Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сегед

  1. Як дістатися
  2. Куди сходити в Сегеді
  3. Цікаві місця в Сегеді
  4. Зв'язок в Сегеді
  5. Де зупинитися в Сегеді

Береги Тиси з давніх часів приваблювали людей, і перші сільські громади тут з'явилися на початку бронзового століття, близько п'яти тисяч років тому. Місто заклали значно пізніше, за римлян - Партіскум став важливим пунктом на дорозі, що зв'язує провінції Паннонія і Дакія. Римський гарнізон тоді доглядав за торгівлю сіллю і золотом.

Ті, що прийшли в ці місця угорці відразу оцінили багату природу і наявність судноплавної річки. До кінця XII століття, коли назва Сегед починає миготіти на сторінках історичних документів, його жителі вже повним ходом наживалися на обслуговуванні судів і продажу солі. В середині наступного століття стратегічно важливого поселенню були даровані права міста, тоді ж на пагорбі над Тисою з'явився добре укріплений замок.

До початку епохи турецького панування Сегед вважався одним з найбагатших місць Угорщини . Вторгнення військ Османської імперії поклало його процвітанню кінець: в 1526 році турки захопили місто і розграбували його дочиста. Наступні 160 років Сегед перебував під владою загарбників. Правда, городянам пощастило в тому плані, що їх батьківщину зробили столицею турецьких володінь, і це значно полегшило їм життя.

Після звільнення місто довго не міг досягти колишнього рівня процвітання, тільки до середини XVIII століття економіку знову вдалося налагодити. А в 1879 році відбулося страшна повінь, коли Тиса вийшла з берегів і змила 95 відсотків будинків Сегеда. При такому масштабі руйнувань відтворювати історичну забудову не було сенсу, і було вирішено повністю перетворити центральні квартали. Реконструкція почалася в 1880 році за заздалегідь розробленим планом, за наступні 4 роки місце старих будинків і звивистих вулиць зайняли широкі проспекти і запам'ятовуються архітектурні ансамблі. Сучасний Сегед справедливо вважається одним з найкрасивіших міст Угорщини.

Поточний час в Сегеді:

7:01

(UTC +1)

Як дістатися

Пошук авіаквитків
в Сегед

Пошук попутників
на BlaBlaCar

Трансфери
в Сегед

Пошук автомобіля
в прокат

Куди сходити в Сегеді

Береги Тиси з давніх часів приваблювали людей, і перші сільські громади тут з'явилися на початку бронзового століття, близько п'яти тисяч років тому

Однією з найцікавіших пам'яток Сегеда є Музей салямі і паприки. Перший поверх зайнятий експозицією, ...

Перший поверх зайнятий експозицією,

2 турістa були тут

Одне з кращих будівель Сегеда прикрасило центр міста в 1907 році, замовлення зробив Іван Реёк, багатий землевласник, ...

1 турист був тут

Велика єврейська громада з'явилася в Сегеді після звільнення міста від влади турків. У 1803 році була побудована ...

1 турист був тут

Площа Сечені - центр Сегеда і найкрасивіший ансамбль міста. Займане нею простір в 50 ...

Археологічний музей Сегеда заснували в 1883 році силами місцевих жителів, небайдужих до історії своєї батьківщини ....

Археологічний музей Сегеда заснували в 1883 році силами місцевих жителів, небайдужих до історії своєї батьківщини

2 турістa були тут

Церква Обітниці влада міста вирішила збудувати після катастрофічної повені, в 1879 році зруйнував майже всі будинки ....

Всі пам'ятки Сегеда

Цікаві місця в Сегеді

пам'ятки

Музеї та галереї

Зв'язок в Сегеді

Дрімс - інноваційна симкарта і прорив в світі зв'язку. Унікальність сімки полягає у відсутності її приналежності до певного оператора і, як наслідок, більш низька вартість спілкування: Дрімс працює в 197 країнах світу і автоматично підключається до місцевих операторам. Більше немає необхідності шукати вигідний роумінг або купувати симкарту в кожній новій країні, так як Дрімс готова до роботи відразу після перемикання Вашого мобільного телефону з авіарежіма в звичайний. Крім смартфона універсальна симкарта адаптована до планшетів і роутера.

Відстежувати і поповнювати баланс можна за допомогою безкоштовного мобільного застосування як в ручному, так і в автоматичному режимі. Більше не потрібно розорятися на пакети послуг і абонентську плату, так як гроші почнуть списуватися з рахунку тільки за секунди розмови і витрачені мегабайти. Дрімс - це стабільний доступ в інтернет, вигідні дзвінки, прозора тарифікація і ціни, що мало відрізняються від місцевої вартості зв'язку. Все це дозволяє спілкуватися з близькими, ділитися фотографіями, будувати маршрути і дізнаватися багато корисної інформації про країну без побоювання витратити всі гроші на роумінг.

Купити сім-карту

Де зупинитися в Сегеді

компанія Booking.com пропонує до бронювання більше 250 готелів Сегеда . Ви зможете підібрати готель, використовуючи різноманітні фільтри: зірковість готелю, тип готелю (готель, апартаменти, вілла, хостел і т.д.), вартість, розташування готелю, оцінки людей, які відвідали готель, наявність Wi-Fi і багато іншого. Перейти в сервіс підбору та бронювання готелю в Сегеді .

Останні заброньовані готелі в Сегеді

Новости