Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень в лютому - Відпочинок і погода

  1. Погода у Відні в лютому
  2. Чим зайнятися в Відні в лютому?
  3. Розваги та екскурсії
  4. Свята та фестивалі
  5. Які ціни на відпочинок у Відні в лютому?

Останній місяць зими в плані погодних умов у Відні не сильно привітний, проте австрійська столиця з радістю зустрічає туристів, що приїжджають взяти участь в проходять в ній численних культурних подіях. Тур-Календар розповість своїм читачам, чим же примітний лютий у цьому місті, і чи слід готуватися до сильних холодів.
Останній місяць зими в плані погодних умов у Відні не сильно привітний, проте австрійська столиця з радістю зустрічає туристів, що приїжджають взяти участь в проходять в ній численних культурних подіях

У кліматичному плані лютого мало чим відрізняється від січня, все так же холодно і сиро


Погода у Відні в лютому

Зима в Відні відрізняється м'якими кліматичними умовами в порівнянні з іншою частиною Австрії . Двадцятиградусних морозів тут не буває, але сніг явище нерідке. Дуже часто у Відні сніг йде з дощем, тому в дорогу слід брати не тільки рукавиці для гри в сніжки, а й парасольку. В цілому, синоптики прогнозують близько 8 днів з опадами, це близько 39 мм на місяць, що є не найбільшим показником в році (для порівняння, в липні опадів випадає близько 75 мм). Проте, вологість повітря значно підвищена. По-перше, що випадає сніг нерідко швидко тане, приводячи до постійної сльоти на дорогах, а по-друге, позначається присутність річки Дунай, що протікає через все місто. Все це не кращим чином впливає на загальну погодну картину, адже від показника рівня вологості безпосередньо залежить сприйняття температур. Вдень стовпчик термометра тримається трохи вище нуля, в середньому на +5 .. + 6 ° C, але в реальності вони відчуваються як 0 .. + 2 ° C. Холод посилюється також через крижані вітри, тому не зайвим буде прихопити з собою шапку з шарфом, особливо вони виручать любителів карткових видів, доступних з віденських оглядових майданчиків.
температура вдень Зима в Відні відрізняється м'якими кліматичними умовами в порівнянні з іншою частиною   Австрії

+ 5 °

температура вночі температура вночі

-3 °

дощ дощ

8 днів



Ну, раз мова вже зайшла про туристичну екіпіровці, хотілося б зробити невеликий акцент на підходящої взуття. Головне, щоб вона була міцною і непромокаючої, з стійкою до ковзання підошвою. Вночі повітря значно остигає - температура йдуть в невеликий мінус, до ранку на тротуарах утворюється ожеледиця. Час від часу погода може бути дуже непередбачуваною. Такі перипетії місцевого клімату, як снігопади і серйозні заморозки (до -10 ..- 15 ° C) рідкісні, але все ж до них слід бути готовими. Перш за все, подібного роду погода чревата збоями в роботі громадського транспорту, а так само скасуванням авіарейсів в аеропорту. Як правило, в останні дні лютого в столиці чути поворот на весну, коли трохи теплішає, а в парках з-під промерзла землі починає пробиватися яскраво-зелена молода трава.

Чим зайнятися в Відні в лютому?

Серед тих, хто відвідує Відень в лютому, зазвичай виділяють кілька категорій. Перша включає в себе гастрономічних мандрівників, ведених жагою нових смакових відчуттів. До другої відносяться приїжджають в місто в рамках одноденного туру з австрійських гірськолижних центрів. Третя підгрупа - це люди, які зібралися на бали, що проходять в знаменитій Віденській Державній опері, або на інших майданчиках. І остання - ті, хто свідомо вирішив почати свою історію знайомства з австрійською столицею в в низький сезон. Насправді, туристичних можливостей, якими володіє Відень, набагато більше, і не виключено, що саме Ви знайдете в ній щось своє, особливе, заради чого захочеться повертатися сюди кожну зиму.

Розваги та екскурсії

Головна відмінність зимової віденської екскурсіонки в тому, що перебувати тривалий період часу на свіжому повітрі досить проблематично через погоду. З боку Дунаю дме сильний вітер, прогулянкові катери не ходять, тому оглядати місто можна лише з суші. Деякі з тих, хто вже побував у Відні кілька разів, говорять про те, що взимку її знамениті палаци не володіють таким зачаруванням, як в теплу пору року. Але якщо подивитися на це з іншого боку, в лютому огляд визначних пам'яток проходить в спокійній обстановці: до квиткових кас немає довгих черг, і в музеях з галереями туристів відчутно менше. А це для багатьох має не останнє значення. Рекомендуємо для початку взяти участь в оглядовій автобусній екскурсії, на час якої надається російськомовний аудіогід. Автобуси яскраво-жовтого кольору регулярно відправляються від будівлі Віденської Опери і слідують за трьома різними напрямками: «Ring» охоплює центр міста і кільцеву, «Donau» заїжджає на набережну Дунаю, а так само в райони Дунай і Уно Сіті, «Schonbrunn» присвячений виключно замку Шенбрунн, столичної резиденції віденських імператорів. Останній маршрут особливо цікавий. Одних лише кімнат у палаці понад 1400 (40 з них доступні до огляду). Крім того, сюди приїжджають і з дітьми, адже на території палацового парку знаходиться найстаріший в світі зоопарк, заснований в 1752 р Крім нього, тут заслуговує увагу Пальмовий будиночок (оранжерея) протяжністю 114 м. Практично всі, кому вдалося відвідати Шенбрунн, захоплено відгукуються про штрудель-шоу в розташованому поруч ресторанчику «Residence», під час якого вправні кухарі діляться секретами приготування цього віденського ласощі, розгортаючи тісто у всіх на очах, а після приготування пригощають присутніх кулінарним шедевром.

Але не тільки штруделем славиться Відень. Щоб переконатися в цьому, загляньте в будь-яку каву-хауз - споконвічне австрійське заклад. Нічого спільного з кав'ярнею воно не має. Вдень в ньому можна добре пообідати, а ввечері добре провести час за пляшкою вина. Наприклад, білого «GrünerVeltliner» або червоного «Zweigelt». Що варто замовити? Гурмани обов'язково повинні спробувати свинячий шніцель з картопляним салатом і ніжне тушковане яловиче філе «тафельшпіц». З десертів першим проситься, звичайно ж, шоколадний торт «Захер». Спалити зайві калорії після гастрономічних насолод допоможуть пара годин, проведених на величезному катку, залитому на місці ратушній площі. Радимо приїжджати туди ввечері, коли фасад будівлі мерії підсвічується мільйонами різнокольорових вогнів, служачи приголомшливим фоном «Віденських льодових снів» - саме так було названо цей зимовий проект, який розважає місцевих жителів і гостей столиці до початку березня . Ще однією «фішкою» лютого є сезон балів, що досягає піку під час масляного тижня. Найбільш традиційні місця для проведення балів - Віденська ратуша і Хофбург, проте самий блискучий і запаморочливий бальний вечір влаштовується в Віденської Державної Опері, на якому присутній весь вищий світ Австрії і зірки світового масштабу. Роздобути вхідні квитки на це статусне торжество важко, але при додатку достатніх зусиль - реально. На жаль, стоять вони чимало, не кажучи вже про ціни на місця за столиками, що досягають 1000 євро. Якщо Ви все ж готові неабияк витратитися заради такої події, то знайте, що вимоги до дрес-коду досить суворі. Крім того, не зайвим буде взяти кілька уроків вальсу, щоб в найвідповідальніший момент не відчувати незручності.

Свята та фестивалі

Як вже було сказано, в лютому (в першій половині місяця) проходить найочікуваніша подія року - Віденський Оперний Бал в «Штаатсопер». Але на ньому бальний сезон не закінчується.

Не менше задоволення принесе відвідування Кавового балу в Хофбурге, коли на одну ніч його концертний зал дивним чином перетворюється в типову віденську кав'ярню. Ласунів напевно зацікавить Бал цукерок, що влаштовується міськими кондитерами. В кінці вечора вибирають королеву балу, яку обдаровують мішком ласощів, еквівалентним її власній вазі. Тим, хто любить інтригу, обов'язково потрібно відвідати унікальний бал-маскарад «Рудольфіна-Редут», примітний "білими танцями '': дами в масках запрошують на танець вподобаних кавалерів. Крім того, в останніх числах місяця відкривається єдиний в світі Фестиваль акордеона.

Які ціни на відпочинок у Відні в лютому?

У лютому вартість путівок до Відня залишається на колишньому рівні. Але якщо ви їдете самостійно, то в цьому місяці ви відчуєте істотну вигоду при бронюванні житла, так як останнім стає більш доступним, ніж в високий туристичний сезон.

У лютому у Відні холодно, і сонячні дні дуже рідкісні. Однак в місті відчувається неймовірна святкова атмосфера в зв'язку з пануючим бальних сезоном. І тільки вже заради цього варто приїхати сюди в останній місяць зими. Тур-Календар бажає своїм читачам безлічі незабутніх вражень від зустрічі з австрійською столицею!



Чим зайнятися в Відні в лютому?
Що варто замовити?
Які ціни на відпочинок у Відні в лютому?

Новости