Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Єгипет не став підвищувати вартість туристичних віз

Фото: m24.ru/Иван Носатов

Уряд Єгипту збереже вартість одноразових туристичних віз на рівні 25 доларів США, повідомляє ТАСС . Багаторазова віза на півроку буде коштувати 60 доларів США.

В кінці лютого Каїр оголосив про підвищення вартості туристичних віз до Єгипту з $ 25 до $ 60, а багаторазової - до $ 70. Нові тарифи планувалося ввести з березня, але потім їх відклали до 1 липня.

Тепер уряд Єгипту скасував рішення про підвищення, повідомив у вівторок міністр туризму країни Ях'я Рашид. Останній раз єгипетська влада збільшували вартість віз з $ 15 до $ 25 в 2014 році.

13 березня Єгипет озвучив плани перейти на електронні візи. При цьому їх вартість повинна була зрости з 1 липня в 2,4 рази - з 25 доларів до 60.
Каїр очікує, що скоро Москва відновить авіасполучення з арабською країною. Протокол з безпеки цивільної авіації між Росією і Єгиптом узгоджений, залишилося тільки його підписати . Голова управління з розвитку туризму Хішам ель-демерит заявив в ході прес-конференції в Росії, що перехід на візи нового зразка зробить Єгипет ще доступніше і популярнішим для туристів. Однак незабаром після заяви, єгипетська влада протягом 10 днів обіцяли переглянути ціни на візи для росіян .


Оформлення туристичної візи на місяць для жителів Росії відбувалося після прильоту в єгипетський аеропорт, її вартість дорівнювала 25 доларам США. Для відвідування Південного Синая і Шарм-ель-Шейха видавали безкоштовну візу на 15 днів, також після прильоту. Однак в разі проблем зі зв'язком на прикордонному переході кордону можуть виникнути несподівані перешкоди, тому туристам завжди рекомендують возити з собою роздруківку підтвердження видачі електронної візи. Вперше електронний формат використовували в Австралії, сьогодні таку візу можна оформити для відвідин Туреччини, Уганди, Румунії, Камбоджі, Індії та інших країн.

Поділитися в соціальних мережах:

Новости