Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Різдво у Відні: австрійська казка

  1. П'ять причин побувати у Відні
  2. П'ять головних визначних пам'яток Відня
  3. Різдвяна тиждень в Відні

У день, коли християни святкують католицьке Різдво, ми з задоволенням публікуємо статтю, яка обов'язково подарує вам саме новорічний настрій, адже вона присвячена казкової Відні

У день, коли християни святкують католицьке Різдво, ми з задоволенням публікуємо статтю, яка обов'язково подарує вам саме новорічний настрій, адже вона присвячена казкової Відні! Наш улюблений автор рубрики "Чоловічий погляд" розповість, чому він літав відпочивати в столицю Австрії цілих вісім разів, як перетворюється Відень до Різдва, куди перш за все варто вирушити туристу і за що ви полюбите це місто з першого погляду ...

Доброго дня! Ваш покірний слуга, Невловимий Джо, сьогодні дозволить собі відволіктися від воістину невичерпного джерела їжі для роздумів, а саме - від взаємин між чоловіком і жінкою. Ну, врешті-решт, можу я хоч раз в житті поговорити про щось інше? Ну от хоча б навіть про туризм. А точніше, про одне з улюблених своїх міст, в якому я вже був раз так вісім (і якось так вийшло, що всі ці поїздки відбулися до подорожчання валюти, різкого, як газована вода, і раптового, як контрафактна петарда. Ймовірно, збіг ) - про місто Відні. Чому саме про Відні? Ось чому.

П'ять причин побувати у Відні

- Місто неймовірно красивий. Ще б! Протягом багатьох століть Відень був містом-резиденцією імператорської династії Габсбургів, і це самим благотоворним чином вплинуло на віденську архітектуру.

- Відень ось уже багато років займає перше місце у місце в світі за рівнем якості життя. Перше! В світі! Мене це, в загальному, анітрохи не дивує. Судіть самі: найчистіше повітря, велика кількість парків (найвідоміший з яких - парк Пратер - вважається одним з кращих в світі), найчистіша питна вода з-під крана, сприятливий клімат, розвинена транспортна інфраструктура, всі умови для людей з обмеженими можливостями (в зокрема, до речі, для входу в метро передбачені ліфти) ... Список можна продовжувати до нескінченності.

- Смачна їжа на кожному кроці. Величезна кількість кафе, вибір на будь-який смак. Починаючи з кафе-кондитерських, закінчуючи їдальні з інтригуючою назвою "Keiser kebap", що, як неважко здогадатися, означає щось на кшталт "Королівський кебаб". Так що там споконвіку австрійські кебаби, які не мають до Австрії ніякого відношення! Найбільшою популярністю користується мережа нездорового харчування "Dunkin 'donuts"! Щоб просто потрапити всередину цього, гм, закладу, потрібно відстояти невелику чергу людина в 15 - 20. Причому, що цікаво, чергу в це кафе була величезною незалежно від часу доби.

- Шопінг. Так, дорогі мої любителі і любительки шопінгу, у Відні вам буде чим зайнятися. Протяжність головної віденської торговельної вулиці - Маріахільферштрассе - становить майже два кілометри. Магазини та кафе, природно, розташовуються по обидва боки вулиці, так що можете собі уявити, скільки на ній всього цікавого. Купити можна абсолютно все - від предметів одягу до наручних годинників. Крім Маріахільферштрассе отоваритися можна і на Грабенштрассе - саме тут розташовані най-най дорогі бутики. Я якось раз вирішив подивитися розцінки на наручний годинник в цих бутіках - найдешевші коштували в районі 4000 євро.

Все добре в магазинах і магазинчиках, окрім хіба що режиму роботи. Справа в тому, що, наприклад, на відміну від московських магазинів, які працюють практично завжди, у Відні навіть продуктові магазини не працюють по неділях. Місто просто вимирає, і одним з небагатьох місць, де все-таки можна щось купити, є торгові комплекси, розташовані прямо на території вокзалів, зокрема, Західного вокзалу, де величезна кількість всяких різноманітних магазинів. Так що, вокзали у Відні, на відміну, наприклад, від московських, є, крім усього іншого, ще й сучасними торговими центрами (WiFi, до речі, там теж є, причому безкоштовний). До речі кажучи, Західний вокзал ще примітний тим, що саме туди можна дістатися автобусом, що йде з аеропорту Відня.

- Величезний вибір розваг. Любителі мистецтва, наприклад, будуть приємно здивовані музеями і виставками (до речі кажучи, один день в році відвідування музеїв у Відні абсолютно безкоштовно, і цей день кожен раз вибирається по-різному, причому заздалегідь про це не повідомляється). У Відні навіть є цілий музейний квартал! Ну а Віденська Державна опера і зовсім не потребує представлення.

П'ять головних визначних пам'яток Відня

- Літня резиденція Габсбургів - палац Шенбрунн - Літня резиденція Габсбургів - палац Шенбрунн. Для відвідувачів відкрита лише частина кімнат палацу, і всі ці кімнати утворюють неймовірної краси анфіладу. У кожній кімнаті крім приголомшливого оздоблення можна побачити чудові картини. На території палацового комплексу також розташований Імператорський сад, який теж неодмінно потрібно побачити. Крім того, поруч із входом до палацу є кафе "Резиденц", в якому проводиться так зване "штрудель - шоу" - майстер-клас з випікання яблучного штруделя, який, звичайно, можна буде спробувати прямо в кафе або забрати з собою. Цікаво, що тісто для справжньої віденської яблучного штруделя повинно бути настільки тонким, щоб через нього можна було побачити текст газети!

- Зимова резиденція Габсбургів - палац Хофбург, де зараз розташовується резиденція президента Австрії. На території Хофбурга, крім усього іншого, розташовані Скарбниця, музейний квартал, який я згадував вище, галерея Альбертіна - один з кращих в світі музеїв, а також австрійська національна бібліотека - найбільша бібліотека в Австрії.

- Будинок Хундертвассера і Село Хундертвассера. Будинок Хундертвассера - це, напевно, найвідоміший житловий будинок у Відні. Ще б! Будинок втілює ідеал краси свого творця - тільки криві і, зокрема, хвилясті лінії, а також яскрава і оригінальна палітра кольорів. Село Хундертвассера - це невеликий торговий центр, розташований прямо навпроти Будинку. Придбати там можна величезну кількість сувенірів, пов'язаних переважно з мистецтвом самого Хундертвассера і не менш іменитого австрійського художника - Густава Клімта. Втім, не так цікаві сувеніри, як то, як Село Хундертвассера виглядає всередині!

- Галерея Бельведер - це ще один палацовий комплекс, зараз в ньому розташовується картинна галерея, де можна насолодитися оригіналами творінь Клімта, а також іншими шедеврами австрійського мистецтва.

- Собор Святого Стефана - мабуть, найвідоміший в Австрії католицький собор. Вдумайтеся тільки: будівництво собору було розпочато в середині 14 століття, а закінчено лише на початку 16 століття!

Різдвяна тиждень в Відні

З середини листопада Відень починає готуватися до Різдва. Всюди в місті з'являються неймовірно красиві різдвяні базари, що складаються з безлічі святково прикрашених торгових наметів, в яких продаються всякі різноманітні смаколики і, звичайно, міцні напої - головним чином, глінтвейн і пунш. Крім усього іншого, зрозуміло, можна придбати новорічні сувеніри. Окремої згадки заслуговує величезна кількість святкових заходів для дітей. Різдво у Відні - це по-справжньому сімейне свято. Ну а любителі шопінгу будуть приємно здивовані традиційними різдвяними розпродажами.

невловимий Джо

Дата публікації: 25 грудня 2015 року, 21:06

Популярні статті жіночого журналу Femmina.ru:

Різдвяна Прага

Кращі новорічні вітання з знаків Зодіаку!

Спецвипуск "Все про Новий рік": стиль, прикраса інтер'єру, подарунки та натхнення!

Різдвяний випуск жіночого журналу Femmina.ru


Коментарі (0)

Ну, врешті-решт, можу я хоч раз в житті поговорити про щось інше?
Чому саме про Відні?

Новости