Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як купувати вино у Франції

Як невеликий словник найпоширеніших розмовних фраз французької мови допомагає туристам при перебуванні в Парижі, також короткий список простих порад про те, як правильно купувати французьке вино, допоможе пережити кілька званих вечерь.

Загвинчуються кришки.

Для багатьох іноземців, які тільки починають знайомство з французькими винами, гвинтова кришка на пляшці з вином здається показником його меншовартості. Однак справа йде зовсім інакше.

Якщо у вас в руках дві пляшки вина за однією ціною, вибір краще зробити на користь тієї, що без пробки Якщо у вас в руках дві пляшки вина за однією ціною, вибір краще зробити на користь тієї, що без пробки. Гвинтові кришка зберігає біле вино в більш свіжому стані, довше зберігає його смакові якості і захищає пляшку від забруднення бактеріями, які можуть міститися в пробці.

Плутанина з етикетками.

На французьких пляшках головним чином вказують, в якому регіоні було виготовлено вино, але не сорт винограду, з якого його зробили. Тому для іноземців, які хапають з полиць пляшки Pinot Noir, французька система може виявитися досить заплутаною.

Так, вина, на пляшках яких зазначено Бордо, роблять з винограду Каберне Совіньон, Мерло або Каберне Фран. Вина з винограду Сіра найчастіше готують в регіоні Рона-Альпи.

Бургундські вина повністю готуються з сортів Піно-нуар. А якщо ви шукайте пляшечку Шардоне, то варто вибирати одне з бургундських білих вин, наприклад Шаблі.

Медалі та нагороди.

Французькі винороби надзвичайно люблять афішувати на своїх пляшках медалі і нагороди, отримані ними на дегустаційних конкурсах.

З одного боку вони корисні і демонструють незалежну оцінку продукту, проте і судді іноді можуть помилятися, а їх смак може повністю не збігтися з вашим.

Крім того, нагороди мають свою класифікацію Крім того, нагороди мають свою класифікацію. Кращим у Франції вважається паризький загальний конкурс (Concours Général).

Будь-винний конкурс досить прибутковий захід. Кожен хоче отримати медаль на свою етикетку і неважливо, якої вона якості.

Виробники знають, що простий споживач в них не розбирається. Тому медалі на пляшках - це лише натяк, але не гарантія якості.

Купіть дві пляшки.

В кінцевому рахунку, вибір вина - це справа смаку, тому всі поради і правила - лише підготовка до відкорковування пляшки. Ідеальний варіант - купувати вже знайоме і полюбилося вам вино, однак експерти радять захопити ще що-небудь на пробу.

Виберіть регіон країни, який вам подобається, і вивчайте його винну карту.

Ключові фрази.

На етикетках з французьким вином вказані деякі фрази, які є показниками його якості. Однак вони можуть ще й означатиме, що ціна даної пляшки може перевищити ваші очікування.

Напис «grand cru» означає, що вино було виготовлено на винограднику найвищої якості в регіоні. Фразою «grand vin» виробники наділяють свої кращі пляшки.

«Premier cru» - це на щабель нижче, ніж «grand cru», але також один з кращих виноградників регіону.

Вище всіх інших назв розташовується «grand cru classé» - офіційно зареєстрований лейбл для позначення вищого за якістю виноробного володіння.

Запитайте поради.

Подібна система обслуговування існує тільки в великих французьких супермаркетах, таких як E.Leclerc, Carrefour і Auchan.

Тут є окрема винна секція і група експертів, до яких завжди можна підійти і запитати поради.

Позначивши співробітнику суму, яку планується витратити на вино, і страви, з якими його збираються вживати, ви значно полегшите собі задачу вибору французького вина.

Ціна має значення.

Ви можете в буквальному сенсі витратити тисячі євро на одну пляшку вина. Купівля хорошого вина в супермаркеті вимагає від покупця не бути абсолютним скнарою.

Насправді, дешеві вина, наприклад, ті, що призначені для приготування різних страв, не завжди хороші для пиття.

«У виноробстві свої фіксовані розцінки «У виноробстві свої фіксовані розцінки. Щоб залити вино в пляшку виробнику потрібно витратити приблизно 2,50 євро. Тому в теорії, якщо ви купуєте вино за 10 євро, то отримуєте вино кращої якості, ніж те, що продають у пляшці по 3 євро. Ціна - вельми корисний показник », - зазначає експерт.

Місцеві вина.

У супермаркеті вибирайте вина того регіону, в якому зараз перебуваєте.

Причина цього той факт, що місцеві ринки будуть переповнені винами, виробленими в регіоні, що дасть вам шанс покуштувати хорошого вина, якого можете не знайти в іншому місці.

В супермаркетах у нас більше найменувань саме місцевих вин. Якщо ви йдете в магазин в Бордо, основний акцент у винній секції буде зроблений саме на винах Бордо. Якщо ви в Долині Луари, то і вина тут будуть в основному з Долини Луари, і так далі.

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости