Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза на Філіппіни в 2019 році, чи потрібно її оформляти росіянам

  1. Чи потрібна росіянам віза на Філіппіни в 2019 році
  2. Як діє безвізовий режим між РФ і Філіппінами
  3. Які документи потрібні для в'їзду на Філіппіни
  4. Документи для дітей
  5. Коли необхідно робити візу на Філіппіни
  6. категорії віз
  7. Скільки коштує віза
  8. Документи для візи на Філіппіни
  9. Додаткові документи
  10. продовження
  11. Отримання ACR I-Card
  12. Документ для виїзду з країни
  13. Посольство, консульства Філіппін в Росії
  14. Генеральне консульство Філіппінської Республіки в Санкт-Петербурзі
  15. Генконсульство Філіппін у Владивостоці

Філіппінська Республіка має унікальне географічне розташування - на території країни розташовано 7 тисяч островів. Найпопулярніші з них: Боракай, Себу, Палаван пропонують величезну кількість екзотичних і захоплюючих місць для дайверів. На Філіппінах можна побачити найкрасивіший діючий вулкан світу ідеальної конусоподібної форми, здійснити екскурсію по підземній ріці, влаштувати умиротворений пляжний відпочинок. У країні високий рівень туристичного сервісу, а місцеві жителі привітно зустрічають іноземців.

Чи потрібна росіянам віза на Філіппіни в 2019 році

Росіяни, які відвідує Філіппіни з метою туризму, їдуть в гості до РІДНИХ або на ділову зустріч, перетинають країну транзитом, оформлення візи не потрібно.

Для російських громадян 5 років тому був збільшений термін безвізового перебування до 30 днів.

Для власників службових, дипломатичних паспортів дозволений період залишився незмінним - 90 днів.

Як діє безвізовий режим між РФ і Філіппінами

При підрахунку кількості дозволених днів перебування не враховується день приїзду. Таким чином максимальний час знаходження в країні становить 31 день.

За порушення встановлених рамок з мандрівника стягується штраф у розмірі 23 долари за кожен прострочений день. Краще такій ситуації не допускати, тим більше що філіппінці надають можливість офіційно продовжити безвізовий період проживання в країні.

Філіппінська Республіка має унікальне географічне розташування - на території країни розташовано 7 тисяч островів

пляжі Філіппін

Якщо ви все ж виявилися в списку порушників, тоді при виїзді з країни враховуйте важливий нюанс - віконця, де можна оплатити штраф, працюють тільки вдень. Тому, якщо рейс відправляється вночі або пізно ввечері, потрібно завчасно оплатити мито, інакше вас не випустять з країни.

Для успішного проходження кордону досить надати невеликий перелік документів, виконати правила в'їзду з дітьми, якщо вони подорожують з вами.

Які документи потрібні для в'їзду на Філіппіни

Стандартний перелік документів, які мають право попросити пред'явити співробітник прикордонної служби такої:

  • закордонний паспорт . Термін дії документа повинен бути не менше півроку на момент перетину філіппінської кордону;
  • міграційна карта (бланки зазвичай видають в літаку, турист завчасно вносить дані в документ);
  • квитки на зворотний шлях;
  • підтвердження платоспроможності візитера.

Однак на практиці 3 останні пункти з переліку практично ніколи не виконуються, тобто безвізовим мандрівникам міграційну карту заповнювати не пропонують, а прикордонники не перевіряють квитки і готівку.

До необов'язкового документу відноситься і страховий медичний поліс. Тим часом, перед поїздкою туристи укладають договір зі страховою компанією, адже лікування за кордоном обходиться дуже дорого, до того ж без страховки може бути важко отримати екстрену допомогу, в разі виникнення проблем зі здоров'ям під час турне.

Вибрати найбільш відповідний договір страхування доцільно на сайті Cherehapa . Надається перелік кращих страхових компаній. Оплата, отримання документа, консультації здійснюються в онлайн-режимі.

Документи для дітей

Неповнолітні громадяни також мають право на безвізовий в'їзд. При цьому, якщо дитині ще не виповнилося 14 років, тоді для пропуску через кордон досить того, що його дані вписані в паспорт одного з батьків. Діти старше 14-ти років повинні мати особистий проїзний документ.

Якщо дитина перетинає кордон з одним з батьків, тоді потрібно підготувати необхідні документи і виконати вимоги до їх оформлення:

  • письмову згоду від другого з батьків, який не супроводжує дитину в поїздці (папір перекласти англійською мовою і завірити у нотаріуса);
  • надати документ, в якому зазначено право на опіку дитину тільки одного з батьків, якщо у другого такі права відсутні. Документальним підтвердженням подібної ситуації є: свідоцтво про смерть другого з батьків, позбавлення його батьківських прав в судовому порядку, довідка про невизначеному місці знаходження з органів внутрішніх справ, довідка матері-одиночки.

Увага! Дітей, які подорожують у супроводі третіх осіб, найчастіше через кордон не пропускають, навіть при наявності письмової згоди від обох батьків. Враховуйте цей факт при плануванні дитячих поїздок.

Коли необхідно робити візу на Філіппіни

Туристам, які мають намір затриматися в країні довше місяця, потрібно отримати візу в посольстві або оформити продовження безвізового терміну по приїзду. Також дозвіл на в'їзд знадобиться незалежно від терміну перебування в країні, якщо мета візиту не пов'язана з туризмом.

Для отримання в'їзного дозволу потрібно з'явитися в посольство, визначити тип візи, подати необхідні документи.

Маніла, Філіппіни

категорії віз

Філіппінці категорії віз класифікують, незалежно від мети візиту, за терміном перебування в країні і кількістю дозволених в'їздів. Таким чином в диппредставництві можна оформити:

  • одноразову візу на 3 місяці;
  • багаторазову на півроку;
  • багаторазову на рік;
  • транзитну (для громадян Росії не потрібно).

Скільки коштує віза

Вартість консульського збору безпосередньо залежить від типу запитуваної візи:

  • віза на 3 місяці з правом одного в'їзду - 40 доларів;
  • на півроку (з можливістю відвідувати країну багаторазово) - 80 доларів;
  • багаторазова річна віза - 120 доларів.

Документи для візи на Філіппіни

У посольство потрібно принести особисто або передати через довірену особу такі документи для отримання візи:

  1. Підписану та заповнену за всіма пунктами анкету встановленого зразка ;
  2. Закордонний паспорт з наявністю порожніх листів, копію сторінки з біографічної інформацією. Термін дії проїзного документа повинен бути не менше півроку з моменту повернення з поїздки;
  3. Фотографію (3.5х4.5 см). Вимоги для фото висуваються стандартні: недавній термін виготовлення, використання світлого фону, якісний фотопапір, нейтральне вираз обличчя, відсутність посмішки;
  4. Квитки на літак в Філіппінську Республіку і на зворотний шлях із зазначенням дат;
  5. Письмове запрошення від приймаючої сторони (приватної особи або організації), в якому вказані терміни, мета поїздки. Для туристичного візиту досить документального підтвердження наявності броні в готелі;
  6. Чек про погашення візового збору.

Закордонна поїздка може не відбутися, якщо заздалегідь не упевнитися у відсутності накладення заборони на виїзд за кордон. Отримати таку інформацію зручно на сайті невилет.рф .

Додаткові документи

В основному через 5 днів здобувач може отримати в посольстві готовий закордонний паспорт з дозвільною відміткою. Більш тривалий процес - це оформлення візи з метою отримання освіти в місцевому навчальному закладі.

Якщо громадянин Росії зарахований в філліпінскіе навчальний заклад він повинен запросити письмове підтвердження цього факту. Отриману папір спільно з повним пакетом документів направити до Міністерства Закордонних Справ Філіппін.

Оброблений запит буде доставлений в Посольство Філіппін в РФ, куди майбутньому студенту слід з'явитися для оформлення візи. Крім базового пакету паперів потрібно принести медичну довідку.

продовження

При необхідності продовження терміну проживання на філіппінській території в рамках безвізового режиму, росіяни можуть скористатися двома варіантами:

  1. По прильоту оформити візу на 59 днів у офісі Імміграційної служби, розташованої на території аеропорту. Потрібно надати закордонний паспорт, заповнити анкету, оплатити збір близько 60 доларів;
  2. Через два тижні після приїзду підійти в імміграційну службу і оформити продовження аналогічним способом. Список офісів, які підтримують програму, можна подивитися тут .

Надалі дозволено продовження ще на 59 днів або на півроку, але перебувати в країні довше 16 місяців - заборонено. Тривале проживання передбачає обов'язкове оформлення деяких документів.

Отримання ACR I-Card

Всі приїжджі громадяни, які прожили на Філіппінах більше 2-х місяців повинні отримати документ ACR I-Card. Він виконує роль посвідчення особи на території країни в період проживання. За зовнішнім виглядом схожий з пластиковою карткою. У документі вказується особиста інформація іноземного громадянина: прізвище, ім'я по батькові, філіппінський адреса проживання, фотографія. Вартість оформлення 60 доларів. Запит слід подавати в імміграційну службу Філіппінської Республіки.

Запит слід подавати в імміграційну службу Філіппінської Республіки

Себу, Філіппіни

Документ для виїзду з країни

Тим громадянам, які перебували на території філіппінського держави більше півроку, при виїзді з країни обов'язково потрібно мати спеціальний сертифікат (Special Travel Exit Clearance).

Папір також запитують в Імміграційної службі. Заявнику знадобиться:

  • закордонний паспорт (оригінал, копія сторінки з особистими даними і тих листів, де поставлена ​​віза або штамп про прибуття, а також продовження проживання);
  • копія ACR I-Card;
  • фотографія розміром 5х5 см;
  • квитки на зворотний шлях і квитанція про оплату послуги останнього продовження терміну перебування в країні.

Оформляти запит на отримання проїзного документа можна пізніше 3-х діб до виїзду. Враховуйте, що сам сертифікат діє 5 днів.

Суть отримання Special Travel Exit Clearance полягає в підтвердження відсутності боргів і порушень закону з боку іноземного гостя.

Посольство, консульства Філіппін в Росії

Посольство Філіппін в Москві

Адреса: пров. Карманіцкій, 6/8, стр. 1
Москва, 121099

Тел .: +7 499 241 05 63

E-mail: [email protected]

сайт: moscowpe.dfa.gov.ph

Генеральне консульство Філіппінської Республіки в Санкт-Петербурзі

Адреса: вул. Великий проспект В. О., 103
Санкт-Петербург, 199106

Тел .: +7 812 326 13 55

Генконсульство Філіппін у Владивостоці

Адреса: вул. Пушкінська, 35
Владивосток, 690001

Тел .: +7 4232 22 13 51

E-mail: [email protected]

Наостанок, обов'язково подивіться відео з каналу «Орел і Решка» про відпочинок на Філіппінах:

Новости