Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень - Братислава: як дістатися, відстань

  1. автобус
  2. Slovak Lines
  3. Flixbus
  4. Поїзд
  5. По річці
  6. Twin City Liner
  7. LOD

Людям, які подорожують по маршруту Відень - Братислава необхідно знати, як дістатися до пункту призначення, яку відстань між містами, і який транспорт існує на цій території.

З Братислави до Відня щодня відправляються сотні людей. Братислава є не тільки привабливим для туристів містом, а й своєрідним перевалочним пунктом, через який мандрівники вирушають до столиці Австрії. Така велика популярність маршруту привела до того, що автобус Братислава - Відень та інші види транспорту курсують щодня з чітким графіком.

Простіше за все тим, хто подорожує на машині - досить вказати координати в навігаторі, і поїздка не створить додаткових проблем. Пересування на автомобілі дозволяє насолодитися краєвидами та пам'ятками, позбутися від необхідності бути сусідами з незнайомими людьми і переплачувати за квиток.

Людям, які подорожують по маршруту Відень - Братислава необхідно знати, як дістатися до пункту призначення, яку відстань між містами, і який транспорт існує на цій території

Google Карти / google.ru

Дистанція між містами становить майже вісімдесят кілометрів, що зовсім небагато для тих, хто бажає подивитися відразу кілька міст. З Братислави до Відня ходять і автобуси, і потяги - це обумовлено тим, що багато туристів прибувають саме в Братиславу, а вже потім направляються до Відня. Ціна на подібну поїздку досить невисока, так як потік туристів тут забезпечений щодня незалежно від пори року і погоди.

автобус

Найпростіший спосіб дістатися з Братислави до Відня - це автобус. Сполучення між містами налагоджено таким чином, що поїздки відбуваються практично кожну годину, а відстань від Відня до Братислави дозволяє подорожувати в обидва напрямки без великої витрати часу і грошей.

Зверніть увагу! З Братислави до Відня на автобусі можна дістатися тільки вдень, вночі транспорт не курсує по даному маршруту, тому час своєї поїздки розрахуйте заздалегідь. Часто трапляється так, що турист може просто не встигнути на останній автобус, і поїздка на таксі або іншому транспорті обійдеться набагато дорожче.

Автобус з аеропорту Братислави до Відня зручний хоча б тому, що перевезеннями займається відразу кілька транспортних компаній. Ви завжди знайдете автобус біля аеропорту і на спеціалізованих станціях, а також можете забронювати квитки заздалегідь на сайті.

Ви завжди знайдете автобус біля аеропорту і на спеціалізованих станціях, а також можете забронювати квитки заздалегідь на сайті

Arpit Gupta / flickr.com

Розклад автобусів можна дізнатися як в інтернеті, так і безпосередньо на зупинці, але, якщо ви опинитеся в аеропорту, найкраще забронюйте місце в автобусі - потік пасажирів може просто не залишити вільних місць, особливо в активний туристичний сезон.

Slovak Lines

Одна з найпопулярніших фірм, що займаються пасажирськими перевезеннями, це Slovak Lines. З аеропорту Братислави до Відня і в зворотному напрямку можна доїхати в найкоротші терміни. Це обумовлено і частотою рейсів автобусів, і низькою вартістю, і невеликою відстанню між містами.

Це обумовлено і частотою рейсів автобусів, і низькою вартістю, і невеликою відстанню між містами

Caetano Candal / flickr.com

Потрапити на цей рейс можна завжди, але якщо ви хочете значно заощадити кошти, забронюйте квиток за місяць або два - вартість квитка знижується в кілька разів. З аеропорту Відня дістатися до Братислави можна точно таким же способом - повідомлення працює активно завдяки потоку туристів і високому попиту.

Flixbus

Даний перевізник налагоджує сполучення між аеропортами міст, тому питання, як дістатися з Відня до Братислави, виникнути не повинно.

Даний перевізник налагоджує сполучення між аеропортами міст, тому питання, як дістатися з Відня до Братислави, виникнути не повинно

Patricia Feaster / flickr.com

Вартість квитка становить від п'яти євро, а потрапити в автобус можна не тільки на кінцевій станції, але і на проміжних зупинках. Замовити квиток на автобус саме цієї компанії можна на офіційному сайті.

Поїзд

З Відня до Братислави на поїзді можна дістатися з таким же комфортом, як в зворотному напрямку. Цей вид транспорту не такий популярний, як перевезення пасажирів автобусом, але певні верстви населення і деякі туристи віддають перевагу саме йому. По маршруту Братислава - Відень поїзд відправляється регулярно, а подивитися розклад, замовити квитки на потрібні місця можна на сайті.

Поїзд з Братислави обійдеться трохи дорожче, ніж автобус, проте, поїздка тут значно комфортніше за рахунок великого простору салону і можливості пересуватися по ньому. Також квитки можна придбати в спеціальних касах, розташованих безпосередньо на станціях. Сісти на потяг можна на головній братиславській станції, а у Відні він прибуде на центральний вокзал, тому ви навряд чи заблукаєте.

Jamie Moore / flickr.com

Зверніть увагу! Хороші місця розкуповують в першу чергу, тому, перш ніж прилетіти в місто, замовте квиток. Якщо замовляєте тури, зверніть увагу на трансфер з одного міста в інший, так ви значно заощадите час і гроші.

Екскурсії з Братислави можна замовити в самому місті - тут багато компаній, які займаються не тільки пасажирськими перевезеннями, а й показом пам'яток. Маса туристів, які добиралися самостійно, просто не знають про можливості поїздки на екскурсійному автобусі, який відправляється як з аеропорту, так і з інших точок міста.

По річці

З Відня до Братислави по Дунаю може дістатися будь-який бажаючий. Це не тільки спосіб опинитися в точці призначення, але і можливість насолодитися красивою природою і видом з річки.

Це не тільки спосіб опинитися в точці призначення, але і можливість насолодитися красивою природою і видом з річки

Henning Klokkeråsen / flickr.com

Даний спосіб, звичайно, трохи дорожче всіх попередніх, але справжній круїз і задоволення, яке отримує від нього, компенсує цю вартість.

Відень і Братислава створюють масу можливостей, як дістатися від однієї точки до іншої. Сьогодні річковими перевезеннями займаються відразу дві компанії, за рахунок чого питання, як доїхати, виникнути не повинно.

Twin City Liner

Віденськими транспортними компаніями забезпечено пересування туриста за допомогою швидкісних катамаранів. Подібна поїздка обійдеться приблизно в двадцять євро, ціна змінюється в залежності від сезону і завантаженості.

Подібна поїздка обійдеться приблизно в двадцять євро, ціна змінюється в залежності від сезону і завантаженості

Reisender1701 / flickr.com

Відправляються катамарани з набережних, а уточнити вартість і докладний розклад можна на офіційному сайті компанії. Тут же можна замовити квиток заздалегідь, і у вас не виникне проблем з поїздкою з Братислави до Відня і тим, як дістатися до точки призначення.

Відео: по Дунаю в Братиславу з Відня.

LOD

Перевезення пасажирів на великих суднах - спеціалізація даної компанії. Перевага полягає в тому, що діти до шести років включно можуть подорожувати абсолютно безкоштовно, а діти до п'ятнадцяти років отримують значну знижку.

Реєструватися на пароплав необхідно не пізніше ніж за п'ятнадцять хвилин до відправлення - це обумовлено живою чергою і великою кількістю бажаючих. Час у дорозі становить понад півтори години, а поїздка в обидва боки обійдеться в 29 євро.

Cha già José / flickr.com

Для тих, хто подорожує не в перший раз, питання, як дістатися з аеропорту Братислави до будь-якої іншої точки, не виникає. Існує маса способів, скористатися якими може будь-хто. Тут і оренда автомобіля для самостійного пересування між містами, і служби таксі, які за помірну плату відвезуть вас в будь-яке місце.

Подбайте про свої переїздах заздалегідь, і тоді ваша подорож стане яскравим і незабутнім, ви зможете побачити міста тільки з позитивного боку, а спогади залишаться в пам'яті надовго.

Новости