Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Весняні канікули-2018 в Україні триватимуть тиждень

  1. Навесні канікули 2018 у українських школах традиційно триватимуть тиждень. Додатково після семи днів...
  2. Календар канікул:

Навесні канікули 2018 у українських школах традиційно триватимуть тиждень. Додатково після семи днів відпочити діти зможуть на Великдень. Відучившись неповний тиждень, школярі знову відпочинуть три дні.

Традиційно в Україні весняні канікули припадають на останній тиждень березня. У 2018 році весняні канікули в школах триватимуть з 26 березня по 1 квітня включно. Навчальний процес відновиться 2 квітня 2018 року.

Календар канікул:

Весняні канікули 2018: календар (фото: 2018year.net)


У 2018 році всього тижнева різниця між весняними канікулами і пасхальними вихідними. Так, вже через 5 днів після закінчення весняного відпочинку почнуться великодні святкування. Школярі зможуть додатково відпочити від навчання у понеділок, 9 квітня 2018 року.
В Україні кожен навчальний заклад самостійно визначається з графіком канікул на новий навчальний рік. Міністерство освіти тільки дає рекомендації, коли їх краще провести в залежності від календаря. Зазвичай, точні дати відомі вже в серпні, оскільки держоргани мають інформацію про святкові дні протягом року.

Зазвичай, кінець лютого - початок березня вважається періодом активного поширення вірусних захворювань (грипу, ГРВІ). У деяких навчальних закладах або цілих областях підвищується епідемічний поріг на 25% і вище. Тоді оголошують карантин і діти йдуть на позапланові канікули.

Раніше через кір в Одесі та Івано-Франківську продовжили зимові канікули.

Також на тривалість зимових канікул по всій Україні вплинула епідемія грипу і негода. Через сильні снігопади в Києві школи закривали кілька разів.

Деякі школярі вирушили на незапланований відпочинок в зв'язку з тимчасовою економією газу.

За приписом медиків період карантину повинен складати мінімально 7-10 днів. При агресивному поширенні вірусів тривалість карантину може бути збільшена.

Нагадаємо, навчальний процес в Україні розбитий на чотири чверті і, відповідно, в школах проводять осінні, зимові, весняні і літні канікули. Але деякі заклади вчаться по триместровій системі.


Новости