Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Полювання в Угорщині на порталі Паблік Тревел Домодєдово

Полювання в Угорщині

Угорщина - країна з більш ніж тисячолітніми мисливськими традиціями. Місцеві мисливські господарства - як правило, колишні мисливські угіддя австро-угорських дворян - рясніють великою і дрібною дичиною. Це одна з кращих країн в Центральній Європі для полювання на лань, муфлона, кабана, Європейську косулю, благородного оленя, а також на фазана, зайця і качку.

Обслуговування на полюванні в Угорщині - Європейського рівня: проживання в затишних мисливських будинках або старовинних замках-готелях, а так само в спа-готелях з термальним комплексом, пишність страв угорської кухні і багатий вибір напоїв, послуги досвідчених і уважних єгерів.

При цьому ціни на обслуговування і трофеї в Угорщині вигідно відрізняються від середньоєвропейського рівня. За кілька днів, проведених в Угорщині, мисливці по-справжньому відпочивають від повсякденної суєти, поринаючи в атмосферу мисливського життя, повної старовинних традицій і нових вражень, і відвозять додому знатні трофеї і спогади про цю прекрасну країну.

Полювання в Угорщині

Результативність полювання і удачі в основний сезон мисливці оцінюють - не нижче ніж в 85-90%, а в додатковий сезон - не нижче 60%. На кабана можна замовити колективну загонную полювання від 6-8 чоловік. Таке полювання особливо результативна.

Угорська республіка розташована в центральній частині Європи. Її природні і географічні дані створюють найкращі умови для процвітання мисливських господарств. Десятки тисяч примірників великих тварин і незліченна кількість дрібної дичини роблять Угорщину дуже привабливим місцем для полювання.

Десятки тисяч примірників великих тварин і незліченна кількість дрібної дичини роблять Угорщину дуже привабливим місцем для полювання

Полювання в Угорщині

Щорічно в цій країні відстрілюється колосальну кількість дичини. Якісні показники трофеїв, здобутих в Угорщині, вражають не менше, ніж обсяги відстрілу тварин і птахів. З п'яти тисяч рогів оленя, зареєстрованих з 1871 року, 375 тисяч екземплярів є золотими призерами. А світовий рекорд за розмірами рогів козулі, що належить цій країні, не побитий з 1965 року. Тож не дивно, що велика кількість мисливців з усього світу прагне взяти участь в мисливських турах до Угорщини. Щорічно в цій країні іноземними мисливцями викуповується близько 25 тисяч дозволів на полювання.

Щорічно в цій країні іноземними мисливцями викуповується близько 25 тисяч дозволів на полювання

Полювання в Угорщині

Найбільшою популярністю серед мисливців за трофеями, користуються мисливські тури на косулю. Сезон полювання на самців цих тварин починається з середини квітня і триває до кінця вересня. Більшість мисливців вважають найкращим періодом полювання на цих представників фауни перший місяць мисливського сезону.

Але найдосвідченіші учасники трофейних полювань чекають кінця липня, коли у косуль починається гон. У цей період виманити старих і обережних тварин, що володіють розкішним трофеєм, на манок значно підвищується. Після завершення сезону полювання на самців козулі відразу ж починається сезон полювання на самок і козенят, який триває з початку жовтня по кінець січня.

Після завершення сезону полювання на самців козулі відразу ж починається сезон полювання на самок і козенят, який триває з початку жовтня по кінець січня

Полювання в Угорщині

Розміри трофея цих тварин різний і залежить від регіону. Задунайські козулі мають рогами, вагою від 250 до 400 грамів. Такі роги вважаються трофеєм середньої якості. Зрідка тут можна зустріти і видатні екземпляри, але для більшої гарантії успіху на косулю краще полювати в районі міст Саболч, Хайду, Бекеш і Солнок.

Полювання в Угорщині

Поголів'я цих тварин в зазначених районах вище, ніж за Дунаєм. Випадків видобутку рогів, вагою понад 500 грам, значно більше. Не рідкісні і трофеї, чия маса перевалює за 600 грам.
Полюють на косулю з під'їзду, з підходу і з вишки. Часто в якості транспорту використовується кінна упряж, що додає колориту полюванні в Угорщині.

Первинною організацією є низові колективи, які об'єднані в обласні товариства мисливців, а останні в республіканський союз мисливців. Низових колективів налічується 736, а обласних товариств мисливців - 20. Правління республіканського союзу мисливців і обласного товариства обирається 1 раз в 4 роки. До 1950 року в республіці було тільки 209 низових колективів, а потім число їх зростало з кожним роком.

Особливо швидко організувалися низові колективи з 1950 по 1960 У середньому за рік в цей період з'являлося 42 колективи. За останнє десятиліття темп організації нових низових колективів знизився до 10 в рік. У числі мисливців робітники складають 33,7%, селяни-33,8, службовці -24 та інші -8,5%.

Полювання в Угорщині

Новости