Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Парк і Палац Шенбрунн у Відні

  1. Як дістатися до Палацу Шенбрунн
  2. Парк і Палац Шенбрунн у Відні
  3. Палацовий парк Шенбрунн
  4. Глорієтта в парку Шенбрунн
  5. римські руїни
  6. фонтан Нептуна
  7. пальмовий будинок
  8. Зоопарк в парку Шенбрунн

На візит в Палац Шенбрунн у Відні може знадобитися цілий день якщо ви любитель музеїв і неспішних прогулянок в королівському стилі, а так само якщо хочете відвідати зоопарк.

Можна поїхати в це місце тільки заради палацу, що б відзначитися на пам'ятному фото на одній з головних визначних пам'яток Відня, але при наявності часу варто прогулятися по прилеглому парку, де колись гуляли неспішно королі та імператори, хоча так можна сказати про весь Відень, вона вся по-імператорський масштабна.

Відвідати це місце можна як абсолютно безкоштовно, так і залишивши тут досить велику суму грошей. Найдешевший квиток до музею коштує 13,3 €, а квиток на повний full-pass доступ до всіх куточків парку 55,5 €, в тому числі і в Зоопарк, і це без урахування кафе, тому що затримайтеся тут з full-pass квитком до самого вечора. Увечері є ще один привід витратитися - відвідати концерт в палаці за 69 €.

Я ж скористалася самим бюджетним варіантом, тобто бесаплатним, про який і розповім нижче.

Як дістатися до Палацу Шенбрунн

Палац Шенбрунн одна з найвіддаленіших від центру пам'яток Відня (більш 5км), але це ніяк не позначається на складності дістатися туди. Практично біля входу до палацу є однойменна станція метро Schönbrunn (зелена гілка метро U4). Якщо метро з якихось причин не влаштовує або закрито, то до парку можна доїхати на 10, 58, 60 трамваї та 10A, 51A, 56A, 56B, 58A автобусах.

Прямо з історичного центру без пересадок дістатися не вийде, але ця гілка метро U4 має перетину з усіма іншими гілками метро, ​​тому доведеться зробити максимум 1 пересадку і витратити 2,2 € на квиток в одну сторону.

На візит в Палац Шенбрунн у Відні може знадобитися цілий день якщо ви любитель музеїв і неспішних прогулянок в королівському стилі, а так само якщо хочете відвідати зоопарк

Станція метро Schönbrunn

Щоб спланувати маршрут по Відні дуже зручно користуватися інтерактивною картою на громадського транспорту міста.

  • Адреса палацу Шенбрунн: Schönbrunner Schlossstraße, 1130 Wien або ст.метро Schönbrunn.

Парк і Палац Шенбрунн у Відні

До палацу я добиралася як і описала вище на метро. Це був самий зручний і швидкий спосіб потрапити сюди, ось тільки я не платила 2,2 € а використовувала проїзний на 48 годин за 13,3 €, тому що була у Відні дві доби.

Якщо з метро попрямувати відразу до Палацу, то через Хітцінгскіе ворота потрапляємо відразу у внутрішній дворик палацу, але двориком його назвати складно через його розмірів, але і «внутрішній двір» якось грубувато звучить.

Для тек хто хоче відвідати сам палац і подивитися Апартаменти імператора Франца Йосипа і його дружини Елізабет, то найдешевший квиток коштує 13,3 € з мінімальним набором експозицій. Дорожчі квитки включають додаткові локації і вхід без черги.

Фото палацу зі зворотного боку, саме з цього боку він зазвичай і зображується на рекламних буклетах і магнітики. Далі будуть околиці палацу і парк його навколишній.

Далі будуть околиці палацу і парк його навколишній

Палацовий парк Шенбрунн

Після вивчення палацу коштує відправитися в парк при палаці, там теж є на що подивитися і де погуляти. Тут знаходиться фонтан Нептуна, Римські руїни, Пальмовий будинок, Глоріетта, лабіринт, Японський сад, зоопарк і музей імператорських карет.

Територія паркового комплексу прикрашена скульптурами і статуями, красивими клумбами і пишними фонтанами, що в поєднанні з архітектурою будівель не залишить вас байдужим і не залишило мене.

На все це у мене не вистачило часу, в мої 48 годин у Відні вкласти це неможливо і доводиться місцями оглядати все галопом. Трохи нижче тільки основні фото з того що встигла подивитися.

Глорієтта в парку Шенбрунн

У палацовому парку добре оглядається пагорб, на якому знаходиться колонада зведена в 1775 і прозвана Глоріеттой. Побудували в честь перемоги над Коліном, в якій прусська армія була переможена австрійцями.

Це місце перше куди відправляються вийшовши з палацу туристи. Не лякайтеся великого підйому в гору, він того вартий. Тут відмінна оглядовий майданчик, звідки оглядається весь палац і парк. Колонаду прикрашає невеликий ставок, розташований перед нею.

Колонаду прикрашає невеликий ставок, розташований перед нею

Призначення цього чуда мене дуже здивувало. Арка використовувалася імператорами як поміщений, в якому був розташований обідній зал. На місці імператора я б використовувала карету або коня, підніматися сюди щодня до обіду було б дуже втомлює. Зараз призначення цієї будівлі залишається такою, всередині розташований ресторан.

А ось заради якого виду варто сюди піднятися.

римські руїни

Якщо стояти спиною до колонаді і спуститися направо до її підніжжя, наступного пам'яткою парку будуть штучно створені Римські руїни, які чомусь отримали світову популярність. Цю архітектурну композицію створили в 1778. Головний елемент - басейн зі статуями в центрі, вони уособлюють богів річок Еннс і Дунаю.

фонтан Нептуна

Якою дорогою від колонади до руїн можна пройтися далі і дійти до скульптурної композиції з мармуру у вигляді фонтану. Очолює на вершині всю це компанію Нептун, навколо якого розташувалися не менше міфологічні скульптури. Дата створення цього шедевра 1780 рік.

пальмовий будинок

У кого ще в запасі багато часу, то можна відвідати Віденську оранжерею з трьох павільйонів з різним кліматом і типом рослин в кожній. Якщо вірити путівнику, то всередині більше чотирьох тисяч різних рослин, а побудована вона в 1882 році.

Зоопарк в парку Шенбрунн

Якщо ви приїхали сюди з дітьми, то прогулянки по парку і музеї будуть для них швидше за все нудними, а підняти їм настрій зможе найстаріший зоопарк не тільки в Європі, але і в світі.

  • для дорослих 18,5 €, для дітей 9 €, до 6 років безкоштовно. Час роботи в туристичний сезон 9: 00-18: 30.

У зоопарку крім звичайних вольєрів є тематичний Павільйон акваріумів та тераріумів, a також Тірольський будинок. Так само зоопарк знаменитий тим що тут є панди.

Ms.Natalina

Новости