Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

США в минулому році істотно збільшили кількість виданих віз українцям - МЗС України

REUTERS

"МЗС України вітає позитивну динаміку щодо збільшення кількості виданих віз громадянам України в США. Згідно з опублікованою Державним департаментом США інформації, громадянам України у 2015 році було оформлено 77 203 неімміграційних віз (збільшення на 22,6% в порівнянні з 2014 р) і 4166 імміграційних віз ", - йдеться в повідомленні Департаменту консульської служби МЗС України в Facebook.

Як відзначають в українському зовнішньополітичному відомстві, основна кількість оформлених громадянам України віз - це візи типу В-1, В-2 (бізнес / туризм - 52943); З-1 / D (члени екіпажів - 10042); J (учасники програм обміну - 7215).

Читайте також Кабмін вирішив менше впускати мігрантів в Україну

"Україна, фактично, зайняла 5 місце серед європейських країн за кількістю оформлених неімміграційних віз США в 2015 р", - повідомляють в прес-службі.

У МЗС України також нагадали, що останнім часом американською стороною були істотно лібералізували візові процедури для громадян України. Зокрема, рішеннями Держдепартаменту США був збільшений граничний термін дії неімміграційних віз для українських громадян з 5 до 10 років: в квітні 2014 року - віз типу B1, B2, B1 / B2, а у вересні 2015 року - віз типу C1 / D.

Як раніше повідомляв УНІАН, у 2015 році за кількістю виданих шенгенських віз українцям лідирувала Словенія .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости