Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Трансфер Відень - Хевіз і інші способи дістатися до озера

  1. В Хевіз з Відня автобусом
  2. Відень - Дьйор - Хевіз: на автобусі
  3. Відень - Дьйор - Хевіз: на поїзді
  4. З Відня в Хевіз на поїзді
  5. Індивідуальний трансфер в Хевіз з Відня
  6. З Відня в Хевіз на орендованому авто
  7. Готелі на Хевізе з паркуванням

Оновлене 02/07/2019

Так вже вийшло, що трансфер Відень - Хевіз на даний момент самий простий і зручний спосіб переміщення з австрійської столиці на термальне озеро в Угорщині. Все тому, що прямого сполучення між цими двома містами немає, тобто при виборі громадського транспорту (поїзд або автобус) доведеться робити мінімум одну пересадку, а то і більше. Нижче про все розповім докладніше.
Так вже вийшло, що трансфер Відень - Хевіз на даний момент самий простий і зручний спосіб переміщення з австрійської столиці на термальне озеро в Угорщині

В Хевіз з Відня автобусом

Автобусне сполучення між Австрією та Угорщиною розвинене досить слабо. З якої причини, не знаю. Потрапити з Відня відразу ж в Хевіз не вийде. Спочатку вам доведеться доїхати до угорського містечка Дьйор (Győr). Автобуси з Відня відправляються з вокзалу Erdberg, адреса: Erdbergstrasse 200A. На карті нижче легко прокласти маршрут від будь-якої точки.

Автобусний вокзал Erdberg

Карта завантажується. Будь ласка зачекайте.

Автобусний вокзал Erdberg 48.190755, 16.414221

Поїздки виконує оператор Flixbus, квиток можна купити на офіційному сайті перевізника (Є версія російською мовою)) або в касі автовокзалу. Однак в останньому випадку ціна може бути вище. Важливий момент: вбивайте пункт призначення наступним чином - Дьйор - інакше системі може не знайти.

З Відня в Дьйор в день відправляються кілька рейсів. Час в дорозі: 1,5 години, вартість квитка залежить від ряду факторів: за скільки часу до поїздки купується квиток, час відправлення, сезон, чи є акції і так далі. Актуальне час відправлення і вартість проїзду рекомендую дивитися на сайті перевізника за посиланням вище.

Ще один варіант виїхати з Відня на автобусі в Дьйор має на увазі пересадку в Братиславі. Плюс в тому, що рейсів набагато більше. Мінус: пересадка і очікування автобуса в Братиславі, який може затриматися або, навпаки, ваш може запізнитися. Квитки дивіться на сайті Infobus .

Міста можна забивати російськими буквами: Відень і Дьор (Дьйор), не забудьте вказати дату і вибрати в одну або обидві сторони ви збираєтеся їхати. Квитки оплачуються онлайн, до автобусу приходити з роздрукованим підтвердженням. Якщо система не видає варіанти, перевірте вкладку «З пересадками» або «Без пересадок».

На сайті представлені всі доступні варіанти за ціною від 15 євро, час у дорозі - від 3 годин. Автобуси з пересадкою в Братиславі відправляються з Busterminal Wien Stadion Center (станція метро Stadion, фіолетова гілка U2)

Автостанція Busterminal Wien Stadion Center

Карта завантажується. Будь ласка зачекайте.

Автостанція Busterminal Wien Stadion Center 48.210690, 16.421225

Дістатися з Дьора в Хевіз реально двома способами

  1. На автобусі
  2. На поїзді.

Правда, в останньому випадку поїзд привезе вас в Кестхей , Який знаходиться в 6 кілометрах від Хевиза.

Відень - Дьйор - Хевіз: на автобусі

Є два автобусних рейси з Дьyoра до термального озера: ранковий і денний з відправленням о 13:00. Час в дорозі - 2 години 40 хвилин, вартість проїзду - близько 10 євро на людину. Онлайн придбати квитки на автобус Дьйор - Хевіз не можна.

Відень - Дьйор - Хевіз: на поїзді

Поїзд виглядає переважніше, але тільки в плані частоти відправлень. Зате він має два вагомих мінуса, навіть три.

  • Час у дорозі від чотирьох годин.
  • Потрібно буде зробити мінімум одну пересадку.
  • Від Кестхея в Хевіз потрібно добиратися на автобусі.

Всі доступні рейси з Дьyoра в Кестхей дивіться на сайті угорських залізниць за адресою elvira.mav-start.hu (є версія англійською та німецькою мовами). Забиваєте два міста Győr і Keszthely, тиснете кнопку Timetable (в англійській версії), вивалюється весь список поїздів. В першу чергу, зверніть увагу на колонки Chg. (Кількість пересадок) і Dur. (Загальний час в дорозі). В ідеалі потрібно знайти варіант з однією пересадкою і час у дорозі. На моєму скріншоті видно, що такі поїзди відправляються з Д`єра в 5:06 ранку і о 12:37.

В обох випадках пересадка здійснюється в містечку Celldömölk (всі деталі поїздки видно, якщо натиснути помаранчевий квадратик з білою стрілкою - зазначив його на скріншоті вище). Як купувати квитки на сайті залізниць в інтернеті, я розповідав тут (Відеоінструкція). Якщо будете купувати залізничні квитки на вокзалі через білетомат, то вам стане в нагоді це відео . Вартість одного дорослого квитка у вагоні другого класу починається від 2 800 форинтів.

Залізничний вокзал в Кестехее знаходиться поруч з автобусним, тому по прибуттю поїзда залишиться пройти 50 метрів і дочекатися автобуса до термального курорту. До Хевиза автобус йде 15 хвилин, вартість повного квитка - 400 форинтів. Детальніше про це в статті про те, як дістатися з Будапешта в Хевіз .

З Відня в Хевіз на поїзді

На жаль, але дістатися залізницею з Відня безпосередньо хоча б до Кестхея, не кажучи вже про Хевізе, не вийде. Точніше це можливо, але мандрівникові належить змінити кілька поїздів і купувати різні квитки.
На жаль, але дістатися залізницею з Відня безпосередньо хоча б до Кестхея, не кажучи вже про Хевізе, не вийде


Перша частина подорожі:

поїзд Відень - Дьйор. Він відправляється кілька разів на день з Центрального залізничного вокзалу Відня (Wien Hauptbahnhof). Адреса: Alfred-Adler-Straße 107.

Центральний залізничний вокзал Відня

Карта завантажується. Будь ласка зачекайте.

Центральний залізничний вокзал Відня 48.177813, 16.391293

Складів з прямим сполученням (без пересадок) в день йде досить багато, вартість проїзду від 19 євро, час в дорозі 1 годину 15 хвилин.

Актуальне розклад і ціни дивіться на сайті австрійських залізниць: tickets.oebb.at/en (англійська версія). Там же передбачена можливість покупки квитка.

Друга частина подорожі: Дьйор - Хевіз. Звідси добираємося способами, описаними вище, тобто або на автобусі, або на поїзді.

Індивідуальний трансфер в Хевіз з Відня

Трансфер Відень - Хевіз найменш витратний за часом спосіб, найкомфортніший і зручний. Організацією подібних поїздок займаються багато компаній, але вартість послуги варіюється не сильно. Середній чек поїздки з Відня в Хевіз становить 150 євро. Тому при замовленні трансферу, в першу чергу, звертайте увагу на надійність компанії. Одним з таких надійних операторів є KiwiTaxi , Який представлений в 88 країнах і обслуговує понад 500 аеропортів.

Замовити трансфер KiwiTaxi можна, як з аеропорту Відня, так і безпосередньо з міста (наприклад, з Центрального залізничного вокзалу). У першому випадку в залі прильоту вас зустріне водій з табличкою, який допоможе віднести до машини багаж. Як правило, він розмовляє рідною замовнику мовою. Якщо хочете спочатку познайомитися з австрійською столицею ( маршрут по Відні за один день = >> ), То замовляйте трансфер від певного місця в місті. Вартість поїздки при цьому не зміниться.

Плюси при замовленні трансферу з Відня в Хевіз

  • Без пересадок (вийшов з літака і поїхав до місця призначення).
  • Економія часу (2,5 години замість поїздок на автобусі / поїзді і тривалих очікувань на вокзалах).
  • Комфорт і зручність (у KiwiTaxi до авто економ-класу відносяться VW Golf, Ford Focus, Opel Astra, BMW 3 і інші; якщо вибрати клас Комфорт, то вас повезуть на VW Passat, Toyota Camry, Ford Mondeo і т.д.).

З Відня в Хевіз на орендованому авто

Оренда авто - відмінна альтернатива трансферу, яка до того ж дозволить вам вивчити цікаві місця навколо Хевиза і Балатону. Ідеально підійде тим, хто прилітає і відлітає з аеропорту Відня. Відстань від Відня до Хевиза (по автомобільній дорозі) складає приблизно 200 кілометрів. На дорогу в середньому йде 2,5-3 години.

Бронюєте автомобіль онлайн , По прильоту забираєте його прямо в аеропорту, їдете до Хевиза, відпочиваєте, катаєтеся по околицях (Кестхей і палац Фештетичей , півострів Тихань , Фортеця Шюмег, Печ, Шіофок і багато іншого), задоволені повертаєтеся в аеропорт Відня, здаєте машину і летите додому.

Якщо є питання з бронювання авто в інтернеті, то читайте ось цю статтю .

Розповідаю про нюанси, які варто знати тим, хто вибере такий варіант. По-перше, платні дороги. Вони є як в Австрії, так і Угорщини. В обох країнах для проїзду по платних дорогах необхідно купувати віньєтку. В Австрії 10-денна віньєтка (на менший термін купити не можна) обійдеться в 8,9 євро. Також в Австрії є ділянки зі спеціальною оплатою, але на маршруті Відень - Хевіз їх немає. Про платних дорогах Угорщини докладно написано в окремій статті .

Про платних дорогах Угорщини докладно написано в   окремій статті

Дороги в Австрії та Угорщині шикарні, особливо автобани, тому пересування на автомобілі буде в радість.
Дороги в Австрії та Угорщині шикарні, особливо автобани, тому пересування на автомобілі буде в радість
По-друге, парковки. Інфа про парковках у Відні вам навряд чи стане в нагоді, а про парковках в угорських містах детально розповідається тут .

Готелі на Хевізе з паркуванням

Крім того, не забудьте забронювати готель на Хевізе з безкоштовним паркуванням. Нижче представлені кілька готелів з безкоштовним паркуванням на території різної зірковості (оцінки гостей взяті з популярної системи бронювання готелів Букинг).

Lotus Therme Hotel & Spa - оцінка «Чудово». Шикарний п'ятизірковий готель з територією 17 гектар, розташований недалеко від озера Хевіз. До послуг постояльців лікувальні процедури Хевиза, салон краси і перукарня.

Larisa Villa - оцінка «Приголомшливо». Апартаменти знаходяться в 10 хвилинах ходьби від центру Хевиза, оснащені власною кухнею і безкоштовним Wi-Fi. Господар даного місця розміщення розмовляє російською мовою.

Park Hotel Hévíz - оцінка 8.7. Готель знаходиться в центрі Хевиза, в 300 метрах від термального озера. До послуг гостей цілодобова стійка реєстрації і сад. Постояльці готелю особливо відзначають гарне розташування, роботу персоналу і затишок в номерах.

Тепер ви точно знаєте, як дістатися з Відня в Хевіз різними способами. З усіх перерахованих вище варіантів я б зупинився на оренді авто, а для тих, хто не обмежений у коштах, однозначно підходить трансфер Відень - Хевіз. Економним мандрівникам найкраще скористатися автобусом і поїздом. Ну що, до зустрічі в Хевізе?

Завжди ваш, Данило Привольнов.

Оформіть картку Tinkoff ALL Airlines і візьміть участь у розіграші навколосвітньої подорожі. 3000 рублів в милях в подарунок кожному! Подивитися умови .

Шукайте готель або апартаменти? Тисячі варіантів на RoomGuru . Багато готелів дешевше, ніж на Booking

Канал сайту в телеграм. Приєднуйся!

Ну що, до зустрічі в Хевізе?
Шукайте готель або апартаменти?

Новости