Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Різдвяні ярмарки у Відні, особисті враження

  1. Ярмарок у Собору Святого Стефана
  2. Різдвяний ярмарок у будівлі ратуші
  3. Ярмарок на площі Марії Терезії
  4. Різдвяний ярмарок у Карскірхе
  5. Ярмарок у палацу Шенбрунн

Виявляється саме з Відня пішла традиція влаштовувати різдвяні ярмарки. Перша ярмарок відбувся у Відні в далекому 1296 році. На честь статусу родоначальниці традиції, різдвяні ярмарки в Відні починають свою роботу на початку листопада, у всіх інших містах Європи різдвяні ярмарки починають працювати тільки в останній тиждень листопада.

Щорічно, різдвяні ярмарки в Відні відвідують близько 500 тис. Іноземних туристів і ми в тому числі. Щороку організатори різдвяних ярмарків придумують щось особливе, навіть кількість ярмарків з року в рік може бути по-різному. В кінці 2014 року в Відні відкрилося цілих 29 різдвяних ярмарків. Так що приїхавши в листопаді - грудні до Відня кілька різдвяних ярмарків побачити точно вдасться. Я розповім лише про ярмарках на яких ми побували особисто.

Зміст статті

Ярмарок у Собору Святого Стефана

Собор Святого Стефана є головною визначною пам'яткою Відня і всі туристи, які приїжджають до Відня навіть на один день обов'язково приїжджають до Собору для того щоб оглянути його хоча б зовні. У Собору Святого Стефана вас чекає одна з різдвяних ярмарків. Тільки біля головного собору столиці Австрії наливають глінтвейн в гуртки чобітки. Сама ж ярмарок у Собору Святого Стефана зовсім не велика, але на ній є все необхідне для веселого проведення часу - гарячий глінтвейн (3-50 €) і суп-гуляш в хлібі (6-50 €) і смажені каштани (7 штук - 2 € , 12 штук 3 €.).

У Відні глінтвейн наливають в керамічні кружки, за кожну кружку потрібно внести заставу в 3 євро, в Празі і Пітері напої розливають в одноразові стаканчики. Це здавалося б невелика відмінність якнайкраще характеризує різний менталітет німців і слов'ян. Німцям дорога довкілля і вони вважають все одноразове сміттям, її забруднюють, і заради своїх переконань вони готові мити гуртки, а слов'яни ліниві і особисті зусилля цінуються ними значно більше, мити кружки не готові, легше налити в одноразовий стаканчик.

Виявляється саме з Відня пішла традиція влаштовувати різдвяні ярмарки

Ярмарку біля собору Святого Стефана

Різдвяний ярмарок у будівлі ратуші

Найбільша і шикарна різдвяний ярмарок проводиться у будівлі Віденської ратуші. Там передбачені не тільки прилавки з різдвяними подарунками, а й святкові заходи. Туди стікається неймовірну кількість народу. У ратуші сама барвиста різдвяна ілюмінація. Наприклад, можна сфотографуватися в ролі ангела.

Наприклад, можна сфотографуватися в ролі ангела

У ратуші - відчуй себе ангелом, хоча б на фотографії

У будівлі ратуші встановлено найбільшу кількість ярмаркових кіосків.

Різдвяний ярмарок у ратуші

Як і всюди в Відні на ярмарку продають знамениті цукерки «Моцарт».

Цукерки та шоколад імені Моцарта

У галереї ратуші влаштована виставка різдвяних вертепів, на жаль дерев'яні рами кілька погіршують враження, особливо на фотографії. Під ялинками вертепи у Відні не ставлять на відміну від Праги.

Виставка вертепів у ратуші

Багато дерев перед ратушею прикрашені величезними ліхтариками різноманітних форм і забарвлень. Збудований замок в дусі казкового Нойншванштайн . Навколо ярмарки їздить дитячий паровозик, катає дітлахів.

Казковий замок, а ля Нойншванштайн Казковий замок, а ля Нойншванштайн   Святкові ліхтарики на деревах у ратуші Святкові ліхтарики на деревах у ратуші

Прямо всередині ратуші проводиться безліч майстер класів для дітей - там ваших дітей навчать робити штрудель, піч різдвяні пряники, робити іграшки для ялинки і багато іншого, але ці розваги швидше розраховані на місцевих дітей, тому що проводяться на німецькій мові. Ціни на участь в майстер-класі для дитини близько 2 €.

Ярмарок на площі Марії Терезії

Від ратуші рукою подати до площі Марії Терезії. Площа обрамляють два музеї світового значення - Музей природної історії і Музей історії мистецтв . І в колі муз, які будуть дивитися на вас зі стін будівель музеїв можна з'їсти традиційний різдвяний рогалик (3 €) і запити його яблучним пуншем.

Асортимент всіх віденських ярмарків майже ідентичний, однак на площі Марії Терезії значно менше народу, в порівнянні з ярмарком у ратуші.

Ярмарок на площі Марії Терезії Ярмарок на площі Марії Терезії   Ларьок сдекоратівнимі свічками Ларьок сдекоратівнимі свічками

Різдвяний ярмарок у Карскірхе

Різдвяний ярмарок у Карлскирхе відрізняється від всіх інших ярмарків Відня наявністю оригінальної каруселі.

Різдвяний ярмарок у Карлскирхе відрізняється від всіх інших ярмарків Відня наявністю оригінальної каруселі

Оригінальна карусель на Карсплац

Карскірхе, шедевр бароко, виглядає майже казково в обрамленні різдвяної ілюмінації, шкода що нам не вдалося її побачити при світлі дня. Все таки колони перед Карскірхе сильно нагадують мені мінарети, є в її зовнішності щось східне.

Різдвяний ярмарок у Карскірхе

Всі попередні ярмарки можна обійти пішки, вони розташовані близько один до одного. Тільки до ярмарку біля палацу Шенбрунн доведеться проїхати до однойменної станції метро-електрички.

Ярмарок у палацу Шенбрунн

За масштабами ярмарок біля палацу Шенбрунн може зрівнятися з головною віденської ярмарком у ратуші. Там працювало 78 різдвяних кіосків і поширювали друковану програму заходів ярмарки.

Музичні концерти проводились щодня - по буднях о 18-00, а у вихідні три рази в день з 15-00 до 19-00.

Різдвяний ярмарок у палацу Шенбрунн

Не дивлячись на те, що Відень є родоначальницею традиції проведення різдвяних ярмарків, німецька зарегульованість кидається в очі.

У Празі нам сподобалося насамперед непідробна атмосфера свята. У Відні начебто є всі атрибути, а чогось не вистачає. У Відні немає безпосередності, якщо виступають артисти, то тільки зі сцени, згідно дозволу муніципалітету і влади, готувати їжу на ярмарку заборонено, очевидно щоб не розводити кіптява, ялинки досить скромні, навіть в Пітері ялинки куди розкішніше. Загалом у Відні все «паралельно і перпендикулярно», майже як в Санкт-Петербурзі, але в Пітері всього одна ярмарок, а у Відні цілих 29. Пражскае різдвяні ярмарки сподобалися нам значно більше, але це наша особиста думка.

На моєму сайті ви можете дізнатися Як самостійно поїхати до Відня . Вам більше не доведеться переглядати десятки сайтів щоб знайти інформацію про: який вид транспорту вибрати (літак, потяг, автобус,), все методи трансферу з аеропорту Відень-Швехат, чим зайнятися у Відні, що подивитися самостійно, де можна скачати аудіогід, де спробувати легендарний торт Захер і трохи менш знаменитий тафельшпіц, як знайти екскурсії у Відні і з Відня російською мовою . Все в одній статті, всі необхідні посилання.

Новости