Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень в березні - Відпочинок і погода

  1. Погода у Відні в березні
  2. Чим зайнятися у Відні в березні?
  3. Розваги та екскурсії
  4. Свята та фестивалі
  5. Які ціни на відпочинок у Відні в березні?

У березні Відень прощається із зимовими холодами і готується до зустрічі з весною. Чи вдасться в березні в повній мірі насолодитися красою і культурним багатством старовинного міста? У скільки в середньому обійдеться поїздка? Про це та про багато іншого Вам повідає Тур-Календар.
У березні Відень прощається із зимовими холодами і готується до зустрічі з весною

У березні у Відні стає значно тепліше, але не можна виключати і похолодання


Погода у Відні в березні

Плануючи поїздку в австрійську столицю на березень, не слід розраховувати на весняне тепло і буяння зелені. Погода досить нестабільна, і зима ще досить впевнено відвойовує пристойну кількість днів. Але, так чи інакше температурний фон місяці набагато сприятливішими лютневого . Вдень ртутний стовпчик тримається значно вище нуля - в середньому це +10 ° C, а вночі рідко падає до мінусових позначок.
температура вдень Плануючи поїздку в австрійську столицю на березень, не слід розраховувати на весняне тепло і буяння зелені

+ 10 °

температура вночі температура вночі

0 °

дощ дощ

10 днів



Однак, як підстрахування на випадок раптових похолодань, ймовірність яких досить велика, теплу куртку взяти точно варто. Відхилення від кліматичних норм можливі як незначні, так і дуже пристойні. Світловий день істотно додався - близько 12 годин на добу (для порівняння, в грудні - лише 8), але безхмарну, сонячну погода як і раніше можна спостерігати досить рідко. В середньому, близько 10 днів місяця припадає на опади. Як правило, на початку березня - це мокрий сніг з дощем, у другій половині місяця частіше дощі. Але можливий і інший сценарій. Так, середина березня 2007 року в столиці видалася неординарною. Цілу добу йшов сильний снігопад, і на початок наступного дня товщина сніжного покриву склала близько 50 мм. Наслідки таких природних метаморфоз давали про себе знати ще довгий час. Через постійне коливання температур, на дорогах спостерігається сльота. У зв'язку з цим доцільніше віддати перевагу комфортній непромокаючої взуття на гумовій підошві. Останній момент дуже важливий, оскільки на початку весни нерідко спостерігається і ожеледиця.

Також захопіть з собою парасольку. Бажано з міцними металевими спицями, так як погода в Відні практично завжди вітряна. Забезпечити комфорт під час тривалих прогулянок по місту допоможуть шапка, шарф і рукавички. Втім, представницям прекрасної статі везти їх з собою не обов'язково. Хоча атракціон нечуваної щедрості під нехитрою назвою «зимова розпродаж» підійшов до кінця ще в лютому, напередодні Міжнародного жіночого дня багато магазинів роблять дівчатам і жінкам непогані знижки.

Чим зайнятися у Відні в березні?

Приїхати в березні до Відня вирішуються не всі, а це означає, що в столиці панує більш-менш спокійна атмосфера, і шанси познайомитися зі столиці справжньою, не заповнена великою кількістю туристів столицею Австрії значно зростають. Віденська «екскурсійна» насичена і різнопланова незалежно від пори року і погодних умов. На жаль, рання весна ще не дуже привітна для тривалого перебування в міських парках, а вже тим більше для того, щоб влаштовувати там пікніки. Так само, на жаль, не вдасться помилуватися красотами міста з боку Дунаю, тому що сезон навігації ще закритий. У всьому іншому все як завжди. Головне - тепло одягнутися. Пізнавальний туризм можна цілком поєднати з оздоровчим, благо і в Відні, і в сусідньому містечку Бадені наявні сірчисті термальні джерела. Крім того, Вам можуть бути цікаві численні фестивалі, а також бали, які в цьому місяці влаштовуються так само часто, як і в зимовий сезон.

Розваги та екскурсії

У березні в столиці, в порівнянні із зимовими місяцями, темніти починає значно пізніше - в районі 17.40-18.20, отже можна встигнути подивитися набагато більше пам'яток. У цій справі дуже важливо скласти попередній список того, куди б хотілося відправитися або щоб хотілося спробувати. Якщо Ви у Відні вперше і приїхали сюди, так би мовити, своїм ходом, дуже до речі буде покататися на туристичному автобусі по її самим ключовим архітектурним та історичним пам'яткам. Турфірм, які працюють на цьому «терені», є кілька, проте не всі з них забезпечують наших співвітчизників аудиосопровождением російською мовою. Не володіють ніяким іноземною мовою туристам слід сідати в жовті автобуси, маршрути яких стартують у будівлі Віденської Опери. Екскурсії проходять досить часто, тому ніякої прив'язки до часу немає. Природно, що їх краще планувати на першу половину дня або на обід, коли ще досить видно. В негоду сидіти в номері готелю не варто, куди цікавіше провести час допоможуть численні галереї та музеї міста (як правило, понеділок - вихідний день). Нудні стіни, пилові експонати - це точно не про них. На наш погляд, найбільш цікавими для допитливих мандрівників є такі з них: Музей Сісі і Імператорські апартаменти в палаці Хофбург, Музей історії мистецтв, Музей Ліхтенштейн (кращий вибір для цікавляться живописом), а також Музей Барокко на території замку Бельведер. Вхідні квитки коштують певної суми грошей, але деякі музеї в першу неділю кожного місяця влаштовують «День відкритих дверей». Якщо у Ваші плани входить відвідування відразу декількох музейних комплексів, а так само часте користування громадським транспортом, має сенс придбати спеціальну дисконтну карту «Wien karte», що діє також в деяких ресторанах і магазинах. Крім усього іншого, вона дає право безкоштовного проїзду в метро, ​​трамваї або тролейбусі протягом 3 діб.

Як же можна приїхати в австрійську столицю і не побувати в знаменитій на весь світ Віденської Державної Опері? Не варто засмучуватися, якщо всі квитки на концерт уже розкуплені, або вони Вам не по кишені. Існує один дієвий спосіб долучитися до високого мистецтва без попередніх підготовок і витрат на це великих коштів. Для цього необхідно приблизно за годину до вистави ошатними і красивими прийти до театру і встав в чергу до вечірньої каси, де, швидше за все, буде достатня кількість квитків на сидячі місця за доступною ціною. У цьому місяці неможливо обійти увагою і віденські бали. Березня закриває знаменитий на весь світ бальний сезон. Відень «бальна» - це унікальна грань, притаманна виключно австрійської столиці, яку обов'язково потрібно для себе відкрити. І нехай багато міст світу намагаються повторити щось подібне, але тільки віденські бали вважаються втіленням самого чарівності. Однак не з ними одними стійко асоціюється музична столиця Європи. Є ще в арсеналі простого обивателя віденський штрудель, віденський торт і віденська кава. Ось так сам собою «намалювався» черговий пункт «Must-Do list» столичного гостя. Для ласунів тут справжнє роздолля - кафе-хаузів і ресторанчиків - сила-силенна. В принципі, випити віденський «Меланж» і покуштувати «Захер» можна де завгодно, але за атмосферою потрібно вирушати в «Cafe Pruckel Pruckel», інтер'єр якого витриманий в стилі 50-х років. Безмірне задоволення доставить перебування у Віденському термальному комплексі «Therme Wien», розташованому в межах міста. До послуг відвідувачів - сауни, басейни з гарячою мінеральною водою, яка має цілющі властивості, водні гірки, зони відпочинку, кондитерська і ресторани.

Якщо ж є конкретні проблеми зі здоров'ям, краще їхати в Баден. Це справжній оазис для розслабленого і умиротвореного проведення часу.

Свята та фестивалі

Залиті світлом палаци будуть вабити чарівним світом музики аж до самого Великодня. Саме на цей період припадає закінчення бального сезону. Вельми примітний бал, організований юристами міста і бал школи танців «Elmayer» (зовсім не виключено, що в наступному році вони будуть проходити в інший місяць).

За два тижні до Великодня (іноді на початку квітня) відкриваються великодні ярмарки, на яких можна пригоститися традиційними стравами австрійської кухні, придбати декоративні великодні прикраси (наприклад, сувенірна яйце) і всілякі солодощі. Де саме вони будуть проводитися, стає відомо лише за кілька місяців до їх відкриття, однак незмінним є одне місце - навпроти палацу Шённбрун. Для дітей тут влаштовуються майстер-класи з техніки плетіння пасхальних вінків і приготування ласощів з марципану.

Крім того, багато концертні майданчики Відня продовжують тішити слух городян в рамках Фестивалю акордеона, який залучає до участі багатьох зірок світового масштабу. В кінці місяця на площі «Rathausplatz» організовується щорічний Фестиваль велосипедистів.

Так само лютого примітний вже стала традиційною «Ресторанної тижнем». Це страви від шеф-кухаря за зниженими цінами, спеціальні меню і вигідні бізнес-ланчі.

Які ціни на відпочинок у Відні в березні?

Березня відноситься до періоду міжсезоння, тому тарифи в готелях набагато демократичніше, ніж влітку або в перші кілька тижнів осені. Але якщо мова йде про організований відпочинок, вартість турів в цілому залишається такою ж, як в лютому або в другій половині січня. Порівнюючи березневі ціни з жовтневими, можна зробити висновок про те, що останні програють першим в середньому на 9% -15%.

Початок весняного сезону обіцяє потепління, але воно ще не дозволяє кардинальним чином змінювати свій гардероб. Погода здатна підносити як приємні, так і неприємні сюрпризи. Проте в березні поїздка виявиться набагато кофмортно, ніж в лютому. Тур-Календар сподівається, що зміг Вам допомогти при плануванні майбутньої подорожі!



Чи вдасться в березні в повній мірі насолодитися красою і культурним багатством старовинного міста?
У скільки в середньому обійдеться поїздка?
Чим зайнятися у Відні в березні?
Як же можна приїхати в австрійську столицю і не побувати в знаменитій на весь світ Віденської Державної Опері?
Які ціни на відпочинок у Відні в березні?

Новости