Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бізнес-ідея №4665. гаражні вина

  1. Історія виникнення тренда і назви «гаражне вино»
  2. Як робити «гаражне вино»?
  3. Що ще необхідно для «гаражного вина»?
  4. Де подивитися і послухати про гаражних винах?
  5. Тренд на ноунейм. Чому мати власний бренд не завжди добре
  6. Виноробство як середній бізнес в Росії
  7. Своя справа: гаражний бізнес
їжа та напої

Засновник «гаражного тренда» у виноробстві - француз Жан-Люк Теневен і його дружина - Мюріель Тюневен. Тренд стартував у Франції і поширився тільки серед винних гурманів ще в далекому 1989 році, але нове народження - більш масову моду - тренд «гаражні вина» переживає саме зараз, у зв'язку із загальною - оновленої і «хіпстерской» спрямованістю концепції підприємництва - як вести малий бізнес по-хіпстерскі.

Тренд «гаражні вина» абсолютно збігається з філософією «хіпстера», абсолютно задовольняє концепції лайф-стайл журналу Kinfolk і тому - жодного концептуального майстер-клас сьогодні не обходиться без лекції «Що таке гаражні вина».

Отже, що ж таке «гаражні вина»? Почнемо з дещо загадкової назви.

Історія виникнення тренда і назви «гаражне вино»

Жан-Люк Теневен працював банківським клерком. Коли йому набридло таке життя, він вирішив переселитися ближче до землі і почати свою справу, засноване на традиційних ремеслах його регіону. Для француза вибір зрозумілий - виноробство. Отже, подружжя, колишній клерк банку і колишня медсестра стають мікро-виноробами.

Свій найперший виноградник молоді (у всіх сенсах) підприємці-фермери називають - Ch? Teau Valandraud, використавши для назви - дівоче прізвище Мюріель і географічна назва містечка, де їм вдалося купити земельки.

До речі, виноградник, який вони купили, був «викидними» і дістався він подружжю за копійки. Географічне назви того (тепер прославленого) містечка - Valley de Fongaban.

Ось в цій точці Франції і народився тренд «гаражне вино». Вино, зроблене подружжям, виявилося настільки прекрасним, що заслужило захоплені відгуки прославленого тоді американського дегустатора на ім'я Роберт Паркер. На прохання Роберта Паркера «Покажіть мені, де і як ви робите своє вино», подружжя простодушно зізналися, що роблять вино ... в гаражі.

За «легендою бренду» ця відповідь «ми робимо вино в гаражі» і став приводом назвати згодом весь цей тренд «гаражним вином». Своєрідний американський стиль, замішаний на сентиментальності і любові до сенсації, укупі зі схильністю смакувати несуттєві деталі - позначився тут повністю.

Проте, тепер ми маємо те, що маємо: «домашні» вина відмінної якості, зроблені з любов'ю і наперекір алгоритмам «массмаркета» називаються не інакше як «гаражні вина» ...

Як робити «гаражне вино»?

Зрозуміло, ми зараз розкриємо вам не всі секрети, тому що і самі не знаємо - всіх секретів гаражного виноробства.

Але один з головних своїх секретів винороби «гаражного» ізводу ні від кого не приховують - виноград повинен залишатися на лозі якомога довше! Коли всі твої сусіди вже давно прибрали свій виноград, ти ще чекаєш.

Саме це вважається концептуальним і основоположним вимогам, які ставляться до будь-якого провину, який претендує на статус «гаражного».

Що ще необхідно для «гаражного вина»?

  • якомога менше лоз і відповідно, якомога менше сторонніх найманих робітників рук,
  • в ідеалі - кілька лоз, оброблюваних самим власником - «офіційною особою» мікро-бренду,
  • розмір «великого» ділянки може досягати від 2 до 4 гектарів, але ні в якому разі не більше,
  • розмір малого (ідеального) ділянки - власний присадибну ділянку,
  • вино робиться з настроєм «я роблю це вино для себе», настрій «я роблю це вино на продаж» неприпустимий,
  • знавці відразу зрозуміють - брешете ви звично і настирливо «в маркетингових цілях» або справді ви - пришелепкуватий винороб, чиє вино - на вагу золота. «Гаражні вина» за оцінками знавців виходять «гастрономічнимі», «щільними» і «насиченими». Саме тому, що зроблені неквапливо, без експлуатації, без спраги наживи, з любов'ю і «як для себе».

І ще, запам'ятайте головна відмінність концепції «гаражних вин» від мас-маркету та іншого виноробства: праця, який вкладається в це вино, на 80% зосереджений на ... винограднику, а не на подальшій обробці «виноматеріалу».

З погано вирощеного винограду хороше вино потім не зробиш - як не «хіміч» ...

Де подивитися і послухати про гаражних винах?

Почніть з перегляду кінофільму під назвою «Осіння казка», знятого на початку 1990-х, культовим французьким режисером - Еріком Ромеро.

Цей фільм - не тільки про кохання, але і про знову виникла тоді у Франції тренді - про гаражному виноробстві.

До речі, у фільмі «Осіння казка» розкривається ще один секрет гаражних виноробів - не обробляти виноградник - гербіцидами, а лише прополювати його від зайвих трав - вручну, та й то не «дочиста». В ідеалі виноградник повинен зарости травою так, щоб сама лоза в ній трохи «губилася». Адже багато трави, що ростуть упереміж з лозами - лише допомагають винограднику і надають потім ягодам і провину той самий - неповторний смак.

Після перегляду базового фільму про «гаражному виноробстві» можете сміливо вирушати на культові нині хіпстерскіе заходи, на кшталт традиційного (вже і для СНД) «Ресторанного Дня».

На одному з майданчиків «Ресторанного Дня» ви обов'язково зустрінете лекцію, дегустацію і воркшоп - гаражних мікровиноробства, укупі з виставкою-продажем, зрозуміло.

А може бути ви і самі вже давним-давно - гаражний винороб, тільки ... не знаєте про це?

© www.1000ideas.ru - портал бізнес ідей

1000 идей в Google+

1000 идей в Google+


26.02.2014

ще цікавіше

Тренд на ноунейм. Чому мати власний бренд не завжди добре

Бренди та торгові марки все більше починають дратувати обивателя. Реклама стала загальним подразником, а відмовлятися від неї іноді пробують навіть самі підприємці.

Виноробство як середній бізнес в Росії

При вкладеннях від 10 мільйонів рублів терміни окупності такого непростого, але дуже цікавого і перспективного бізнесу складуть мінімум п'ять років.

Своя справа: гаражний бізнес

Споруда свого власного гаражного комплексу може стати хорошим бізнес-починанням, при цьому подібний бізнес має кілька можливих варіантів розвитку, а почати його можна навіть при різних фінан ...

Що ще необхідно для «гаражного вина»?
Де подивитися і послухати про гаражних винах?
Отже, що ж таке «гаражні вина»?
Свій найперший виноградник молоді (у всіх сенсах) підприємці-фермери називають - Ch?
Як робити «гаражне вино»?
Що ще необхідно для «гаражного вина»?
Де подивитися і послухати про гаражних винах?
Не знаєте про це?

Новости