Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Ліхтенштейн


Туристам з Російської Федерації для відвідування Ліхтенштейну потрібна віза

Вимоги до візи

Віза в Ліхтенштейн

Якщо Ви збираєтеся відвідати Ліхтенштейн, будьте готові отримати шенгенську візу. Відзначимо, що оформленням віз в Ліхтенштейн займаються візові центри Швейцарії, які розташовуються в різних містах Росії.

Оформлення візи в Ліхтенштейн

Щоб отримати візу в Ліхтенштейн, уважно ознайомтеся зі списком документів, представленим нижче. Потім пакет документів подається до візового центру. Уточнимо, що краще попередньо записатися на зустріч online. Отже, для отримання візи в Ліхтенштейн Вам знадобиться:

  • Закордонний паспорт. Відзначимо, що термін дії паспорта для отримання візи в Ліхтенштейн повинен складати як мінімум 3 місяці з дати завершення поїздки. Крім того, прослідкуйте, щоб у Вашому закордонному паспорті було 2 чисті сторінки. Більш того, необхідно зняти ксерокс з першої сторінки документа, на якій містяться дані про туриста.
  • Щоб отримати візу в Ліхтенштейн, зніміть копії з усіх сторінок закордонного паспорта, на яких є шенгенські візи.
  • При бажанні отримати візу в Ліхтенштейн туристу необхідно заповнити анкету. Анкета на візу в Ліхтенштейн заповнюється на одному з іноземних мов - по-англійськи, по-італійськи, по-німецьки або по-французьки. Не забудьте особисто підписати заповнену анкету.
  • Щоб отримати візу в Ліхтенштейн, зробіть дві фотографії. Вимоги до фото на візу в Ліхтенштейн: розмір фото - 3.5 на 4.5 см, фото повинно бути кольоровим. Відзначимо, що одна фотографія на візу в Ліхтенштейн приклеюється до заповненої анкети, друга фотографія додається до заяви на візу в Ліхтенштейн. Не забудьте написати на звороті фото на візу в Ліхтенштейн своє ПІБ і вказати номер закордонного паспорта.
  • Для отримання візи в Ліхтенштейн туристам необхідно прикласти до пакету документів копію авіаквитка в Ліхтенштейн (або квитка на потяг). Квиток повинен бути в обидва кінці. Зверніть увагу, що для отримання візи в Ліхтенштейн квитки з відкритою датою не підходять.
  • Щоб отримати візу в Ліхтенштейн, прикладіть до пакету документів копію страховки, покриває весь термін перебування туриста в країні. Уточнимо, що сума медстраховки повинна бути не менше 30 тисяч євро.
  • Для отримання візи в Ліхтенштейн Вам знадобиться бронь готелю в Ліхтенштейні. В даному документі вказується: ПІБ туриста, номер закордонного паспорта туриста, термін перебування мандрівника в Ліхтенштейні, ваучер туроператора (якщо є). Відзначимо, що Ви можете надати оригінал документа, факс, роздруківку з мережі Інтернет.
  • Для отримання візи в Ліхтенштейн прикладіть до пакету документів довідку, видану за місцем роботи. Довідка видається на офіційному бланку організації. У довідці повинна міститися наступна інформація:

-посаду туриста

-Дата початку роботи туриста в даній організації

-розмір заробітної плати туриста

-подпісь керівника підприємства

-друк організації

свідоцтво про те, що під час поїздки в Ліхтенштейн турист перебуває у відпустці, при цьому його робоче місце за ним зберігається.

  • Документ, що підтверджує наявність у туриста достатньої кількості грошей для здійснення туру в Ліхтенштейн. В якості документів підійдуть: виписки з рахунку в банку, travel-чеки. Уточнимо, що розрахунок на отримання візи в Ліхтенштейн такий - 100 CHF на туриста в день.
  • Для отримання візи в Ліхтенштейн туристу необхідно прикласти до пакету документів докладний опис маршруту подорожі по країні. Даний опис складається на одному з іноземних мов - по-англійськи, по-італійськи, по-французьки або по-німецьки.
  • Якщо турист - ІП, йому необхідно докласти до пакету документів на візу в Ліхтенштейн свідоцтво про реєстрацію свого підприємства (підійде копія документа), а також свідоцтво про постановку фірми на облік в податкову службу.
  • Учні туристи для отримання візи в Ліхтенштейн докладають до пакету документів довідку, видану за місцем навчання. В даній довідці повинні бути вказані всі контакти навчального закладу (школи, вузу). Студенти для отримання візи в Ліхтенштейн докладають до пакету документів студентський квиток (його копію), а також спонсорську лист від особи, що фінансує поїздку. Додамо, що в разі наявності спонсора для отримання візи в Ліхтенштейн потрібні особисті дані спонсора (ПІБ, довідка за місцем його роботи, копія паспорта (1 стор.), Документ про спорідненість з туристом, що претендує на візу в Ліхтенштейн.
  • Якщо Ви збираєтеся в тур в Ліхтенштейн з дітьми, для отримання візи в Ліхтенштейн приготуйте свідоцтво про народження дитини та його копію.
  • Якщо туристи у віці до 18 років збираються в Ліхтенштейн без батьків, з третіми особами, що залишаються в Росії батьки зобов'язані надати дозвіл на виїзд дитини в Ліхтенштейн, який посвідчується у нотаріуса. Зверніть увагу, що знадобляться як оригінал, так і копія даного документа. Більш того, його необхідно перевести на англійську або на німецьку мови. Знадобиться і копія 1-ї сторінки паспортів батьків туриста.
  • Якщо неповнолітній турист має свій паспорт, для отримання візи в Ліхтенштейн йому необхідно зібрати повний пакет документів. Якщо дитина вписана в батьківський паспорт, на нього необхідно заповнити анкету, яку потім підписують батьки.

Увагу туристів! Консульство Швейцарії може зажадати у туристів якісь ще документи для оформлення візи в Ліхтенштейн. Також будьте готові до того, що Вас можуть запросити на співбесіду.

Терміни оформлення візи в Ліхтенштейн

Віза в Ліхтенштейн оформляється, як правило, за 3 робочих дня.

Вартість візи в Ліхтенштейн

Консульський збір за візу в Ліхтенштейн становить 35 євро, візовий центр бере з туристів за свою роботу 942 євро. Туристи у віці до 6 років консульський збір за візу в Ліхтенштейн не оплачують, як і діти, вписані в батьківський паспорт. Грошові кошти вносяться через «Райффазен банк» в рублях.

Адреса візового відділу посольства Швейцарії: Москва, Пречистенская набережна, будинок 31. Телефон візового відділу: 8-499-681-13-52, 8-499-682-71-37.

Адреса візового центру Швейцарії: Москва, провулок Подсосенскій, будинок 23/2. Телефон візового центру: 8-499-681-13-52; 8-499-682-71-37.



Віза *
* Фотографія візи наведена для прикладу, візи видана в посольстві може відрізнятись від прикладу

Новости