Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кінна статуя Віктора Еммануїла II (італ. Monumento a Vittorio Emanuele II)

  1. Схожі публікації:

Подорожуй з нами:

Рубрика: Мілан

Пам'ятник Віктору Еммануїлу II, що сидить верхи на коні, розташований в центрі Мілана, на Соборній площі .

Король Віктор Еммануїл II - важлива фігура в історії всієї Італії. Саме Вітторіано, як ласкаво і шанобливо називають його в країні, вдалося під своїм початком об'єднати окремі території і провінції королівства, утворивши єдину державу зі столицею в Мілані. У 1870 році, коли до італійських землях офіційно приєднався і Рим, статус головного міста відразу ж перейшов до нього.

Кінне статуя нагадує і про ще один значущу подію - перемогу над Австрією в 1859 році і тріумфальне повернення королівського війська в Мілан.

Місце для установки постаменту - перед кафедральним собором - було обрано не випадково. Тут же, на Piazza del Duomo, розміщується ще один об'єкт, названий на честь прославленого правителя, - пасаж Віктора Еммануїла II. «Погляд» кінної статуї звернений на вхід в галерею.

Автор проекту - архітектор Роза. Його розробку пам'ятника, який складався б з трьох частин і мав загальну висоту 15 метрів, влади міста схвалили одноголосно і дуже швидко. Так само скоро вдалося завершити і всі роботи - в 1896 році готовий монумент був прийнятий комісією і урочисто встановлений на Соборній площі.

Матеріал виготовлення п'єдесталу для статуї - білий каррарский мармур. На майстерно висічених барельєфах зображені героїчні сюжети: битва при Сан-Мартіно, розгром війська Австрії і вступ союзної армії в Мілан.

Сама кінна статуя виконана з бронзи. Працюючи над шедевром, архітекторові вдалося в одній композиції об'єднати дві ідеї: король Вітторіано одягнений в парадне вбрання, але не в момент переможного повернення в Мілан, а перед битвою - зупинена на скаку коня і поза правителя вказують на те, що він звертається з промовою до своїм солдатам, а зброю напоготові символізує мужність і готовність до нових подвигів і перемог.

«Охороняють» меморіал два лева: лежать у п'єдесталу, вони уособлюють непорушність і силу королівської влади. Під їх потужними лапами покояться щити - міста Риму і з гербом Савойської династії.

Пам'ятник виступає важливою пам'яткою міста в цілому і Piazza del Duomo зокрема. Поряд з красою монумента туристи не без подиву відзначають і його дивовижну чистоту, і це незважаючи на те, що на площі завжди багато голубів.

Секрет дуже простий - щоб не витрачати сили на часту прибирання, через конструкцію проклали електрокабелі, і на нього періодично подається струм малої потужності. Птахам це не шкодить, але і не дає засиджуватися на одному місці.

Щоб дістатися до королівської статуї, потрібно орієнтуватися на слово Duomo в назвах трамвайних і автобусних зупинок або скористатися метрополітеном.

Адреса: Piazza del Duomo, 20122 Мілан MI, Італія.

Метро: MISSORI, DUOMO M3, DUOMO M1.

Карта розташування:


Схожі публікації:

Пам'ятник Леонардо да Вінчі (італ Пам'ятник Леонардо да Вінчі (італ. Statua di Leonardo da Vinci)
Мілан називають столицею моди, але за більш ніж 2000-річну історію міста в ньому відбувалися події, що вплинули і на формування світового мистецтва в цілому. Зокрема, свого часу тут жив один з головних представників творчої епохи високого ...

Соборна площа (італ Соборна площа (італ. Piazza del Duomo)
Пьяцца-дель-Дуомо - площа в історичному центрі Мілана, на якій розташовані ключові архітектурні пам'ятники міста: кафедральний собор (італ. Duomo di Milano), пасаж Віктора Еммануїла II (італ. Galleria Vittorio Emanuele II), резиденція прав ...

Галерея Віктора Еммануїла II (італ Галерея Віктора Еммануїла II (італ. Galleria Vittorio Emanuele II)
Пасаж, названий на честь правителя об'єднаної Італії Віктора Еммануїла II, - один з перших торгових центрів Європи і важлива пам'ятка міста Мілана. Розташування в історичному центрі, на Соборній площі, можливість помилуватися в ...

Міланський собор (італ Міланський собор (італ. Duomo di Milano)
Міланський кафедральний собор - біломармурова будівля в позднеготическому стилі, що прикрашає історичну частину міста. Обриси його шпилів, немов пронизуючих небо, піки колон, численних башточок і скульптур, майстерно об'єднані в монументальну ...

міланський трамвай   Громадський транспорт - найважливіша частина інфраструктури будь-якого міста, але, якщо його історія налічує не одну тисячу років, дбайливо зберігши старовинні будівлі, площі і навіть цілі квартали, важливо, щоб і засоби пересування по ним були з минулого міланський трамвай
Громадський транспорт - найважливіша частина інфраструктури будь-якого міста, але, якщо його історія налічує не одну тисячу років, дбайливо зберігши старовинні будівлі, площі і навіть цілі квартали, важливо, щоб і засоби пересування по ним були з минулого ...

Поділитися посиланням:

Новости