Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

французькі вина

  1. Класифікація якості
  2. Найбільш відомі вина

Якщо ви збираєтеся переїхати до Франції на постійне місце проживання або навіть просто приїхати на час як турист, невеликі пізнання з області виноробства вам можуть знадобитися. Справа в тому, що французи просто обожнюють цей напій - він присутній на столі не тільки в свята, а й у будні дні.

Класифікація якості

Хочеться відразу обмовитися: якість в даному випадку не має на увазі присутності і відсутності шкоди здоров'ю. Французи в принципі ніколи собі не дозволять випускати спирт, розведений барвником, як це часом роблять у нас. Під якістю мається на увазі відповідність канонам виготовлення. Отже:

  1. Якщо ви збираєтеся переїхати до Франції на постійне місце проживання або навіть просто приїхати на час як турист, невеликі пізнання з області виноробства вам можуть знадобитися Столові вина - належать до найбільш дешевим. Їх цілком можна пити щодня, що деякі французи і роблять, додаючи воду. Стаканчик за обідом або вечерею - це навіть корисно. Так-так, корисно, так як навіть столові вина не належать до поганих. Просто кожен день елітні напої вживати не будеш, а ці цілком доступні за цінами. Чому ж вони в такому випадку коштують недорого? Відповідь одна - купаж. Купаж - це суміш різних сортів винограду, різних вин. Проте, така суміш все одно досить смачна і насолодитися їй цілком можна, просто французи цінують чистіші продукти. Розпізнати столове вино ви зможете по позначці VDT на пляшці.
  2. Місцеві вина - вони на рівень вище попередніх і, на відміну від них, мають свій букет. Букет можливий завдяки тому, що подібний напій виготовляється з певного сировини, вирощеної в певному регіоні. Заважати ні в якому разі з іншим сортом можна, інакше вийде столове вино. Можна розпізнати по маркуванню VDP.
  3. Марочні вина - на відміну від попередніх, проводиться не тільки з конкретного сировини і в певному місці, але і за спеціальною технологією. У зв'язку з цим і ціна набагато вище. Технології передбачають суворе дотримання всіх правил, інакше продукція користуватиметься забракованої. Після закінчення виробництва таке вино неодмінно дегустують, адже на хімічний контроль якості не завжди можна покластися. Можливо, таке трепетне і суворе ставлення до напоїв і дозволяє ось уже стільки часу зберігати традиції. Відзначається подібна пляшка значком VDQS.
  4. Елітні вина - вважаються самими якісними і дорогими. Більше сотні євро за пляшку з маркуванням AOC - не всі осилять таку вартість, однак, повірте, воно того варто. Проводиться подібний напій в певному маєток згідно з визначеним зводу правил. Грає роль навіть те, де відбувався розлив - розлите за межами шато варто вже дешевше. На перший погляд, подібне здається дрібницею, але для французів дрібниць у виноробстві просто не існує. Якщо ви розбираєтеся у винах, то отримаєте незабутнє задоволення, проте якщо не є фахівцем, все одно смак і аромат приємно здивують вас.

Найбільш відомі вина

  1. Шампанські - відомі в усьому світі. Зверніть пильну увагу на місце виготовлення, так як на етикетці обов'язково має значитися «Шампань». Якщо ж під найменуванням «ігристе біле вино» не варто подібного місця виготовлення, то ви вибрали не той продукт. Цікавий факт: більшу частину своєї історії шампань являло собою ігристе червоне вино, однак найбільшої популярності отримало саме біле.
  2. Бордоський - саме від них і пішло слово «бордовий», так як подібні напої були переважно червоними. Еталон якості, смаку та престижності - ось що вони з себе представляють. Воно й не дивно, адже регіон Бордо в принципі вважається найбільш значним регіоном по виноробству в усій Франції. Свіжість, фруктовий смак, яскравість аромату, смородиновий присмак, ноти фіалки і червоних ягід - ось що ви відчуєте.
  3. Бургундські - улюблений напій самого Наполеона. Особливість таких вин полягає в тому, що, завдяки особливій технології, вони можуть зберігатися сотні років! І, що найцікавіше, лише стають рік від року смачніше і міцніше. Ну хіба це не ознака по-справжньому якісного продукту? Вина ці бувають як червоними, так і білими.
  4. З долини Луари - це воістину казкове місце замків, легенд і казок, розмежовує північ і південь країни, є батьківщиною настільки ж приголомшливого напою. Виноробних центрів тут сила-силенна, і вживати тут воліють молоде вино. На відміну від Бургундії, йому перевагу і віддається. Тому, якщо ви є шанувальником молодих вин, зверніть увагу на продукцію з долини Луари. А вибрати є з чого, так як за кількістю продукції даний регіон знаходиться в числі лідерів. Легкість, бадьорить кислотність - ось що ви відчуєте, доторкнувшись до напоїв з цього регіону. Аромати ненав'язливі, але дуже ніжні і чарівні.

Французькі вина - це тема, яка заслуговує довгого вивчення. Якість не так легко розпізнати, адже французи не прагнуть обклеїти пляшки яскравими етикетками. Тому для того, щоб навчитися розбиратися у винах, коштує чимало повчитися і не тільки на уроках французької мови онлайн .



Чому ж вони в такому випадку коштують недорого?
Ну хіба це не ознака по-справжньому якісного продукту?

Новости