Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень в травні, відпочинок і погода у Відні (Австрія)

  1. Відпочинок в Відні в травні: плюси і мінуси поїздки в цьому місяці
  2. Погода у Відні в травні
  3. Температура повітря
  4. Температура повітря у Відні в травні
  5. Кількість опадів
  6. Сонячні, хмарні і похмурі дні
  7. Екскурсійний відпочинок
  8. Відень в травні: пора веселощів
  9. Свята та фестивалі у Відні в травні
  10. 1 травня - День солідарності трудящих у Відні
  11. Віденський фестиваль музики і театру
  12. кулінарний фестиваль
  13. Концерт в літню ніч в парку Шенбрунн (Sommernachtskonzert)
  14. бал життя
  15. Ціни на відпочинок
  16. Їдемо до Відня з дитиною в травні

Красуня-Відень, Біле місто, Музична столиця світу, Співаючий місто - ці імена пестять слух і воскрешають обриси старовинних замків в пам'яті кожного, кому пощастило побачити своїми очима один з найвишуканіших міст на землі.

Неспішний плин Дунаю, стрімкість рвуться в небо шпилів, миловидна величавість соборів створюють ту саму неповторну атмосферу, яка знову і знову зачаровує і полонить, скільки б раз ви сюди ні поверталися.

Відпочинок в Відні в травні: плюси і мінуси поїздки в цьому місяці

Травнева подорож до столиці музики - це шанс побачити Відень практично в літньому вбранні і уникнути при цьому незручностей, пов'язаних з виснажливої ​​літньою спекою.

Туристичні відгуки про відпочинок у Відні в травні і на травневі свята в більшості своїй описують поїздку в кінці весни як прекрасне і без утоми подорож.

У цю пору року воно може бути кілька затьмарене різким похолоданням, характерним для цього краю, але якщо відкинути можливі примхи австрійської погоди, в цілому Відень в травні є розкішний варіант сімейного відпочинку, що володіє безліччю переваг:

  • тепла і сонячна погода;
  • місто, дуже доброзичливий до дітей;
  • можливість насолодитися смаком знаменитого віденської кави на свіжому повітрі за столиком відкритого кафе;
  • участь у святкуванні Першотравня по-австрійськи;
  • шанс потрапити на відкриття Віденського весняного фестивалю мистецтв;
  • добра нагода поповнити запас своїх навичок в області приготування делікатесів на Кулінарному фестивалі.

Віденський маршрут для дітей

Погода у Відні в травні

Погода в травні-червні у Відні вже по-літньому тепла, хоча навіть в цю пору року від неї можна очікувати сюрпризів. Наприклад, погода на початку травня і на травневі свята може досягати +15 - + 16 ° C, і протягом двох днів знизитися до + 9 ° C, щоб ще через кілька днів знову злетіти до + 18 ° C.

Погода у Відні в кінці травня значно тепліше в порівнянні з початком місяця. Вдень стовпчик термометра може досягати + 22 ° C - + 24 ° C, а в темний час доби зазвичай буває прохолодніше на 3 5 градусів.

Незважаючи на майже літнє тепло, травень у Відні - це самий вітряний місяць, через що навіть різке потепління не сильно відчувається.

Температура повітря

Клімат в Відні відрізняється м'якістю, але, завдяки близькості річки Дунай, в місті нерідко буває сиро. На ділі найчастіше погода виявляється набагато прохолодніше, ніж показують термометри, тому не полінуйтеся взяти з собою в дорогу кілька теплих речей. До речі в багажі буде і парасольку.

Температура повітря у Відні в травні

Максимальна температура в Відні в травні і на травневі свята становить + 24 ° C - +26 ° C, найнижчий показник наближений до цифри + 8 ° C.

Денна температура коливається від + 13- + 15 ° С на початку травня і до + 19 ° С - + 23 ° С в кінці місяця. Середня денна температура в Відні в середині травня становить від + 20 ° C вище нуля ,, опускаючись вночі до + 10 ° C. Нічні показники відрізняються від денних майже в 2 рази і знаходиться в діапазоні від + 6 ° С - + 8 ° С на початку травня до + 10 ° С - + 13 ° С в кінці місяця.

Кількість опадів

Травня відзначається великою кількістю дощів. Середня кількість опадів в цей час досягає 56.6 мм. В На весь місяць припадає приблизно від 4 до 8 «мокрих» днів. Травень є вторім після червня самим дощовим місяцем в році, тому в поїздку слід неодмінно взяти промокне в непогоду взуття і парасольку, особливо якщо ви подорожуєте з дитиною.

Сонячні, хмарні і похмурі дні

Незважаючи на дощі, сонячна погода в травні переважає над хмарними і похмурими днями. Кількість ясних днів цього місяця - 14-15, тоді як решту часу в місті панує похмура погода.

Екскурсійний відпочинок

Якщо ви потрапили до Відня в кінці весни, ви щаслива людина. Травневі погожі дні немов створені для того, щоб проводити їх, знайомлячись з приголомшливою архітектурою старовинного міста і просто гуляючи тінистими алеями віденських парків і садів.

Відень знаменита своїми замками і палацами, і травень, щедрий на сонячні дні, - відмінний час для їх відвідування.

Палац Шенбрунн. Палац є резиденцією австрійських імператорів у Відні. Цілих 40 кімнат відкриті для численних відвідувачів, які приїжджають сюди, щоб своїми очима побачити приголомшливе багатство і пишність австрійського бароко.

Численних відвідувачів приваблює не тільки унікальна архітектурна експозиція самого палацу, але також і розташовані в Шенбрунні прекрасний парк і дивовижний лабіринт.

Юним мандрівникам припаде до смаку захоплююче штрудель-шоу , По кілька разів на день проводиться в розташованому поблизу кафе, і прогулянка по старовинному зоопарку.

Зоопарк в Шенбрунні. Найстарішому в світі Зоопарк Шенбрунн чотири рази було присвоєно звання кращого зоопарку Європи. Саме тут народилося вже кілька поколінь ведмежат панд, що велика рідкість.

Саме тут народилося вже кілька поколінь ведмежат панд, що велика рідкість

На величезній території парку живуть більше 700 видів тварин. Серед них забавні слоненята, карликові мангусти, златовласого пінгвіни і інші дивовижні мешканці нашої планети.

Відвідування цього дивного місця стане чудовим доповненням до відпочинку як для дорослих, так і для малюків.

Палацовий комплекс Бельведер. Цей архітектурний пам'ятник налічує не одне століття - він був створений ще в XVIII столітті. Сьогодні тут розташована унікальна картинна галерея, де можна побачити твори відомих майстрів.

Гордість Бельведерського парку - альпійський сад, який став першим в Європі, і сьогодні вражає небувалою красою і розкішшю.

Замок Кройценштайн. Розташувався на березі величного Дунаю замок здалеку схожий на майстерно зроблену декорацію для казкової п'єси: справжній рів, підйомний міст, мальовничі вежі та навіть підземний тунель.

Така подорож в славну епоху лицарських подвигів здатне наповнити безмежним щастям серце будь-якого хлопчиська, та й дівчаткам тут буде цікаво. Хто ж відмовиться прогулятися коридорами казкового замку?

А в замку є на що поглянути! Тут є середньовічна каплиця, годинникова башта, стайня і старовинний колодязь. В опочивальні збереглося ложе господаря замку і дошка, на якій після пробудження записувалися сни благородного пана.

Чим зайнятися з дітьми у Відні: список розваг і цікавих місць

Відень в травні: пора веселощів

Час відпустки - це час розваг. Відволіктися від споглядання архітектурних шедеврів, відпочити з сім'єю і просто подуріти в Відні можна в будь-який день, було б тільки бажання. Юних гостей австрійської столиці чекає ціла колекція найцікавіших місць:

  • Мініатюрна залізниця (Liliputbahn) в парку Пратер , Де можна покататися не тільки на маленькому старовинному поїзді, а й інших не менш цікавих атракціонах;
  • Атракціон TIME TRAVEL , Що відносить пасажирів на чарівному екіпажі в далеке минуле;
  • Мотузковий парк Каленберг, де можна досхочу повправлятися у спритності, не ризикуючи почути сакраментальне: «Поводься по-людськи, ти ж не мавпа!»;
  • Парк розваг FAMILY FUN , Що запрошує дітвору взяти участь в «дутих» баталіях і катанні на човнах;
  • аквапарк DIANA , Де літо панує цілий рік.

Свята та фестивалі у Відні в травні

Весна вступає в місто, пробуджуючи його від зимової меланхолії. Весела і галаслива низка свят, початок якої було покладено в квітні, барвистою естафетою переходить до його наступника - маю.

Свята в Відні в травні починаються з самого першого дня: австрійський народ свято шанує спадщина дідусів, щорічно від душі радіючи Першотравня.

1 травня - День солідарності трудящих у Відні

Якщо вам доведеться гостювати у Відні на початку травня, не пропустіть свій шанс хоч одним оком заглянути в радянське дитинство своїх батьків: 1 мая вулиці австрійської столиці перетворюються, наповнюючись гулом голосів, мільйонами повітряних куль, прапорів і ... пучків редиски. Редис тут прийнято дарувати в День праці в якості святкових сувенірів.

Дружно розмахуючи прапорами, на першотравневу демонстрацію виходять представники всіляких політичних партій, здебільшого комуністичних.

Рух на головних вулицях міста перекрито. Натовп, що рухається в цей день по Рінгштрассе, багатонаціональна, так як свято є міжнародним, проте всі учасники ходи солідарні в своєму веселощі і позитивний настрій.

Заповзятливі торговці і тут не пропускають нагоди продати народним масам відповідний до випадку товар: тут і там на вулицях зустрічаються намети з усілякою першотравневої символікою.

Віденський фестиваль музики і театру

Щорічний Фестиваль музики, опери і театрального мистецтва у Відні відкривається в середині травня і триває до кінця червня. Початком свята служить концерт на Ратхаус-плац, розташованому перед Віденської ратушею.

В рамках фестивалю протягом місяця концертні зали столиці дають уявлення, що включають драматичні та оперні вистави, музичні постановки і видовищні шоу, участь в яких беруть відомі діячі мистецтва з усього світу.

Поряд з концертною програмою в місті проводяться лекції, семінари, виставки, присвячені музиці і театру. У кінозалах глядачі можуть ознайомитися з відеоматеріалами фестивалю, який є собою своєрідну конференцію з обміну досвідом в галузі мистецтва.

Захід, бути присутнім на якому може кожен, буде особливо цікаво підліткам і молодим людям, небайдужим до музики і театрального мистецтва - тобто, кожному з них.

Дати проведення більшості травневих заходів змінюються з року в рік. Тому планувати участь в цих розвагах варто заздалегідь, дізнавшись точний час ще до поїздки до Відня.

кулінарний фестиваль

Промовисту назву фестивалю - Genussfestival (Фестиваль насолоди) - повністю виправдовує його суть. Всього на три дні в середині травня парк Штадтпарк збирає гостей на своїх галявинах, де кращі кулінари Австрії можуть блиснути майстерністю і здивувати гурманів найвишуканішими стравами національної кухні.

Весь процес приготування їжі відбувається на очах у ковтає слинки публіки, плавно переходячи в захоплюючі майстер-класи. І можете повірити - тут є чому повчитися!

Навіть якщо вам зовсім небагато років, зовсім не зайвим буде перейняти парочку секретів від кращих віденських кухарів, тим більше що за вхід на фестиваль гроші не беруться.

Концерт в літню ніч в парку Шенбрунн (Sommernachtskonzert)

Одне з найромантичніших і красивих заходів - нічний концерт Віденського філармонічного оркестру, який щорічно проходить прямо під зоряним австрійським небом. Концерт є культурною подією світового масштабу і транслюється по телебаченню щонайменше в сімдесяти країнах.

Захід зазвичай проводиться в кінці травня, точніше - в останню його тиждень.

бал життя

Благодійний захід, що проводиться в середині або ближче до кінця травня, має мало спільного з класичними віденськими балами.

Це скоріше грандіозний за своєю видовищністю благодійний фестиваль, програма якого змінюється з року в рік. Але одна особливість заходу залишається незмінною: воно завжди надзвичайно яскраве і епатажне.

В рамках фестивалю проводяться покази мод, різноманітні марафони, карнавали, концерти, танцювальні вечори і барвисті шоу. Учасники заходу - відомі всьому світу актори, оперні співаки, модельєри, громадські діячі. Дійство відбувається на площі перед Ратушею, і глядачем може стати кожен.

Мета Балу життя - привернути увагу до людей, хворих на СНІД, і зібрати кошти для надання їм допомоги.

Ціни на відпочинок

В кінці весни ціни на відпочинок продовжують змінюватися в тому ж напрямку, що і в попередні місяці: квитки стають трохи дешевше, а вартість проживання в Відні зростає.

Згідно відгуками досвідчених мандрівників, далеко не всі готелі Відня забезпечують комфортні умови гостям, навіть якщо на вивісці красуються чотири зірки.

Щоб не потрапити в халепу під час подорожі з дитиною, слід подбати про житло заздалегідь. Перелік рекомендованих готелів, які гарантують якість обслуговування, ви можете знайти в спеціальному розділі нашого сайту «Готелі».

Слід, однак, відзначити, що ціни у Відні в травні ростуть вже не так стрімко, як в березні і квітні. Проживання в готелі в Відні буде коштувати мандрівникам лише на 4% дорожче.

Єдиний нюанс, який варто мати на увазі: на травневі свята готелі практично всі зайняті, бронювати номери потрібно заздалегідь. Авіаквитки ж навіть дешевшають на 5-6% в порівнянні з попереднім місяцем.

Їдемо до Відня з дитиною в травні

Подорож з дитиною в столицю Австрії в травні обіцяє бути приємним у всіх відносинах. Погода в цьому місяці просто ідеально підходить для тривалих прогулянок, а велика кількість свят і фестивалів забезпечать цікавий відпочинок усім членам сім'ї.

Ви можете сміливо брати дітей будь-якого віку в подорож, так як напевно вам нададуть шанс провести багато часу і на свіжому повітрі, в парках і садах міста, і в цікавих музеях. Відмінна ідея провести кілька днів і на травневі свята в місті.

У порівнянні з квітнем, травневі ціни на відпочинок піднімаються незначно, тому в фінансовому плані ці два місяці займають приблизно рівні позиції. Зате погодні умови в кінці весни набагато комфортніші для подорожі з малюками.

Хто ж відмовиться прогулятися коридорами казкового замку?

Новости