Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що привезти з Відня

  1. кристали Swarovski
  2. Трубка Пітера Матцхольда
  3. Білий кінь
  4. імператриця
  5. їстівні сувеніри

Австрійські канікули добігають кінця, і прийшов час запастися приємними сувенірами і цікавими подарунками для себе і близьких Австрійські канікули добігають кінця, і прийшов час запастися приємними сувенірами і цікавими подарунками для себе і близьких. Хочеться привести щось на пам'ять, може бути корисне, а може бути смачне. Давайте з'ясуємо, що можна купити для цієї мети в Відні.

кристали Swarovski

Почати варто з кристалів Swarovski. Це австрійська компанія, що займається виробництвом різноманітних прикрас з кришталю. Вибір таких прикрас просто величезний: ви зможете знайти неймовірне розмаїття моделей, всіляких форм і кольорів. Фірмові магазини у Відні зазвичай мають по 2-3 поверхи. Так що, не лінуйтеся і обійдіть всі павільйони, і ви точно знайдете щось для себе і для своїх близьких в якості подарунка. Такі кристали можна купити і в duty free, але вибір буде вкрай мізерний.

Трубка Пітера Матцхольда

Ще один популярний австрійський сувенір - люлька Пітера Матцхольда. Це знаменитий австрійський трубковий майстер. Його вироби відомі на весь світ, а в Відні таку трубку ви зможете купити в одному із сувенірних магазинів.

Білий кінь

Статуетка білого коня ліпіццанера - символ австрійської столиці. Статуетка такого роду - класичний сувенір з Відня, купити який можна практично скрізь.

імператриця

Чимало віденських сувенірів включають зображення імператриці Єлизавети. Різноманітні портрети принцеси Сісі, зображені також на безлічі предметами, такими як тарілок, бюсти імператриці і багато іншого - для жителів Відня це справжній культ.

їстівні сувеніри

Але з Відня можна привести і їстівні сувеніри Але з Відня можна привести і їстівні сувеніри. Наприклад, зацукровані пелюстки фіалок з кафе Демель, що є однією з найстаріших і популярних сьогодні віденських кондитерських. Але знаменита вона не тільки пелюстками: можна купити оригінальні пряники, шоколад або торт «Демель». Кондитерська завжди має свій стенд в аеропорту.

Знамениті віденські вафлі «Маннер» теж не можна залишати без уваги. Вони можуть бути з шоколадною, горіховою або лимонної начинками. Традиційно упаковані в рожеву обгортку із зображенням собору Святого Стефана. Вафлі ці відомі ще з 1898 року, і з того часу популярні завдяки своєму насиченому і запам'ятовується смаком. Кращою покупкою буде ціла запаяна упаковка з трьома видами вафель. Прямо біля собору Святого Стефана ви зможете знайти фірмовий магазинчик «Manner», в якому можна купити і інші сувеніри у кольорах упаковки вафель: сумки, рюкзаки, футболки.

Візитна їстівна картка Відня, це, звичайно ж, знаменитий торт «Захер» Візитна їстівна картка Відня, це, звичайно ж, знаменитий торт «Захер». Його можна купити в однойменному кафе, розташованому в однойменному готелі. Торт являє собою круглу шоколадну друк. Якщо друк трикутна, майте на увазі, - це конкурент, вироблений Демель. Правда, смак у них не відрізняється, і однаково чудовий. Традиційно торт просочений ромом і завдяки цьому довгий час залишається свіжим навіть зважаючи на відсутність будь-яких консервантів. Так що, сміливо купуйте такий торт додому, - він витримає дорогу.

Новости