Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Подорож з Відня в Будапешт

  1. Щоб потрапити з Відня в Будапешт:
  2. Подивіться ціни і розклад автобусів:
  3. Як я економлю на готелях?

Можливість запросто поїхати на відпочинок в будь-яку з країн Євросоюзу давно вже оцінили не тільки жителі Європи, але і щасливі власники паспортів з шенгенськими візами. Продумати самостійний маршрут подорожі по Європі не важко

Продумати самостійний маршрут подорожі по Європі не важко

Голубий Дунай в Будапешті (Фото Robin & Simona Benea)

Можливість запросто поїхати на відпочинок в будь-яку з країн Євросоюзу давно вже оцінили не тільки жителі Європи, але і щасливі власники паспортів з шенгенськими візами. Продумати самостійний маршрут подорожі по Європі не важко - кожна країна, як перлина в намисто. Історія, архітектура, традиції, курорти і сучасні розваги - в будь-якій країні на вибір туриста. Почати можна з будь-якої точки Європи. Один з найпопулярніших маршрутів, наприклад, з Відня в Будапешт, в сусідній Угорщині.

Щоб потрапити з Відня в Будапешт:

  1. можна скористатися регулярним залізничним сполученням. Переїзд по залізниці на швидкісному поїзді «Відень-Будапешт» займе близько трьох годин. ( www.oebb.at )
  2. Інший варіант на автобусі компанії OrangeWays.com дістатися до столиці Угорщини.
  3. Або на метеорі по Дунаю - близько 5.5 за 100 євро. ( сайт )

Унікальний місто розкинулося на берегах Дунаю: на правому березі стоїть древня Буда, на лівому - Пешт, злиття старовинних частин поклало початок Будапешту, який по праву називається перлиною Дунаю. Красу міста можна побачити і оцінити, перебуваючи в цитаделі на горі Геллерт. Тут вид на Пешт і на Дунай розкривається з усією повнотою.

Знайомство з містом і його пам'ятками краще почати з однієї з найкрасивіших площ Європи - площі Героїв. Старовинна архітектура має свій колорит, відмінний від класичних будівель Відня - тут більше середньовічної готики. Старовинні замки Вайдахуняд, собор Матіяша, Рибальський бастіон, Королівський Палац, Будайська фортеця, пам'ятники знаменитим людям міста і країни - туристичні хіти. Особливе враження справляє нічний Будапешт. Вночі краса міста вміло підкреслюється освітленням: старовинними ліхтарями і сучасними неоновими вогнями. Особливо чудовий в нічному освітленні головний міст через Дунай, що з'єднує Буду і Пешт. Набережна Корзо і вулиця Ваци на пештской частини міста - місце гулянь не тільки туристів, але і жителів міста.

Будапешт - це тільки ворота в Угорщину. Варто розкрити їх і продовжити подорож в глиб країни: озеро Балатон, Сентендре, місто-музей, Дьйор, виноробні долини і грязелікувальні курорти.

Подивіться ціни і розклад автобусів:

[Flixbus departureCity = 1 394 arrivalCity = 1795]

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Новости