Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Росіяни стали купувати вітчизняні настойки замість імпортного алкоголю

Фото: ТАСС / Марина Лисцевої

Через девальвацію рубля і зменшення зарплат поставки в Росію імпортного міцного алкоголю скорочуються. Багато росіян віддають перевагу дешевшим аналоги - напої зі смаком віскі і рому. Директор Центру досліджень федерального і регіонального ринку алкоголю Вадим Дробиз розповів в ефірі радіостанції "Москва FM" , Що найчастіше російські настоянки не поступаються за якістю імпортної продукції.

"За останні 15 років ринок міцного і преміального алкоголю (віскі, рому, джину, текіли) виріс приблизно в 100 разів. У 2000 році його майже не пили. У минулому році в Росію привезли понад 40 мільйонів літрів віскі і ще мільйонів 15 літрів рому , текіли, абсенту, граппи і т.д. а випили 50 мільйонів літрів віскі. Статистично випили майже на 20 відсотків більше віскі. Як це сталося? У нас абсолютно легально почали виробляти гіркі настоянки. Сьогодні найдешевший віскі коштує 800 рублів, а якісна настоянка коштує 600 рублів, і споживач, який покупа т дешевший напій, робить усвідомлений вибір ", - пояснив він.

На думку експерта, більш серйозна проблема в тому, що в Росії масово виробляється контрафактний алкоголь. "У кожному великому місті Росії підпільно виробляють міцний алкоголь в фірмових пляшках, з точною копією етикетки, з краденого етилового спирту, ароматизаторів та барвників, і ніхто не в змозі відрізнити фальсифікат. Ця продукція масово продається в інтернеті, ресторанах, барах і кафе", - додав він.

Посилання по темі

як пише РБК , Якщо порівняти червень цього року з червнем минулого, роздрібні ціни на імпортний міцний алкоголь зросли на 20-25%.

Раніше m24.ru повідомляло, що в новому Кодексі про адміністративні правопорушення можуть бути посилені пункти за порушення громадського порядку. Це означає, що санкції за розпивання алкоголю в громадських місцях і за порушення порядку в них виростуть в 20 разів. Сума штрафу за розпивання алкоголю в громадських місцях, можливо, збільшиться з 500 до 5 тисяч рублів. Планується і посилення покарання для батьків, в разі, якщо їхні діти до 16-ти років знаходяться в стані сп'яніння, з 2 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як це сталося?

Новости