Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Площа виноградників в Чеській Республіці буде збільшена в два рази

Виноградна лоза   Що таке чеське пиво, відомо, мабуть, кожному любителю стародавнього янтарного напою Виноградна лоза Що таке чеське пиво, відомо, мабуть, кожному любителю стародавнього янтарного напою. Воно користується великою популярністю в світі. Про чеському вини говорять трохи рідше. Але самі чехи своє вино люблять і цінують. Міністр сільського господарства Чеської Республіки Ян Фенцля по праву пишається чеським марочним вином і вважає, що воно нічим не поступається винам з Іспанії або Франції:

- Наші марочні вина - це щось особливе, виняткове, вони поза конкуренцією!

За статистикою, щорічно кожен чех вип'є трохи більше 16 літрів вина, і, знову-таки, як кажуть цифри, готовий випити ще більше. Це є однією з причин, чому уряд прийняв рішення збільшити виробництво вина наполовину. Вирощування винограду і виробництво вина є традиційними видами діяльності в південних областях Чехії і Моравії.

виноградник   - Бували часи, коли площа виноградників в нашій країні становила 50 тисяч гектарів виноградник - Бували часи, коли площа виноградників в нашій країні становила 50 тисяч гектарів. На початку перехідного періоду це було вже 15 тисяч гектарів, а в даний час - 12 тисяч гектарів, - з жалем констатує міністр.

Рішення приступити до розширення площ виноградників пов'язано також із наближенням вступом Чехії до Євросоюзу:

- У той момент, коли ми вступимо до Європейського Союзу, в день «X» і годину «Y» буде підрахована площа всіх виноградників, і це стане остаточним показником загальної площі виноградників в Чеській Республіці. Після цього ми не зможемо ці площі розширювати і будемо підкорятися спільної сільськогосподарської політики ЄС у цій галузі.

Справа в тому, що країни-члени ЄС не мають права розширювати площі своїх виноградників; підвищувати врожайність можна тільки шляхом збільшення ефективності обробки ділянок і поліпшення технологій вирощування і збору винограду. Чехія поки має можливість відвести під виноградники стільки території, скільки вважає за потрібне і перспективним. Крім того, збільшення виробництва вина означає приплив додаткових інвестицій і дозволить створити 16 тисяч нових робочих місць, що, за словами міністра Фенцля, не дозволила зробити жодна з іноземних інвестицій за весь перехідний період.

Завдяки новій політиці держави в виноробних регіонах отримає розвиток особливий вид туризму: подорожі в край виноградників і вина, де можна буде стати учасником традиційних фольклорних свят, спробувати місцеве вино, відкрити для себе красу цього неповторного пейзажу.

Новости