Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Угорщині - тури в Угорщину в 2019 році, курорти, готелі, відгуки туристів, фото, карта країни

  1. Площа
  2. населення
  3. Мова
  4. Державний лад
  5. клімат
  6. пам'ятки

В Угорщину стікаються туристи з усього світу. Вона, як жодна інша країна, об'єднує в собі і багато європейських рис, і свій національний колорит. Угорщина знаменита своєю гостинністю, смачною їжею, величезною кількістю архітектурних пам'яток, ревно охороняються, жителями країни, а також найбільшими в Європі тепловодних озерами Балатон і Хевіз. Також Угорщина - це країна цілющих джерел. У ній більше тисячі свердловин із термальною водою, 48 джерел мінеральної води, більше ста джерел лікувальної питної води і чотири родовища лікувальної грязі. В Угорщині побудовано безліч купалень і санаторіїв, в які щорічно приїжджають підправити здоров'я люди з усього світу. Угорщину називають також країною музики. Рідкісні святкування обходяться без національних угорських танців. Майже безперервно в країні проходять численні музичні, театральні та танцювальні фестивалі.

Площа

Територія Угорщини займає 93030.00 км².

населення

в Угорщині проживає 10019000 осіб.

Мова

Офіційна мова - угорська. Молодь знає один з іноземних мов - англійська, німецька або російська.

Державний лад

Угорщина є демократичну республіку. Вищим законодавчим органом є Державне збори, що обирається на 4 роки. На чолі держави стоїть президент з обмеженими конституційними правами. Вищий орган державного управління - уряд, очолюваний прем'єр-міністром.

клімат

Клімат в Угорщині континентальний, різко переходить від спеки до холоду. Нерідко в різних областях різниця в температурі становить більше десяти градусів. Якщо взимку температура повітря становить - 2С, то влітку 23С. Угорщина відома як сама сонячна країна Центральної Європи, тому туристи відпочивають тут цілий рік.

пам'ятки

Кожен населений пункт в Угорщині може запропонувати вам щось особливе. Чудові краєвиди рівнин і пагорбів, старовинні фортеці і історичні села, невеликі міста з архітектурою бароко, безліч цілющих джерел і тепловодні озера роблять Угорщину однією з улюблених туристами країн Східної Європи. Символам міста вважається будівля парламенту, побудована на початку двадцятого століття. Серед архітектурних пам'яток столиці можна виділити прекрасний готичний собор короля Матяша, Королівський палац, Університетську церкву і багато іншого. У Будапешті відкрито безліч музеїв образотворчих мистецтв, де виставлені роботи Рафаеля, Боттічеллі, Веласкеса і Рембрандта. Ще однією визначною пам'яткою Угорщини вважаються тепловодні озера Балатон і Хевіз, що є улюбленими курортами багатьох туристів. Вода в них не тільки тепла, але і володіє лікувальними властивостями. Охочих відпочити у "угорського моря" чекає багатий вибір затишних готелів і санаторіїв.

Новости