Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Домініканська республіка

Санто-Домінго

Географія
Держава загальною площею 48,7 тис. Кв.км. знаходиться в Вест-Індії, в центрі Бoльшіx Антильських островів, займаючи східну частину острова Гаїті (раніше називався «Еспаньола»). На півночі омивається Атлантичним океаном, на півдні - Карибським морем, на сході протоку Мона відокремлює країну від Пуерто-Ріко, на заході - межує з республікою Гаїті. Рельєф острова дуже різноманітний. Більше половини території країни займають 4 гірських хребта, які перетинають острів з північного заходу на південний схід, а також плато Сьєрра-де-Баоруко на південному заході. Найвища точка країни - пік Дуарте на північному заході (3175 м). Прибережна зона і міжгірські долини зайняті великими саванами (в більшості своїй давно використовуються під сільгоспугіддя) і тропічними лісами.

клімат   Клімат тропічний пасатний клімат
Клімат тропічний пасатний. Середньомісячна температура на низовинах від +25 до +27 градусів. Сезон дощів триває з травня по вересень, з частими, але короткими зливами. Також можливі короткі зливи в листопаді-грудні. В інший час зберігається суха і тепла погода. Самий жаркий місяць - серпень (до +31 градуса), але морські вітри, що дмуть з північного сходу, пом'якшують жару і в цей час. Взимку середньомісячна температура становить +22 градуси.
Найкращий час для відвідування країни - з жовтня по квітень.
Сезон дощів триває з травня по серпень-вересень.

туризм
В країні чудово розвинений туристичний сектор, тут величезна кількість готелів з великими доглянутими територіями, прекрасними пляжами, веселою і невимушеною атмосферою, що працюють, в основному, за системою «все включено».
Острів виявився першим відкриттям Христофора Колумба на американському континенті, і тут же був побудований перший в Америці кафедральний собор. У будинку Колумба в Санто-Домінго зараз музей, куди водять всіх туристів.
Головними курортними зонами Домініканської республіки вважаються Пунта Канна, Ла Романа, Бока Чика, Пуерто Плата. Згідно із законом перші 60 метрів пляжу в Домініканській республіці є громадськими і доступ на будь-який пляж біля готелю відкритий не тільки для готельних постояльців.
У Домініканській Республіці Новий рік відзначають карнавалами і святковими ходами. З 18 грудня і до початку січня на Авеніда-дель-Пуерто і Малеконе групи танцюристів виконують меренге - танець типу румби гаїтянського походження.
туризм   В країні чудово розвинений туристичний сектор, тут величезна кількість готелів з великими доглянутими територіями, прекрасними пляжами, веселою і невимушеною атмосферою, що працюють, в основному, за системою «все включено» Одним з головних зимових подій для туристів в Домініканській республіці є сезонна міграція китів, яких можна спостерігати з середини січня і до середини березня.
Великі групи китів-гребучий припливають в теплі води щозими для спаровування і виведення потомства. Найпопулярніше місце для спостереження за плавучими гігантами - Сильвер-Банк - система коралових рифів в 100 кілометрах від Пуерто-Плата. Понад півтори тисячі китів відвідують затоку Самана за зиму, і в будь-який з днів можна одночасно побачити кілька десятків цих величних тварин.
Головною пристрастю місцевих жителів є півнячі бої. Бої відбуваються повсюдно від дрібних сіл до великих міст.

Увага!
Рівень сонячної активності дуже високий - рекомендуються захисні креми і легкий одяг. На більшості пляжів ні акул, ні інших небезпечних морських мешканців немає, так як вони відгороджені від океану кораловими рифами. У відкритому морі купатися небезпечно, так як характер прибережних течій досить бурхливе, ряд узбереж обрамлений підводними скелями, а морські мешканці небезпечні для непідготовленого плавця.
Спеціальної вакцинації не потрібно. Рекомендована щеплення від жовтої лихоманки, тифу і поліомієліту.

населення
Населення понад 9 млн. Чол. Основне населення - мулати, метиси, нащадки європейців. Більшість жителів - католики (95%), в невеликій кількості проживають протестанти і іудеї, але до сих пір багато сповідують і місцеві культи.

Різниця в часі
Московське час мінус 7 годин (взимку), мінус 8 годин (влітку).

Мова
Мова   Офіційна мова - іспанська Офіційна мова - іспанська. У туристичній сфері також використовуються англійська, німецька та французька.

Валюта
Домініканський песо (RD $ або DOP), що дорівнює 100 сентаво. В обігу знаходяться банкноти номіналом у 2000, 1000, 500, 100, 50, 20 і 10 песо, а також монети в 1 песо і 50, 25, 10, 5 і 1 сентаво.

Віза
Попереднього оформлення візи в Домініканську Республіку для громадян РФ не потрібно.

митниця
Ввезення іноземної валюти не обмежене (декларація обов'язкова), вивіз - у заявлених в декларації розмірах (заборонений вивіз понад 10 тис. Доларів США готівкою). Ввезення і вивіз місцевої валюти заборонений.
Дозволено безмитне ввезення до 1 л алкогольних напоїв міцністю до 22%, до 2 л менш міцних напоїв, до 500 г кави, до 200 сигарет або одна коробка сигар, до 2 флаконів духів (повинні бути відкриті), а також предметів особистого вжитку і подарунків вартістю не більше $ 100.
Заборонено ввезення виробів тварини, сільськогосподарського та садового походження (тобто практично всіх продуктів) і наркотиків (обмежений також ввезення деяких ліків).
Заборонено вивезення без спеціального дозволу предметів і речей, що представляють історичну і художню цінність (особливо піднятих з дна моря), деяких видів орхідей і серцевини пальмового дерева, а також сигар в кількості більше 50 штук на людину.


Новости