Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень в травні 2019 року - погода і відгуки туристів, екскурсії та свята, шопінг і ціни

  1. Погода
  2. екскурсійна Відень
  3. Оглядові екскурсії: перше знайомство
  4. незвичайні екскурсії
  5. Святкові заходи травневої столиці
  6. Віденський шопінг
  7. травневі ціни
  8. Відень запрошує в гості!

Австрія в травні - це комфортна погода, цікаві виставки в музеях, яскраві фарби фестивалів, які змінюють один одного протягом місяця.

Для туристів, які вирушають на відпочинок до Відня в кінці весни, ми зібрали корисну інформацію про місто в цю пору року: відомості про погоду, цікавих заходах і екскурсіях, відгуки на основі особистих вражень туристів.

Для туристів, які вирушають на відпочинок до Відня в кінці весни, ми зібрали корисну інформацію про місто в цю пору року: відомості про погоду, цікавих заходах і екскурсіях, відгуки на основі особистих вражень туристів

Відень в травні - яскраві враження.

Погода

Весняна Австрія потопає в яскравій зелені, розцвічена соковитими природними фарбами: цвітуть яблуні, каштани, бузок. Погода у Відні в травні стає все більше схожа на літню. Однак вона часто буває непередбачуваною, з різкими нічними похолоданнями.

Середня денна температура поступово підвищується з + 14 ° С на початку місяця до + 21 ° С і вище до кінця, а вночі знижується майже в два рази: + 7 ° С в першій декаді, + 12 ° С - в останній. Іноді ночами трапляються і серйозні похолодання - на градуснику буває 0 ° С. Часом неприємні відчуття в місті доставляє вітер. За статистикою травень Відні - самий вітряний місяць в році.

Прогноз погоди в Відні на травень 2019 року.

Світловий день продовжує збільшуватися, і гуляти по площах і старовинними вуличками можна допізна.

Вирушаючи до Відня в травні, продумайте гардероб: для денних прогулянок підійдуть легкий одяг з коротким рукавом, сонцезахисні окуляри, головний убір для захисту від перегріву, для вечірніх походів - легка куртка, теплий светр.

Вирушаючи до Відня в травні, продумайте гардероб: для денних прогулянок підійдуть легкий одяг з коротким рукавом, сонцезахисні окуляри, головний убір для захисту від перегріву, для вечірніх походів - легка куртка, теплий светр

В правильно підібраному одязі і взутті буде комфортно під час екскурсій.

Незважаючи на те, що весняна Відень залита сонячним світлом, опадів, в порівнянні з квітнем, стає більше. Третина місяці може бути дощовою, тому складаний парасольку в багажі не буде зайвим.

Згідно середньостатистичним метеорологічним прогнозами, в травні 2019 року погода буде традиційною: + 21 ° С вдень, + 10 ° С - вночі.

Оксана, м Краснодар:

«Я кілька разів була у Відні за останні 5 років. Вона прекрасна в будь-який час року, але в травні особливо хороша. Вже тепло по-літньому, але спеки ще немає. Сонце і світло - відмінна риса травневої столиці. Висока вологість буває тільки вранці. Іноді бадьорить свіжий вітерець. Найзручніша одяг - легка вітровка, футболка без рукавів, джинси. І взуття! Взуття - ось найголовніше. Ходити доводиться багато, на підборах топати важко. Навіть для походів в театр публіка одягається дуже демократично ».

екскурсійна Відень

Травень Відні - це прекрасна можливість прогулятися по провулках, двориках і паркам, де любили ходити імператори, композитори, художники і вчені. У теплий день можна не поспішаючи розглянути пам'ятники, присвячені не тільки музикантам, письменникам, правителям, а й історичним подіям. Пам'ятки, до яких традиційно пролягають туристичні маршрути, ви знайдете в путівнику.

Пам'ятки, до яких традиційно пролягають туристичні маршрути, ви знайдете в путівнику

Пам'ятник Марії-Терезії на однойменній площі.

Оглядові екскурсії: перше знайомство

Однак найперше знайомство зі столицею Австрії рекомендуємо почати з оглядової екскурсії. Для вас ми підібрали кілька варіантів:

  1. «Щоденна прогулянка по Відні» (€ 20 за людину, 2 години) в супроводі російськомовного гіда - туристи можуть вибрати один з двох маршрутів: червоний / синій; кожен з них - з короткими переходами і зручними зупинками для видовищною фотосесії.
  1. «Автобусна по кільцевому бульвару» (€ 35 за учасника, весь день) - з автобуса з відкидним верхом можна виходити на будь-якій зупинці, милуватися будівлями, розташованими вздовж бульварного кільця, а потім знову сідати на автобус по одному і тому ж квитку протягом цілого дня. Ця екскурсія призначена для самостійного неквапливого знайомства з містом, голосовий супровід здійснює аудіогід через навушники (можна вибрати російську мову).

Палацовий комплекс Бельведер побудований на початку XVIII в. в стилі бароко.

  1. Пішохідна (€ 40 за людину, 3 години) - поїздка в комфортабельному мікроавтобусі до найбільш відомим і значущим пам'яток з зупинками-фотопауза. Російськомовний гід відповідає на питання, допомагає скласти подальший маршрут по місту. В кінці шляху можна самостійно відвідати палац Шенбрунн.

Шенбрунн - один з найкрасивіших палацово-паркових ансамблів в світі.

Під час оглядових екскурсій легко вловити особливий ритм столиці, а потім вже відправитися в самостійну подорож, керуючись списком місць, які запланували відвідати.

Олена Борисівна, Санкт-Петербург:

«Перше знайомство з Віднем у нас пройшло в супроводі гіда Юрія. Оглядова пешеходка - ідеальний варіант для всієї родини. Море позитивних емоцій, багато інформації. Приємно провели час в кафе з кішками. А які чудові площі і фасади будівель в стилі модерн! Відень - це любов з першого погляду ».

незвичайні екскурсії

Для туристів проводиться багато творчих екскурсій. Серед них:

  1. «Скетчінга-тур» (€ 45 за учасника, 2,5 години) - під час прогулянки повз житлових будинків, палаців, старовинних церков і вуличних ліхтарів можна створити travel-book - «живі малюнки», наповнені атмосферою міста. Тур підходить професіоналам-художникам, а також тим, хто ніколи не малював, але хоче створити індивідуальну роботу з особистим відчуттям міського життя.
  2. «Архітектурна» (€ 35 ка людини, 1,5 години) - можливість поглянути на місто з точки зору архітектора, зрозуміти гармонію еклектики різних стилів.
  3. «За лаштунки Віденської опери» (€ 150 за екскурсію для групи до 10 осіб + вхідні квитки по € 6, 1,5 години) - знайомство з історією і внутрішнім інтер'єром Віденської опери. Це унікальна можливість піднятися на сцену і спуститися з неї в зал для глядачів.

Найбільший в Австрії і найвідоміший в Європі оперний театр.

Замовте одну з тематичних екскурсій:

Таємне місце в Віденському саду.

Кращий вибір російськомовних екскурсійних програм по Відні - на сайтах Tripster.ru і Sputnik8.com . Це два найбільших онлайн-супермаркету екскурсій. У них гнучкі умови бронювання, широкий асортимент і ціни на 15-20%, ніж у турагентств і офлайнових розповсюджувачів.

Перед замовленням екскурсії ви можете почитати опис всіх програм і вибрати те, що вам дійсно цікаво, подивитися фотографії та відгуки туристів, призначити зручну дату.

Щоб ближче познайомитися з містом, візьміть в оренду автомобіль. Так ви не будете залежати від громадського транспорту і отримаєте свободу у виборі місць для відвідування. На орендованому авто прокотитеся по всьому місту, а потім відправляйтеся в Альпи або Віденський ліс (20 км. Від Відня). Зазвичай машину орендують в аеропорту або заздалегідь бронюють на сайтах компаній прокату.

Святкові заходи травневої столиці

Травневі дні у Відні насичені святковими подіями. У травні 2019 р ви зможете стати учасником щорічних музичних заходів:

  1. Фестивальні тижні (з 10 травня по 18 червня). Цей інноваційний фестиваль сучасного сценічного мистецтва проводиться вже 60 років. На нього з'їжджаються артисти, які представляють на міських майданчиках всі жанри музичного і драматичного мистецтва: спектаклі, інсталяції, оперні концерти.

Фестивальні тижні проходять барвисто і збирають багато публіки.

  1. Нічний концерт (31 травня, Шенбрунн). У палацовому парку протягом всієї ночі грає Віденський філармонічний оркестр. На літні нічні концерти збирається зазвичай до 100 000 глядачів.
  2. 11 - 13 травня Штадтпарк запрошує гурманів на Genuss-Festival. Гастрономічний фестиваль, щорічно збирає шеф-кухарів і австрійських постачальників. Гостям надається можливість покуштувати австрійські делікатеси: шинку, виноградних равликів, гострий сир, мед, макове масло. На майстер-класах кулінари розкривають деякі секрети національної кухні.

Кулінарний майстер-клас від шеф-кухаря.

  1. До 13 травня ви встигнете відвідати виставку «Віденська акварель», що відкрилася в середині лютого. Тут можна побачити знамениті акварелі Якоба Альта, Петера Фенді, Томаса Ендер, Матеуша Лодер та інших художників, що створювали свої шедеври в епоху бидермайер і Сецессион.

Віденський шопінг

Під час травневих походів по магазинах на сезонні знижки не розраховуйте: зимові розпродажі давно закінчилися, літні почнуться тільки в червні. Однак магазини і ринки Відня - відмінна можливість провести час із задоволенням, погуляти, випити кави, купити сувеніри і товари для себе і близьких.

Однак магазини і ринки Відня - відмінна можливість провести час із задоволенням, погуляти, випити кави, купити сувеніри і товари для себе і близьких

Хіба можна пройти повз такої реклами!

За відгуками туристів, найбільш популярна для шопінгу торгова площадка на МаріяХільферШтрассе. Тут розташовані торгові центри Gerngross з брендовим одягом (Mariahilferstrasse, 6) і «Foot Locker» зі спорттоварами (Mariahilferstrasse, 104), десятки магазинів з взуттям, одягом і білизною для молоді.

Серед відомих фірмових магазинів:

  • «Kober», Graben 15 - дитячі іграшки;
  • «Firis», Bauernmarkt, 9 (бренди провідних дизайнерів), «Ringstrassen Galerien» (торгова галерея) Karntner Ring 5, «Dolce & Gabbana» (Mahlerstrae 4/12) - одяг чоловічий та жіночий;
  • «Buffalo» (Seilergasse 14) - взуття;
  • «Golfino» (Seilergasse 16) - спорттовари;
  • «Swarovski» (Kaerntnerstrasse 8), «Almaz» (Stephansplatz 12), «Pandora» (Trattnerhof 2) - ювелірні прикраси.

Віденські солодощі продає музей-кондитерська Demel, найсмачнішу каву - Julius Meinl (магазин-кав'ярня), фермерську продукцію (мед, сири) - ринок Naschmarkt.

Віденські солодощі продає музей-кондитерська Demel, найсмачнішу каву - Julius Meinl (магазин-кав'ярня), фермерську продукцію (мед, сири) - ринок Naschmarkt

Вітрина кондитерської Demel виглядає дуже апетитно!

травневі ціни

Травень Відні - це початок високого сезону. Середні ціни в цю пору року:

  • авіаквитки в обидва боки з Москви - 14 тисяч рублів (Air Baltic);
  • добове проживання в двомісному номері 4-хзвёздочного готелю - 6,5 тисячі рублів;
  • тижневі тури до Відня з проживанням в готелі 4 * - 90 тисяч рублів на двох.

Економію сімейному бюджету може принести тільки раннє бронювання квитків і готелю.

Економію сімейному бюджету може принести тільки раннє бронювання квитків і готелю

4-звёздночний готель «Регіна» розташований в парковій зоні.

Відень запрошує в гості!

Неможливо дізнатися Відень за кілька днів. Але всього лише за кілька годин можна перейнятися її романтизмом, за чашкою кави відчути, як прекрасна життя. Потрібно тільки заздалегідь забронювати квитки і готель, замовити оглядову / тематичну екскурсію або скласти власний маршрут.

Столиця музики запрошує вас на травневі свята. Приємної подорожі!

Ярослав, Новоросійськ:

«Відень - це казка. І закінчення подорожі має бути по-королівськи чарівним, з дегустацією віденських солодощів, серед яких торт «Захер», сирні і яблучні штруделі, кекс Guglhupf, кошики зі свіжою суницею. Солодощі з Відня - це кращі сувеніри для рідних і близьких: шоколад hand-made, цукерки в коробочках, прикрашених малюнками і бантиками, торт «Імперіал», здатний зберігати свіжість протягом 8 тижнів в дерев'яній коробці старовинного виду. Такі подарунки краще за все нагадують про подорож ».

Автор: Жанна Малих


Новости