Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Хорватія видаватиме багаторазові візи

Національна Рада з туризму Хорватії повідомляє про те, що для громадян України буде видаватися багаторазова віза до Хорватії терміном дії до 180 днів. Такі умови дійсні для тих, хто їде до Хорватії вперше. Туристи, вже бували в державі раніше, можуть отримати і більш тривалі візи.

Таким чином хорватські влада хоче знову збільшити потік українських туристів, який знизився з введенням візового режиму в минулому році, коли Хорватія стала членом ЄС . За даними Національної Ради в 2013 році кількість туристів з України, які відвідали Хорватію, зменшилася на 25,37% в порівнянні з 2012 роком.

Інші учасники туристичного бізнесу в Хорватії поставилися до новини не так оптимістично. На їхню думку, візові послаблення - це, безумовно, хороший крок, але на обсяг туристичного потоку впливають і інші фактори. Зокрема, вони вважають, що інтерес українських туристів до Хорватії знизився не так через візового режиму, скільки через ціни на готелі в Хорватії. Весь минулий сезон готельєри утримували ціни на одному рівні в той час, як сусідня Греція їх істотно знизила, переманивши до себе значну частину туристів. Отже, якщо ціни на хорватські готелі і в цьому році не будуть достатньо гнучкими, то навіть багаторазові візи не поліпшать ситуації.

Також експерти звертають особливу увагу на те, що національна хорватська віза не дає права відвідувати інші європейські країни. А бажаючих купити тури в Хорватію кілька разів за сезон не так вже й багато. Більш затребуваною в даному випадку є шенгенська мультивіза, по якій можна відвідати і Хорватію.

Нагадаємо, що раніше Хорватія оголошувала про плани відкрити візові центри в п'яти великих містах України .

Новости