Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шенгенська віза в Литву. Етап 2: реєстрація в Посольстві Литви

Якщо справа відбувається в літню пору, то відразу слід взяти до уваги черзі на запис. Іноді вільні місця на запис є тільки через 10 днів. Тому влітку можна спочатку записатися в Литовське Посольство , А потім вже готувати необхідні документи для клопотання про візу. В інший час найлогічніше вчинити навпаки: спочатку підготувати пакет документів, а потім записатися в Посольство на найближчу дату.

Запис в Посольство Литви (детальна інструкція)

Запис в Посольство проводиться або безпосередньо в одному з віконець Посольства з 10:00 до 13:00, або в будь-який час на сайті Посольства - http://kiris.urm.lt/by1.

Отже, записувалися на сайті Посольства Литви ...

1. Відкриваємо сайт http://kiris.urm.lt/by1, вибираємо розділ «Реєстрація на візи».

2. Якщо ви збираєтеся в поїздку один (одна) або з друзями, то вибираєте пункт «Ви бажаєте зареєструвати одну особу або декількох осіб». Якщо ж ви їсте з сім'єю, то відзначаєте «Ви бажаєте зареєструвати кількох осіб, які будуть звертатися за візами одночасно за одними і тими ж документами». Натискаєте «Далі».

3. Заповнюємо всі поля (за зразком на малюнку, вписуючи свої дані). Натискаємо «Почати роботу».

Якщо справа відбувається в літню пору, то відразу слід взяти до уваги черзі на запис

4. У вікні вводимо свої дані. Якщо ви їсте з сім'єю, то необхідно ввести інформацію про кожного мандрівника, натискаючи «Наступне реєстроване особа».

Якщо ви їсте з сім'єю, то необхідно ввести інформацію про кожного мандрівника, натискаючи «Наступне реєстроване особа»

Якщо з вами їде неповнолітня дитина, то його присутність необов'язкова. Однак це варто відзначити при реєстрації (якщо раптом ви вирішите прийти з дитиною, але при реєстрації відзначили, що він не буде присутній, то в цьому немає нічого страшного, його так чи інакше пропустять з вами в Посольство, оскільки там працюють дуже розуміють і привітні люди).

Однак це варто відзначити при реєстрації (якщо раптом ви вирішите прийти з дитиною, але при реєстрації відзначили, що він не буде присутній, то в цьому немає нічого страшного, його так чи інакше пропустять з вами в Посольство, оскільки там працюють дуже розуміють і привітні люди)

Після того, як заповнені всі необхідні поля, натискаємо кнопку «Пред'явити».

5. Тепер потрапляємо в форму вибору часу прийому до Посольства. Для цього треба натиснути «Призначити час прийому».

Внизу відкриється вікно, де потрібно вибрати день подачі документів в Посольство.

Внизу відкриється вікно, де потрібно вибрати день подачі документів в Посольство

Після натискання на певну дату, вам запропонують вибрати час прийому (тривалість запису завжди відзначено зеленим кольором).

Після натискання на певну дату, вам запропонують вибрати час прийому (тривалість запису завжди відзначено зеленим кольором)

Увага! Вибирати час прийому можна абсолютно будь-який. Це лише фіктивність. Запис в Посольство є лише гарантією того, що ви потрапите туди саме в це дату. Однак час тут значення не грає: ви все одно будете стояти в загальній черзі. Посольство пропускає всередину до 13.00.

Невеликий рада: щоб уникнути черги в Посольстві, але в той же час бути впевненим, що вас пропустять, краще приходити ближче до 12.00.

Зверніть увагу: якщо ви реєструєте відразу кілька людей на клопотання литовських віз, то треба вибирати час, наступне один за одним. Наприклад, якщо ви їсте в складі «тато, мама і двоє дітей», то треба вибирати відразу 4 наступних друг за іншому часі, наприклад: 09: 02: 00-09: 03: 00; 09: 03: 00-09: 03: 00; 09: 03: 00-09: 04: 00 і 09: 04: 00-09: 04: 00.

Після того, як ви вибрали час, необхідно натиснути кнопку «Продовжити реєстрацію» (розташована трохи вище табло з часом).

6. Як тільки ви натиснули на кнопку, до вас на вказаний при реєстрації email прийде підтвердження:

Як тільки ви натиснули на кнопку, до вас на вказаний при реєстрації email прийде підтвердження:

Для продовження реєстрації необхідно або пройти по посиланню, або ввести код реєстрації в заповнену форму реєстрації та натиснути «Пред'явити»:

Для продовження реєстрації необхідно або пройти по посиланню, або ввести код реєстрації в заповнену форму реєстрації та натиснути «Пред'явити»:

Після цього дії ваша реєстрація закінчена, про що свідчить, що з'явилося вікно:

Після цього дії ваша реєстрація закінчена, про що свідчить, що з'явилося вікно:

Даний документ підлягає обов'язковій роздруківці! Інакше вас можуть не пропустити до Посольства Литви.

Наступним кроком буде заповнення заяви на візу Литви. Однак це вже окрема історія.

Далі буде...

Див. також:

Шенгенська віза в Литву. Етап 1: необхідні документи для оформлення візи в Литву

Шенгенська віза в Литву. Етап 3: заповнення анкети на візу

Шенгенська віза в Литву. Етап 4 (заключний): як подати документи до Посольства

Шенгенська віза в Литву: пара корисних порад

Автор: Вікторія Мендіс

Новости