Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що привезти з Відня в подарунок

  1. Як я економлю на готелях?

Якщо ви зібралися в далеку поїздку, тим більше за кордон, цілком зрозуміле бажання привезти і для себе, і для своїх близьких щось на пам'ять - або корисне, або смачне. Розглянемо кілька варіантів того, що можна привезти з Відня.

Якщо ви зібралися в далеку поїздку, тим більше за кордон, цілком зрозуміле бажання привезти і для себе, і для своїх близьких щось на пам'ять - або корисне, або смачне. Розглянемо кілька варіантів того, що можна привезти з Відня.

У сувенірних магазинах можна придбати курильні трубки знаменитого Пітера Матцхольда, трубкового майстра з Австрії, які відомі в усьому світі.
Чисто віденськими вважаються сувеніри із зображенням імператриці Єлизавети. Для Відня це, свого роду, культ і такі сувеніри продаються буквально на будь-якому кутку. На тарілках всіх розмірів, на естампах можна зустріти портрети принцеси Сісі, її бюсти стоять буквально всюди. Для любителя таких сувенірів Відень - це Клондайк!

Ще один традиційний для Відня сувенір - статуетка білого коня породи ліпіццанер - символу Відня. Теж продається буквально всюди.

Абрикосовий самогон «Marillen Schnaps» (шнапс) роблять в містечку Вахау неподалік від Відня. Купити його можна в будь-якому супермаркеті або винному магазині. Втім, цей напій на любителя і як сувенір підійде не кожному.

Втім, цей напій на любителя і як сувенір підійде не кожному

Цукерки «Моцарт Кугель»

Ще один символ Відня і всієї Австрії - шоколадні цукерки «Моцарт Кугель» ( «Mozart Kuegel») з марципаном .Продан їх в супермаркетах і мережі десертних магазинів «United colors of shocolade». Коробка цих цукерок коштує від 4-х до 10 євро. Втім, деякі вважають їх занадто дорогими.

«Eiswein» ( «Ейсвейн») - це традиційне біле десертне австрійське вино, «Крижане вино». Роблять його з винограду, зрізаного в мороз при температурі -7 градусів. Купити його можна в будь-якому винному магазині і в супермаркетах. Не виключено, що таке ж вино ви зможете купити в Угорщині, причому дешевше.

Виготовлені з пелюсток квітів зацукровані праліне можна придбати або прямо на фабриці, за адресою вул. Шмальцхофгассе, або в магазині і кафе «Деммель» на Кольмаркт. Цей бренд має безпосереднє відношення до принцеси Єлизаветі: це було її найулюбленіші ласощі.

Вафлі «Маннер»

Знамениті віденські вафлі «Маннер» з шоколадною, лимонної і горіховою начинками, на рожевій обгортці яких - силует собору Святого Стефана, відомі з 1898 року. Ці вафлі відрізняються запам'ятовується, насиченим смаком. Купувати краще всього запаяну в целофан упаковку з трьох видів вафель. Фірмовий магазинчик під назвою «Маnner» розташований прямо біля підніжжя собору Святого Стефана (вулиця Stephansplatz 7). У ньому продають ще й різні сувеніри - кепки та футболки, рюкзаки та сумки, виконані в тих же кольорах, що й вафлі «Маnner». Обов'язковою є рожевий фон і картинка собору Святого Стефана у куточку.

Лікер «Моцарт» - це єдиний в світі лікер з шоколаду. Його випускають кілька видів: «Mozart Original Chocolate» - шололад-крем, або лікер з молочного шоколаду, «Mozart Black Chocolate» виготовлений з чорного шоколаду, а «Mozart White Chocolate» - з білого. За традицією цей лікер розлитий в круглі пляшки, які продаються в супермаркетах і винних магазинах. Мабуть, шоколад-крем - найсмачніший: густий і володіє ніжним смаком, він схожий на цукерки з шоколаду з заспиртованими ягодами. Його можна пити в чистому вигляді, а можна додати в каві або в морозиво. Продається такий лікер і у нас, але обійдеться він втричі дорожче. Та й копією, швидше за все, виявиться.

Та й копією, швидше за все, виявиться

Торт «Захер», фото Pawel-Malinowski

Торт «Захер» ( «Original Sacher Torte») - це справжня візитна картка Відня. Продають його в кафе «Sacher», розташованому в готелі «Hotel Sacher». Прикмета цього торта - кругла шоколадна друк. Якщо друк трикутна, це торт конкурента, фірми Демель, втім, на смак вони абсолютно однакові і просто чудові. Темний торт просочений ромом, через наявність алкоголю він без всяких консервантів довгий час залишається свіжим. Можна сміливо купувати в дорогу додому - переїзд він витримає. Приїхавши, можна покласти торт в холодильник і з'їсти після розморожування - смакових якостей він не втратить. Форми і розміри торта - різноманітні, завжди можна підібрати і за ціною, і за розміром.

Форми і розміри торта - різноманітні, завжди можна підібрати і за ціною, і за розміром

шоколаду Milka

І як же без австрійського шоколаду Мілка? Це бренд Австрії, їм тут пишаються - шоколад з молока корів, які пасуться на альпійських луках. У порівнянні з «Мілкою», яку продають у нас, смак набагато краще. Є магазини, в яких шоколаду Мілка виділені цілі відділи - дійсно можна вибрати на будь-який смак.

Товари з віденськими мотивами

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як я економлю на готелях?

Новости