно робити візу в Македонію
  5. 4. Посольство Македонії в РФ

Унікальне розташування в центрі Балканського півострова подарувало Македонії неймовірну кількість історичних пам'яток. Її територія багато разів за свою історію переходила від однієї імперії до іншої. Кожен із завойовників залишив свої архітектурні пам'ятники і слід в звичаях, кулінарних рецептах. Республіка також багата на природні заповідники. Щорічно близько мільйона туристів приїжджають відпочити і оглянути македонські пам'ятки.

1. Чи потрібна віза в Македонію в 2019 році

Для поїздки в Македонію на термін менше 90 днів віза не потрібна. Безвізовий режим поширюється на туристичні, гостьові і короткострокові ділові поїздки. Плануючи затриматися в балканській республіці довше 3-х місяців, потрібно завчасно оформити візу.

2. Правила безвізового в'їзду

Без отримання візи на території Македонії росіяни можуть перебувати 90 днів безперервно. Якщо планується кілька коротших поїздок, то сумарний час знаходження в країні за півріччя не повинно перевищувати всі ті ж 90 днів.

Після приїзду на місце тимчасового перебування в Македонії, іноземцю необхідно зареєструватися в поліцейській дільниці протягом 24 годин. Це можуть зробити як співробітники готелю, власники апартаментів, так і сам турист.

За відсутність реєстрації можуть оштрафувати на суму до 17 тис. Македонських динарів.

2.1 Які документи потрібні

Для відвідування Македонії з будь-якою метою необхідно мати закордонний паспорт , медичну страховку . Також прикордонники можуть попросити довести наявність коштів на весь час поїздки.

Згідно двосторонньому угоді між РФ і Македонією, підставою для отримання дозволу на безвізове перебування є оригінал запрошення від родичів з македонської сторони підтвердження готовності прийняти туриста. Для гостьових і ділових поїздок, короткострокових освітніх програм необхідно при перетині кордону мати оригінал запрошення, завіреного в Македонії.

Македонія в односторонньому порядку продовжила до 15.03.2019 р дозвіл на в'їзд росіян без запрошень.

2019 р дозвіл на в'їзд росіян без запрошень

Охрід, Македонія

3. Коли потрібно робити візу в Македонію

Процедуру отримання візи потрібно пройти тим, хто планує працювати в Македонії або затриматися там довше 3-х місяців. Вартість консульського збору за македонську візу, перелік необхідних документів потрібно уточнювати в російському диппредставництві республіки.

Перед поїздкою в Македонію рекомендується перевірити відсутність (або наявність) боргів. Якщо за борговим зобов'язанням відкрито виконавче провадження, то на вас може бути накладена заборона на виїзд за кордон. З перевіркою таких даних допоможе сервіс Невилет.рф .

4. Посольство Македонії в РФ

У зв'язку з безвізовим режимом на термін до 3-х місяців, Македонія обмежила кількість диппредставництв в Росії. Прийом здобувачів «довгих» віз виробляє посольство в Москві.

Адреса: вул. Дмитра Ульянова, 16, 2-й корпус, 8-й під'їзд, 1-й поверх, офіси 509 і 510
Москва, 117292

Тел .: (499) 124-33-57, (499) 124-33-59

Факс: (495) 982-36-34

e-mail: [email protected]

Наостанок, обов'язково подивіться відео з каналу «Перший канал» про Македонію:

Новости