Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

запечені роли

  1. Як робити запечені роли в домашніх умовах

Наш сьогоднішній рецепт на перший погляд може здатися сміливим навіть для любителів японської кухні, але насправді лякатися не варто: запечені роли в домашніх умовах володіють збалансованим смаком, виходять ніжними і апетитними Наш сьогоднішній рецепт на перший погляд може здатися сміливим навіть для любителів японської кухні, але насправді лякатися не варто: запечені роли в домашніх умовах володіють збалансованим смаком, виходять ніжними і апетитними! Для начинки в даному випадку підійде філе слабосоленої сьомги або форелі, а для верхнього шару - будь-яка дрібна ікра (мойви, минтая і т.д.). Готуються запечені роли практично так само як і традиційні, різниця лише в тому, що перед подачею вони на кілька хвилин відправляються в духову піч.

Складові: Складові:

  • рис - 180 г;
  • норі - 3-4 листи;
  • ікра мойви підкопченим - 180 г;
  • сир «Філадельфія» або будь-який інший вершковий сир - 200 г;
  • слабосолона сьомга або форель - 200 г;
  • твердий сир - 40-50 м

Як робити запечені роли в домашніх умовах

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Починаємо процес приготування ролів традиційно з варіння рису. Докладну інструкцію про те, як це зробити правильно можна прочитати тут .
  2. На бамбуковий килимок викладаємо цілий лист норі так, щоб шорстка сторона виявилася зверху. Трамбуючи, укладаємо тонкий шар рису без просвітів. Зверху залишаємо вільне від рисових зерен простір (приблизно в 2-3 см). Щоб під час роботи клейкий рис не прилипав до пальців, періодично змочують долоні водою.
  3. Філе сьомги або форелі нарізаємо поздовжніми смугами. Відступивши від нижнього краю норі 3-4 см, укладаємо рибу на рисовий шар. Поруч формуємо смужку м'якого вершкового сиру. Крім цих інгредієнтів в начинку можна ще додати скибочки свіжого огірка, але це за бажанням.
  4. Піднімаємо нижній край норі разом з бамбуковим килимком, робимо один оборот, ховаючи начинку всередину. Продовжуємо згортати нашу заготовку трубочкою. Край норі, який ми залишали вільними від рису злегка змочуємо водою, щоб сформований «рулон" не розклеївся і не втратив свою форму. Аналогічно скручуємо кожен наступний рулет.
  5. Коли всі заготовки будуть сформовані, розрізаємо кожен «рулон» на 6 або 8 однакових за розміром шматочків. Для цього обов'язково застосовуємо добре наточеними ніж, так як тупе лезо може перетворити наші роли в рисову «кашу».
  6. Зверху на кожен рол наносимо по 1 чайній ложці ікри мойви.
  7. Твердий сир нарізаємо тонкими скибочками і помещаеам на ікру.
  8. Викладаємо роли на застелений пергаментом деко, відправляємо в заздалегідь розпечену духову піч з температурою 200-210 градусів.
  9. Запікаємо роли 5-10 хвилин. Як тільки сир розплавиться і утворює рум'яної скоринки, витягаємо деко з духовки.
  10. Подаємо запечені роли в домашніх умовах теплими. Традиційно доповнюємо японське блюдо соєвим соусом.

Смачного!

Якщо сподобався рецепт, напишіть коментар написати коментар

Новости