Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шопінг у Відні: дьюті фрі, головна торгова вулиця і торгові центри

  1. «Д'юті фрі» у Відні
  2. Головна торгова вулиця Відня
  3. Торгові центри в Відні

Австрія   - приємна країна

Австрія - приємна країна. У багатьох в ній ділові інтереси, і їм доводиться частенько сюди наїжджати. Часто приводом для відвідування Австрії стає відпустку, тяга до подорожей або бажання познайомитися з європейською торгівлею. І, якщо шлях Ваш лежить через Відень, і тут Вам варто затриматися на кілька днів. Тут багато привабливих моментів для будь-якої категорії туристів: для тих, кого ваблять дорогі бутики, а також для тих, хто шукає знижок і розпродажів. І якщо перші заглиблюються в квартал фірмових магазинів і респектабельних салонів, то другі намагаються обійти торгові центри Відня в пошуках оптимальної ціни.

Не варто також забувати про систему duty free в австрійській столиці.

Зміст статті

«Д'юті фрі» у Відні

Таких магазинів кілька, і в них направляються в кінці турне, при вильоті за межі ЄС. Але варто запланувати наперед, які покупки залишити для цих магазинів. Адже чим вони примітні? Цінами, звичайно, та й підробки в цих магазинах не зустрінеш. Щоб успішно здійснити шопінг в таких магазинах, треба, по-перше, приїхати в аеропорт заздалегідь, щоб мати час на покупки; по-друге, залишити на це гроші в необхідній кількості; і, по-третє, заздалегідь прикинути, що саме тут купувати. Ось самі ходові товари з магазинів duty free:

- лікер «Becherovka». Це - міцний чеський лікер виробництва Карлових Вар, продають його тут по 12.30 євро за літрову пляшку;
- туалетна вода, жіноча, «D & G 3 L'Imperatrice», вельми популярна. Флакон в 100 мл Ви можете придбати за 54 євро;

- півлітрова пляшка - пластик бренді «Asbach Urbrand», її продають за 9.30 євро.

Крім того, в магазинах duty free Відня присутні товари таких брендів, як «Berberry», «Etro», «Boss» та інші, асортимент цілком гідний.

Магазини duty free розташовані, природно, в віденських аеропортах: в міжнародному «Schwechat», і в «Vienna Danubepier Hov».

Головна торгова вулиця Відня

Якщо у Вас мало часу, щоб бродити по Відні, то вже на головну торгову вулицю все ж загляньте. Це - МаріяХільферШтрассе, і тягнеться вона на цілих 2 кілометри, в обрамленні суцільних магазинів. Починається вона від Старого міста і закінчується на станції метро Westbahnhof. Фактично її можна пройти за 15-20 хвилин, якщо ніде не зупинятися, але жодній жінці це не вдасться. А якщо врахувати, що її розділяє проїжджу частину, по обидва боки якої розташовані ряди магазинів, то, як Ви самі розумієте, довжина її стає рівно вдвічі більше, а час, що витрачається на переміщення по ній, збільшується в десятки разів. Тут зосереджені магазини взуття, одягу, аксесуарів, косметики, прикрас, і ціни тут найрізноманітніші - повна демократія роздрібних цін.

Торгові центри в Відні

Торгові центри розміщені по всьому простору австрійської столиці, і для неквапливого шопінгу це, звичайно, найбільш сприятливий варіант. Ви самі можете переконатися, що, подорожуючи по торговим центрам, в яких часто бувають акції і розпродажі, Ви зможете досягти оптимальної ціни товару, а вже вибір Вам буде надано найширший.

- «LUGNER CITY», Gablenzgasse, № 13. Цей торговий центр пропонує покупцям одяг від фірми «Apart» з Німеччини. Їхати треба в район Відня під назвою «Rudolfsheim-Fünfhaus», туди ходить метро. Виходити треба на станції Burggasse Stadthalle U-Bahn (319 m).

- «Shopping City Süd», Burocenter SCS B4. Тут, на відміну від попереднього торгового центру, представлені різні виробники не тільки одягу, але і побутової та електронної техніки. Всього тут близько 300 різних фірмових магазинів. Щоб сюди дістатися, Ви можете скористатися метро, ​​навіть з двох ліній, № 1 і № 4, обидві вони проходять через станцію Karlsplatz, на якій Вам треба виходити. Трамвай Badner Bahn довезе Вас до Вашої зупинки, яка називається «Vösendorf».

- «Ferstel Passage», Freyung №№ 1-2. Тут концентрувалися бутики дизайнерського одягу. Тут Ви зустрінете роботи дизайнера Патриції Доманською, яка народилася в Польщі, але живе і працює у Відні. Вона створює цікаві речі для оформлення приміщень, і її співавтором часто виступає місцевий дизайнер Фелікс Гізельманн. Крім подібних речей, Ви знайдете в цьому торговому центрі одяг від «Dolce & Gabbana», «Бос» та інші. Зовсім поруч з торговим центром знаходиться кафе «Café Central», одне з найбільш популярних в австрійській столиці. Добиратися сюди зручно на метро, ​​Вас влаштують станції Schottentor Universität U-Bahn (437 m) і Herrengasse U-Bahn (220 m), який доставлять Вас в район «Innere Stadt».

- «Huma», Landwehrstraße, № 6. Тут панує бренд «Ermenegildo Zegna», чоловічий одяг. Він ділить приміщення з магазином деніму, і це - спеціалізований бутик «Diesel».

Їдуть сюди, в район «Simmering», на метро, ​​а виходять на станціях Simmering U-Bahn (430 m) і Enkplatz U-Bahn (262 m).

- «Einkaufszentrum Gasometer City», Guglgasse, № 6. Це теж одяг, і теж фірмова: від «AGNONA» і «BARBA NAPOLI», і розташований торговий центр в тому ж районі віденської столиці - «Simmering». Тільки інші станції метро, ​​на яких треба виходити, якщо Вас цікавить цей торговий центр: Zippererstraße U-Bahn (844 m) і Gasometer U-Bahn (142 m).

- «Donau Zentrum», Wagramer Straße, № 81. Тут розташовані бутики таких фірм, як «ETRO» і «SCAPA», а сам торговий центр розмістився в районі «Kagran». Добираються сюди теж за допомогою метрополітену Відня, і піднімаються на поверхню на станції Kagran U-Bahn (148 m).

- «Millenium City», Handelskai, № 96. Тут Ви побачите бутики дитячої дизайнерського одягу марки «BORN». Крім того, є відділи з ювелірною продукцією, яка представлена ​​в досить широкому асортименті. Це - район Відня під назвою «Brigittenau», і зовсім поруч з торговим центром розташовані станції метро Dresdner Straße U-Bahn (632 m) і Handelskai U-Bahn (237 m).

- «Ringstrassen Galerien», Kärntner Ring, №№ 5-13. Тут Вас чекають зразки ексклюзиву, і сюди їдуть любителі подібного стилю з усією Відня. Тут зібрані фірмові магазини Sir Anthony »,« Laster Bags »,« Aigner »,« BR Fashion », а добираються сюди, в район« Kärntner Ring », на метро. Станції Stadtpark U-Bahn (654 m) і Karlplatz U-Bahn (174 m).

- «La Stafa», Stumpergasse, № 65. Це - великий універсальний магазин, в якому багато фірмових бутіків, зокрема, «Selected», а також - чоловічий одяг від «Al Franco». Торговий центр розташований в районі Відня «Mariahilf», і добираються сюди на метро, ​​до станції Zieglergasse U-Bahn (316 m) або Westbahnhof U-Bahn (198 m).

- «Zentrum Simmering», або «Shopping Centers & Malls», за адресою Simmeringer Hauptstraße, № 98. Торгівля тут організована за принципом галерей, присутні бутики таких фірм, як «Hackett London» і «Zanone». Торговий центр розмістився в районі «Simmering», і близько від нього розташовані такі станції метро, ​​як Simmering U-Bahn (430 m) і Enkplatz U-Bahn (262 m).

- «Shopping Center Nord», Ignaz-Köck-Straße, № 1. Тут торгують брендовим одягом, в 77-ми бутиках і магазинах. Також для покупців влаштований великий кінотеатр, а поїсти можна в кафе і ресторанах, в кількості 6 закладів. Розташований торговий центр в районі Відня «Floridsdorf», їдуть сюди на метро № 6, а виходять на станції Florisdorf, і трамваєм № 33, його зупинка так і називається - «Shopping City Nord».

- «Stadion Center», Olympiaplatz, № 2. У цьому торговому центрі налічується близько 70 магазинів, спеціалізованих по групах товарів і брендам, а також кілька бістро і кафе. Це - район «Leopoldstadt», і поблизу від торгового центру є станції метро Krieau U-Bahn (829 m) і Stadion U-Bahn (263 m).

Окремо, більш детально, розглянемо торговий центр «Donauzentrum», Wagramer Straße, № 83.

Торговий центр «Donauzentrum». Він вважається найбільшим в столиці Австрії, і це доводить кількість магазинів, об'єднаних під дахом цього торгового центру - більш 260. Це - магазини найвідоміших брендів, дизайнерського одягу самих різних стилів. Є тут і комплекс розважальних заходів, і кафе і ресторани. Торговий центр надає можливість зробити покупки самим різним учасникам ринку. Так, крім дорогого одягу і взуття, тут величезна кількість торгових точок пропонує покупцям знижки, бонусні програми і тематичні розпродажі. Тут, на території «Donauzentrum», який скорочено називають як DZ, розташований і розважальний центр «Donauplex», або скорочено - DX. Він, зі свого боку, є найпопулярнішим у Відні з подібних розважальних закладів. Тут є гараж-парковка, розрахований на 1330 місць, спортивний і СПА комплекси, кращі в місті дискотеки, 13 кінотеатрів загальним числом 2400 місць, а також численні бари і респектабельні ресторани.
Відкривається ТЦ з 09:00, крім неділі, коли у нього вихідний. А ось закінчує роботу в різний час, і це залежить від дня тижня: в суботу - о 18:00, у п'ятницю і в понеділок - о 20:00, а в решту часу - о 19:00.
Їдуть в «Donauzentrum» на метро - «Kagran», на трамваї - № 26, на автобусах - №№ 93, 94 і 26, 27.

Отже, підіб'ємо підсумки. У торгових центах Відня зібрані найрізноманітніші магазини і бутіки, в яких продають як дорогий одяг і взуття, дизайнерську і ексклюзивну, так і продукцію численних світових виробників, призначену для задоволення потреб покупців середнього сегмента ринку. Тут можна взяти участь в різних акціях і розпродажах, придбавши якісні товари зі знижками. У розпорядженні відвідувачів торгових центрів є заклади, які забезпечать їх їжею, знову-таки різного класу і вартості, а також - численні розважальні та обслуговуючі комплекси. З усіх цих причин відвідування торгових центрів Відня принесе Вам як практичну користь, так і задоволення.

Адже чим вони примітні?

Новости