Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Prater Park (Австрія)

  1. Кращі атракціони в віденському Пратере

Пратер (нім. Prater) - великий громадський парк і зона відпочинку у Відні. Розташований в південній частині Леопольдштадт між Дунаєм і Донауканалом, витягнуть уздовж берега на 5 км. Назва парку походить від слова лат. pratum, що означає луг.

Велику частину займає так званий «зелений Пратер» (Grüner Prater), де знаходиться головна алея, територія Віденської міжнародного ярмарку, іподром, стадіон, велодром, спортивні майданчики. На півночі Пратера розташований «Вурстельпратер» (Wurstelprater) - парк атракціонів, який часто також називають просто Пратер. По парку прокладена мініатюрна залізниця, також тут знаходиться гігантське колесо огляду (Riesenrad), споруджена в 1896-1897 роках англійським інженером Вальтером Бассетом при підготовці до святкування п'ятдесятиріччя правління імператора Франца Йосипа I. З 60-метрової висоти відкривається прекрасна панорама Відня, завдяки чому колесо є одним із символів міста.

Дитячі атракціони в Пратере дуже різноманітні. Там можна покататися на електробане, відвідати театр ляльок, дитячий автопарк, можна покататися майже на зовсім справжній пожежній машині за кермом, влаштувати гонки на автобані, дістатися до найближчої станції з міні-залізниці, покататися в сідлі справжньої живої коні, політати на аероплані і з водних гірок, подорожував на каное по дикій річці серед джунглів, стрибнути до неба на дитячому стрибучий вежі, покувиркаться в надувному старовинному замки і випробувати всі каруселі дитячого Пратера з неодмінним дитячим колесом огляду. Дитячі атракціони в Пратере дуже різноманітні

Серед улюблених розваг в Пратере у дорослих, звичайно ж все, що пов'язано з машинами, особливо які їздять дуже швидко, - в Пратере кілька видів автобанів для дорослих і картингу. Сусідство з лідером світового автопрому позначається в Відні і тут. Ціна вхідного квитка 2-5 Євро.

Кращі атракціони в віденському Пратере

Особливу радість туристам доставляє гігантська катапульта, яка закидає сміливця на висоту 110 метрів. Залишається тільки дивуватися, чому чекати не зустрічають «космонавта» квітами ?! Ціна квитка 15 Євро. Для любителів гострих відчуттів звичайно ж підійде атракціон «Чорна Мамба», - там гігантські гойдалки віднесуть вас до зірок, але повернуть назад. Особливу радість туристам доставляє гігантська катапульта, яка закидає сміливця на висоту 110 метрів

Для тих, хто любив в дитинстві каруселі, спробуйте зробити те ж саме, але на висоті в 117 метрів на атракціоні Prater Turm всього за 5 Євро! Радість життя наповнить вас знову, запевняю! Тому ж, хто завжди хотів дізнатися, що відчуває льотчик, екстрено покидає літак, - ласкаво просимо на «Спейс Шот», там ви все дізнаєтеся самі, а заплатите лише 5 Євро!

Якщо ж до душі більше не екстремальні враження, а психоделічні в тому числі, то атракціон «Extasy» стовідсотково переконає вас, що життя прекрасне! Вартість вхідного квитка 4 Євро. І в довершення класичні американські гірки в австрійському виконанні в атракціоні «Бумеранг», - все те ж саме, тільки навпаки і тільки за 5 Євро!

Що стосується колеса огляду, то слід врахувати, що в Пратере їх два: велике нове і старовинне, що трохи менше. У програму-мінімум, як правило, входить старовинне, побудоване в 1897 році. Вінців б дуже хотілося, щоб воно було не тільки старовинним, але і найстарішим, але на жаль, перше було побудовано на чотири роки раніше в Чикаго. Зате віденське, відкрите в рік п'ятдесятирічного ювілею коронації імператора Франца Йосифа, довгі роки залишалося найвищим у світі.

Зате віденське, відкрите в рік п'ятдесятирічного ювілею коронації імператора Франца Йосифа, довгі роки залишалося найвищим у світі

Десятихвилинний коло на колесі огляду - переживання не стільки для любителів гострих відчуттів (для них можемо порекомендувати банджі-джампінг з 152-метрової вежі Донаутурм), скільки для романтиків і любителів старовини: з маленьких червоних закритих кабінок, в яких як і сто років тому треба стояти, відкривається незабутній вид на Відень.

Так само як і без колеса огляду, немислимий Пратер і без пивного ресторану Schweizerhaus, який за часів своєї молодості на початку 19 століття деякий час навіть називався «У російського кайзера». Але повернемося в наш неспокійний 21: сьогодні двері цього закладу відкриті для 2400 гостей, яким 125 співробітників пропонують традиційні радості віденської кухні: шніцель, гуляш, свинячий окіст Айсбайн з кислою капустою, деруни і, звичайно ж, пиво: бочкове і пляшкове, темне і світле, а з недавніх пір ще й пліч-бір. Розповідають, що в спекотні дні крани бочок не зачиняються, щоб встигнути наповнити 7000 пивних кухлів. По-австрійськи дана ємність називається Крюгел (Krügel) і вміщує півлітра рідини. Ціни в цьому році піднялися на 20 центів: 1 Крюгел коштує 4 євро 10 центів, 1 кг айсбайн - 16,30.

Подивитись графік роботи можна подивитися на сайті http://www.prater.at

Залишається тільки дивуватися, чому чекати не зустрічають «космонавта» квітами ?

Новости