Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Грецький шенген на 5 років - не міф

Греція почала видачу шенгену від 3 до 5 років. Чим менше порушень візового режиму, тим легше отримати документи. Це може поліпшити імідж країни, кажуть туроператори Греція почала видачу шенгену від 3 до 5 років

Фото: YAY / ТАСС

Від трьох до п'яти років, якщо немає порушень. Греція почала видавати російським туристам багаторазові і довгострокові візи. Про це, як повідомляє Інтерфакс, заявив глава генконсульства Греції в Москві Іоанніс Педіотіс. За його словами, з червня росіянам видаються візи на термін від трьох років, а, якщо турист не порушував візовий режим, на п'ять років. Він додав, що не існує ніяких особливих умов, щоб отримати штамп, крім необхідних документів.

Кореспондент Афінського агентства новин Афанасій Авгерінос вважає, що це очікуваний крок від грецької влади.

Заступник гендиректора туристичної компанії «Солвекс» Катерина Азерман вважає, що видача п'ятирічних віз поверне довіру російських туристів до відпочинку в Греції.

Раніше заступник глави МЗС Греції Нікос Ксідакіс заявляв, що влада має намір розширити практику видачі росіянам довгострокових багаторазових віз. Він відзначав, що в разі, якщо в людини яка звернулася за візою росіянина вже була одна поїздка в Шенгенську зону, він матиме право як мінімум на трирічну візу.

За даними Ростуризму, за травень цього року грецька консульська служба видала росіянам 90 тисяч віз. Це на 32% більше, ніж в травні минулого року.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?

Новости