Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Раритетні рукописи Віктора Цоя виставили на продаж в Петербурзі

З'явився цей унікальний для шанувальників творчості групи «Кіно» лот на Avito. Його автором став такий собі Дмитро.

Його автором став такий собі Дмитро

В описі до лота йдеться про те, що до продажу пропонуються документи, рукописи віршів з рукотворними малюнками Віктора Цоя, а також особиста записна книжка лідера знаменитої рок-групи. Відзначається, варіанти деяких пісень ніде не видавалися, а текст пісні «Змін» і зовсім викладено в неопублікованому первісному варіанті.

На питання журналістів, а звідки, власне, у нього взялися такі цінні екземпляри творчості Віктора Цой, що виставив їх на продаж житель Петербурга заявив, що знав його особисто і іноді заходив до нього в гості «пограти на гітарі». Записну книжку і рукописи сам Віктор Цой нібито забув у автора поста. Знайдені вони були через кілька років, мирно лежать за холодильником, вже після того як їх господар трагічно загинув.

Оголошення з'явилося на Avito ще в середу, 22 серпня, проте зникло із загального доступу вже на наступний день. Власник раритету стверджує, що підписав договір з представниками аукціонного будинку «Літфонд», після чого передав документи туди. У вересні, заявив Дмитро, записи з'являться на аукціоні в Москві, причому стартова ціна за лот складе не менше 3 мільйонів рублів.


Микола Офіцерів

Новости