Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Москва - Відень. Чим краще їхати? - Путівник від Михайла Шварца

  1. До Відня на автобусі з Москви
  2. Поїзд Москва-Відень
  3. Літак Москва-Відень
  4. Як я економлю на готелях?

Ви зібралися відвідати Австрію. Природно, в першу чергу відвідати її столицю Відень. Передчуваючи свою подорож, ви, звичайно, почнете вирішувати, яким транспортом їхати? Вельми непросте питання, як може здатися на перший погляд. Відкинемо варіанти подорожі на автомобілі. Тут все залежить від вас, вашої машини, а також як ви дотримуєтеся правил руху. Саме від цих складових буде [...]

Ви зібралися відвідати Австрію. Природно, в першу чергу відвідати її столицю Відень. Передчуваючи свою подорож, ви, звичайно, почнете вирішувати, яким транспортом їхати? Вельми непросте питання, як може здатися на перший погляд. Відкинемо варіанти подорожі на автомобілі. Тут все залежить від вас, вашої машини, а також як ви дотримуєтеся правил руху. Саме від цих складових буде залежати, скільки обійдеться вам поїздка і наскільки вона буде приємною.

До Відня на автобусі з Москви

До Відня на автобусі з Москви

Почнемо ми, мабуть, з самого, напевно, стомлюючого, але все-таки самого пізнавального виду транспорту - автобуси. З Москви до Відня є прямі автобусні маршрути. Відразу зауважимо, що завжди вигідніше брати квитки на будь-який вид транспорту туди і назад. Практично всі транспортні підприємства дають знижку, роблячи поїздку дешевше.

Якщо не брати до уваги можливість виїхати до Австрії на автобусі туроператора, то з рейсових автобусів до Відня ходить ОМПП «Межрегіоналавтотранс». Автобус виїжджає по п'ятницях з аеровокзалу в Москві о 07.00 ранку. Вже до 13.00 ви будете в Смоленську на автовокзалі. А до 18.00 прибудете в столицю Білорусі - місто Мінськ. А автобус приходить на а \ в «Московський», на платформу №20.Почему така точність? Тому, що а / в «Московський», досить грандіозна споруда, як і Національна бібліотека. Люблять в Білорусії великі споруди. Стоянка 20 хвилин. Потім автобус візьме курс на Брест. До речі, ви проїдете по Мінську прямо по проспекту Скорини, побачивши всі основні визначні пам'ятки міста.

Практично вночі, о 22.00, прибудете на кордон союзної держави (Росії і Білорусії) з Євросоюзом. Ось як складно тепер називається межа, яка раніше була просто - СРСР-Польща. Тут на проходження митниці ви витратите від однієї години, до трьох годин.

Далі, автобус понесе вас в ночі по території Польщі. Так, що ви, швидше за все, будете спати, толком нічого і не побачите. За Німеччини ви поїдете вже завидна. До 15.30 - 18.00 (все залежить від дороги і порган-переходу) будете в Берліні, на центральному автовокзалі. Якщо приїдете до 16.00, то у вас є унікальна можливість подивитися Берлін.

Автобуси, на яких можна дістатися до Відня, Праги з Берліна: Student Agency, Eurolines. Автобус відправляється о 20.00. Але пам'ятайте. Це не екскурсійний автобус, зі старшим групи, який буде рвати на собі волосся, що хтось заблукав і спізнюється. Це рейсовий автобус. Можете його побачити хвіст, запізнившись хоч на одну хвилину. Так що не забудьте переводити годинник і уточнити у водія, коли конкретно виїжджаєте за місцевим часом. Знову нічний переїзд.

Знову нічний переїзд

В 06.30, ви в'їдете в столицю Австрії. Автобус прибуде на ж / д вокзал на Erdberg штрассе. Зворотній рейс йде по п'ятницях і неділях, о 20.30 та 21.00 відповідно.

Звичайно, самий комфортабельний автобус, не замінить спального місця в поїзді. Але зате вражає тим, що ви побачите і проїдете по містах і селах. Ніякого порівняння з поїздом і тим більше літаком. Ось, правда, ціна, дуже значна. Хоч цілком прийнятна, щодо літака бізнес класу і потяги. 220 євро в одну сторону. Туди і назад - 320 євро. Але якщо вам немає 26 років, або перевалило за 60, то ви ще економите 20 євро.

Поїзд Москва-Відень

Поїзд Москва-Відень

Поїзд, найекономічніший і надійний вид транспорту. Ні погода, ні погран-перехід вас не затримають. Будете в термін. Але на чому їхати?

Є два потяги до Відня:

  • Москва - Прага №21, з причіпним вагоном до Відня.
  • Поїзд М-011 Москва - Відень.

У чому плюси і мінуси. Один, поїзд з нашим вагоном той, що причіпний. Його плюс - розміри. Те, до чого ми звикли. Нормальний коридор, в якому можуть розгорнутися двоє людей. А ось в спальному вагоні Польщі, двоє людей розміром з актора Семчева, зустрівшись на середині вагона, будуть вирішувати, в кой тамбур попрямувати, що б розминутися. Такі вже вони, вузькі проходи. Ціна приблизно однакова. Купе 1/2 - 210 євро. Купе 2/3 - 165 євро з копійками.

У чому відмінність купе? Все просто. Все купе трьох місцеві. Але в одному їдуть двоє людей, у другому варіанті три (квиток в 1 клас і в 2 клас). В тримісному їхати незручно. Просто якщо розкласти все полки, то сидіти на нижній не вийде. Якщо ви тільки не австро-швейцарський гном, що повертається на батьківщину предків. Він може і влізе. Тобто якщо двоє лежать на полицях, то тому, що в низу, то ж доведеться лежати. Або можна сидіти на відкидному стільчику (такий собі кухонний табурет). А удвох, цілком комфортно. Ах да! Не забудьте, що в Москва - Прага немає ресторану. Кава, чай, печиво. І до самого Відня за 33 години. А Польський потяг все 35 годин. Іде поїзд о 23.30 (приблизно, уточнюйте) з Білоруського вокзалу. Прибуває через день, в 06.22 на Західний вокзал у Відні. Загалом, беріть з собою ноутбук, ганяйте в ігри і дивіться фільми. Їхати довго. А цікавого з поїзда особливо нічого не побачиш. Інформація про залізничних вокзалах Відня.

Ще один момент. Якщо їхати до Праги, чисто Празьким поїздом, а там пересісти на автобус до Відня, можна досить добре з економити. Десь сто євро в обидва кінці. Так, що поцікавтеся.

Літак Москва-Відень

Літак Москва-Відень

Чи то справа літак. Хоча літак, самий, мабуть, ненадійний, не дешевий. Зате швидкий транспорт. Хоч не дешевий, дивлячись у кого. Дуже навіть може бути дешевий. Чи не задарма. Про ціну поговоримо в кінці.

Але хто здійснює рейси і на чому? До Відня йдуть рейси з Шереметьєво і Домодєдово, а прилітають до віденського аеропорту Wien-Schwechat (інформація як дістатися з аеропорту Відня в центр )

Рейси авіакомпаній Москва-Відень:

  • Austrian Airlines,
  • Аерофлот,
  • Трансаеро,
  • S7 Airlines ( «Сибір»),
  • Niki Luftfahrt (Fly Niki).

Літаки літають щодня, з 05.30 до 23.00 вечора. Час в дорозі від 2 годині 40 хвилин, до 3 годин 15 хвилин. Все залежить від моделі літака і звідки ви вилітаєте. Рейсів багато. Практично у всіх компаній вони щоденні.

Тепер про ціну. Тут разбежка капітальна. Від 49 до 753 євро за політ в одну сторону. Літаки, А-318, А-320, Боїнг 737 - 500, Боїнг 737-800.Все компанії пропонують економ клас. Ціна залежить від знижок, умов покупки, часу вильоту, і марки літака.

Але всіх в цьому році вирішила здивувати Австрійська авіакомпанія Austrian Airlines. До 31 липня 2010 року, вона продає квитки туди і назад, на рейси до 31 березня 2011 року. Ціні - 4100 рублів. Ціна плаває від курсу. Але в цих межах. За ці гроші з аеропорту Шереметьєво до новобудов на іншому кінці Москви, вельми сумнівно, що зможете доїхати на таксі. А ось до Відня туди і назад, злітаються. Гримаси нашої економіки. Що тут скажеш?

Так само часто бувають розпродажі квитків Air Berlin / Fly Niki по € 49, устигайте ловити! Скористайтеся skyscanner.ru для пошуку дешевих квитків. Задайте напрям в одну сторону Москва - Відень, а краще Відень - Москва, такі квитки простіше знайти і переглядайте всі дати потрібного вам місяці. Я впевнений, ви знайдете дешевий квиток.

Ще один нюанс. Якщо ви вирішили вбити двох зайців, летіти до Відня, там оглянути місто і відправитися в Будапешт (як дістатися з Відня в Будапешт ) Або Прагу (як дістатися з Відня до Праги ), То транзитну візу вам оформить сама авіакомпанія. Страшенно зручно. Заповнив анкету, заплатив за транзитну візу і все. Але ось один мінус. Надійність самого транспорту. Те вулкан літати не дає. Те диспетчери, через те, що рівень (? !!!) життя у них падає, і їм їздити доводиться на п'ятирічних машинах, влаштують черговий страйк і зірвуть рейс. Те, що останніми роками не рідкість, погода викине сюрприз. Так, що вам вирішувати ніж, куди, коли, і головне на чому і за скільки їхати.

Висновок такий: простіше і дешевше дістатися з Москви до Відня, купивши квиток зі знижкою.

Щасливої вам дороги!

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Передчуваючи свою подорож, ви, звичайно, почнете вирішувати, яким транспортом їхати?
Передчуваючи свою подорож, ви, звичайно, почнете вирішувати, яким транспортом їхати?
20.Почему така точність?
Але на чому їхати?
У чому відмінність купе?
Але хто здійснює рейси і на чому?
Що тут скажеш?
Як я економлю на готелях?

Новости