Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мільярдери з Росії прилітають на "КаZантип" на вертольотах і ночами тусуються в Поповці

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

6 серпня 2013, 15:26 Переглядів:

Танці. На головній сцені & laquo; Республіки Z & raquo; збирається кілька тисяч чоловік, до ранку не залишається нікого. Фото: А.Керменчіклі.

У Поповці біля Євпаторії триває один з найбільших фестивалів країни - "КаZантип". Тільки до відкриття сюди приїхало понад 20 тисяч гостей, серед них - міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв. "Сьогодні приземлилося п'ять вертольотів, і десь тут знаходяться кілька мільярдерів з Росії. Для них віп-зону орендує Михайло Прохоров. Також я бачив директорів найбільших банків, які залишають свої гроші в Криму, і в цьому я бачу величезний плюс", - розповів нам Олександр Сергійович.

До речі, разовий вхід на територію для звичайних гостей коштує 800 грн, і якщо вийшов за межі, назад не пустять. Для нескінченного входу-виходу потрібна "мультивіза" - а це вже 2342 грн. Зате, як і щороку, безкоштовно потрапити на фестиваль можуть власники "жовтих валіз": старого класичного зразка, з хромованими куточками і яскраво-жовтого кольору. Але тягати його по "Республіці" усюди доведеться з собою. У Поповці тим часом підняли ціни на житло: так, номер з кондиціонером обійдеться в 1000 грн на добу (він же в інший час 150-200 грн).

ФОТО, ВІДЕО: КаZантип-2013: епатажні наряди, гори сміття і оголені танці

ЗВОРОТНІЙ БІК. Працівників охоронної фірми "Тайфун" - тут жартома називають "Кайфун". Охоронець Олександр перший раз на "КаZантип" і дуже вражений масштабом. Через близькість звукових установок, щоб не оглухнути, він затикає вуха паперовими серветками. Кілька десятків охоронців цілодобово патрулюють 12 гектарів пляжу Поповки, який огороджений парканом. "Моя зміна триває 12 годин і доводиться на ніч. Якщо заснув - 500 грн штрафу. Чи помітять, що сплю вдруге - звільнять, - каже охоронець Ігор. - За весь час фестивалю заробляю приблизно 2500 грн. Чи не так вже й багато, щоб дозволити собі спати. Що ні день, то обов'язково який-небудь ексцес, найчастіше п'яних доводиться втихомирювати. Але основне завдання моя ловити тих, хто намагається перепливти і пройти паркан по морю. Таких теж вистачає, ловимо і відправляємо назад. Втратили "візу" - відновлять , а стару анулюють ".

Тисячі "громадян КаZантипа" залишають після себе величезну масу сміття. Прибиральник Андрій міняє сміттєві пакети і вивозить їх на полігон з 16:00 до 21:00, потім його змінюють: "Сміття прибирають тут цілодобово, якщо його не прибирати - буде сміттєвий колапс. За зміну збирається три-чотири вантажні машини, здатні перевозити близько 5 тонн маси. Виходить близько 15 тонн на добу ".

Вся Z-історія в одному музеї

На території Z-республіки відкрито музей історії фестивалю, який розповідає новоспеченим громадянам про витоки руху. "На стінах музею наскальний малюнок, який показує всю еволюцію Республіки" КаZантип ". Зараз ми працюємо над новим експонатом - це макет першого КаZантипа 2001 року в Поповці. Серед експонатів - фрагмент першої пальми, вирізки статей, касети, візи різних років, а також книга спогадів Президента Микити Першого ", - розповів нам директор музею Вадим В'язівський.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Мільярдери з Росії прилітають на" КаZантип "на вертольотах і ночами тусуються в Поповці". інші Новини Криму дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Керменчіклі Арсен

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости