Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Палацовий комплекс Хофбург - MashaPasha путівники

  1. Купити екскурсію у місцевих жителів:

Карта схема палацового комплексу

Палацовий комплекс Хофбург в Відні - це ціле містечко, що складається з палаців, музеїв, павільйонів, площ, парків і внутрішніх двориків, де до 1918 року жили імператори династії Габсбургів (за часів існування Австро-Угорської імперії). Зараз Хофбург є резиденцією президента Австрії.

Сам по собі Палацовий комплекс Хофбург дуже незвичайний. Він має асиметричну, складну і заплутану структуру і складається з декількох незалежних один від одного парадних фасадів і палаців. Це пояснюється тим, що почали будувати цей палац ще в кінці 13 століття. Найстарішим з будівель, що дійшли до нас, є швейцарський дворик, де знаходиться скарбниця імператорів Австро-Угорщини і Готична капела 15 століття.

Найстарішим з будівель, що дійшли до нас, є швейцарський дворик, де знаходиться скарбниця імператорів Австро-Угорщини і Готична капела 15 століття

Швейцарський дворик Хофбурга - найстаріша частина палацу

Будівельні роботи по розширенню території Хофбурга тривали аж до останніх років існування Імперії. Кожен правитель прагнув привнести до палацу щось нове. Так з'являлися нові крила, двори і павільйони. Їх будували за рахунок знесення знаходяться поруч будівель, які австрійські імператори поступово викуповували у своїх громадян.

Територія палацу Хофбург дуже велика. Він складається з 2600 залів і кімнат. Всього комплекс об'єднує 19 різних будівель і палаців, побудованих в різних стилях. Тут є і готика і бароко і ренесанс.

Тут є і готика і бароко і ренесанс

Вид на Михайлівське крило Хофбурга з вулиці Кохлмаркт

Піша прогулянка по Хофбургу
Якщо йти від центральної міської площі Грабен по вулиці Кохлмаркт, то Ви вийдете на Михайлівську площу і парадний фасад Михайлівського крила палацу. На наш погляд, це найкрасивіше споруда комплексу (фото Михайлівського крила є головним фото цієї статті). Так само на цій площі знаходиться і Михайлівська церква, то ж дуже красива споруда.

Головний фасад Михайлівського крила. Вид з Михайлівської площі Відня

Увійшовши далі в арку всередину палацу (вхід безкоштовний), Ви потрапите в Швейцарський дворик - найстарішу частину комплексу, побудовану ще в середині 16 століття. Тут знаходиться вхід в Скарбницю і Придворну Капелу, де співає заснований ще в кінці 15 століття знаменитий віденський хор хлопчиків.

Нове крило палацу з кінною статуєю Євгенія Савойського

Купити екскурсію у місцевих жителів:

Пройшовши наскрізь Швейцарський двір, Ви вийдете на велику площу «Хелденплац». Тут знаходиться нове крило палацу з кінною статуєю Євгенія Савойського і національна бібліотека. По інший бік Нового палацу знаходиться красивий парк «Бург Гартен» з гігантським павільйоном оранжереї для розведення пальм. Зараз в цьому павільйоні відкритий музей метеликів. Даний піший маршрут включений в наші пішохідні маршрути по Відні .

Даний піший маршрут включений в наші   пішохідні маршрути по Відні

Оранжерея для вирощування пальм палацу Хофбург

Музеї Хофбурга
Сьогодні в Хофбурге розміщується цілий ряд музеїв, які будуть цікаві практично всім туристам. Кожен для себе тут знайде щось своє. Найвідоміший музей - це скарбниця Хофбурга. Вхід в неї розташований в Швейцарському дворику. Тут зберігаються скарби імператорів Австро-Угорщини, включаючи корону Священної Римської Імперії (її створили в 962 році), корони австрійських імператорів, символи влади австрійських імператорів, фамільні коштовності Габсбургів і інші скарби. Це одна з найбільш значущих скарбниць в світі, її можна порівняти хіба що з скарбницею Османських султанів палацу Топкапи в Стамбулі або Тауера в Лондоні.

Скульптури на фасаді Михайлівського крила Хофбурга

Інтерес представляє і розташований тут Музей Сіссі, в якому зберігаються портрети та особисті речі імператриці Єлизавети Баварської, дружини імператора Франца Йосифа, яка трагічно загинула в 1898 році. Інший музей Хофбурга, Срібна палата, порадує відвідувачів своєю колекцією столового срібла австрійських Габсбургів. Головний експонат цього музею - це 30-й метровий стіл, повністю заставлений порцеляною і сріблом імператорської родини.

У музеї імператорських апартаментів можна оглянути 19 кімнат імператорських покоїв (кабінети, спальні, вітальні). Так само в палацовому комплексі Хофбурга знаходиться Музей Папірусу (найбільше в світі зібрання давньоєгипетських папірусів), музей старовинних музичних інструментів, Імператорська збройова палата, Ефеський музей, Етнографічний музей і Музей історії мистецтв.

Так само в палацовому комплексі Хофбурга знаходиться Музей Папірусу (найбільше в світі зібрання давньоєгипетських папірусів), музей старовинних музичних інструментів, Імператорська збройова палата, Ефеський музей, Етнографічний музей і Музей історії мистецтв

Зворотний бік Нового крила палацу, що виходить до пальмової оранжереї.

Квитки в Хофбург
Вартість квитків в різні музи Хофбурга різна. Вхід в Скарбницю для дорослого коштує 12 євро. Комплексний квиток в музей Сісі, імператорські апартаменти і Срібну палату варто 12,90 євро. Відвідування будинку метеликів обійдеться в 5,5 євро. Музею папірусу - в 3 євро. Комплексний квиток в музей музичних інструментів, еффескій музей і збройову палату коштує 8 євро. Дані ціни на вхідні квитки в Хофбург є актуальними на 2016 рік. Музеї Хофбурга відкриваються в 9 ранку і закриваються о 17:30 або о 18:00 в залежності від пори року.

Офіційний сайт Хофбурга у Відні: www.hofburg-wien.at
Адреса Хофбурга: Відень, Hofburg-Michaelerkuppel.
Найближча станція метро: помаранчева гілка U3 зупинка Herrengasse.

З інших палаців Відня рекомендуємо Вам так само подивитися палац Бельведер і палац Шенбрунн .

Дивіться також:

Новости