Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мої віденські адреси

  1. Кондитерська Demel ( Kohlmarkt 14 )
  2. Кав'ярня при готелі «Zaher»
  3. Vapiano - німецька мережа добротною італійською їжі
  4. Eissalon am Schwedenplatz
  5. Wirtschaft Universität
  6. Kare на Mariahilfer
  7. Старовинна Фотобудка в музейному кварталі
  8. Будинок моря (океанаріум)
  9. Міські велосипеди на прокат
  10. Сміттєвий завод Хундертвассера
  11. Набережна Дунаю

Зміст статті

Легку замальовку моїх перших вражень про Відні - моєму улюбленому місті Європи, в який я готова повертатися знову і знову, вже можна знайти в надрах моїх тревел мемуарів . Але оскільки при кожній зручній нагоді я намагаюся в улюблену Відень повертатися, а одного разу навіть вдалося там пожити близько місяця, мій список улюблених місць весь час поповнюється. Я хочу розповісти про свої обраних місцях і активностях, які зроблять ваше віденське подорож набагато більш душевним, ніж обіцяють путівники.

Музей - Будинок музики - абсолютно фантастичний музей про музику як категорію. Чи не боїтеся наданих залів про класичних композиторів - музей інтерактивний і в ньому абсолютно все дуже цікаво. Зрештою, де ще ви власноруч подіріжіруете віденським симфонічним оркестром?

Зрештою, де ще ви власноруч подіріжіруете віденським симфонічним оркестром

Вічний фестиваль їжі і цікавих штучок. Найвідоміший віденський ринок нараховує близько 120 торгових місць та ресторанів з різноманітними кулінарними пропозиціями - від віденського до індійського, від в'єтнамського до ізраїльського. Просунуте місце тусовки урбанізованих віденців. У вихідні покупців розважає діджей, а суботній блошиний ринок - найдоступніший і цікава пропозиція для любителів пристойних «секондів». Ну а про те, що там робити - є, гуляти, нюхати, пробувати і відчувати «смак життя».

Покуштувати кращий Topfen Schtrudel в кафе Diglas. Досить доступне і абсолютно класичне віденське кафе - ресторан. Все споконвічно віденське, що ви побажаєте замовити - «Tafelspitz» (відварна телятина з гарніром), Topfen Schtrudel (сирний штрудель в гарячому густому ванільному соусі) або навіть класичний Schnitzel (тонкий пласт м'яса в сухарях) - виявиться абсолютно гідним і смачним. Як бонус - live piano music вечорами і найнезвичайніші «прозорі» кабінки туалету.

Як бонус - live piano music вечорами і найнезвичайніші «прозорі» кабінки туалету

Погортати свіжу пресу в Cafe Central ( Herrengasse 14 ). Тут пахне старовиною, все дуже чинно, високі колони, відвідувачі схожі на публіку оперного театру - не важливо ранок або вечір, в Сafe Central потягують віденська кава ідеально вихолощені літні чоловіки і жінки. Тут дух вени, так що причепуритися, йти і тихенько сидіти в куточку, спостерігаючи за істинним плином віденської життя.

Кондитерська Demel ( Kohlmarkt 14 )

Закупитися солодощами в фамільної кондитерської Demel ( Kohlmarkt 14 ). Одне з тих місць, коли не тямиш виявився ти з музеї / палаці або десь ще. Seit 1778 (з 1778 роки) - це вам не жарти, а ретельно продумана і відпрацьована рецептура кожної цукерки, а так само ідеальний дизайн кожної шоколадки. Славиться фірмовим віденським тортом «Захер», за право на оригінальність приготування якого кондитерська Demel судилася з готелем «Zaher». В результаті оригінальне авторство присудили готелю, а в Demel продаються Захер з гордою назвою «Демельскій торт Захер». Особисто я віддаю перевагу возити додому Захер з кондитерської Aida в милих рожевих дерев'яних упаковках.

Кав'ярня при готелі «Zaher»

Спробувати «Захер» в «Захер». Якщо ви скрупульозно шукайте автентичну рецептуру Захера, то вам сюди - в готель «Zaher», в якому в з 1876 року сам Франц Захер готував цей торт. Сказати чесно - нічого особливого в цьому «гучному фірмовому віденському торті» немає. Звичайний шоколадний торт, що подається з вершками. Більш приємно просто для галочки і почуття атмосфери сісти на терасі готелю Захер з видом на оперний театр і богемно замовити Захер з капучино.

Кубло письменників, творчих хіпстоватих особистостей і віденської "богеми". Маленьке кафе з дерев'яними круглими столиками і оббитими червоною шкірою протертими стільцями, яке до вечора під зав'язку забивається вищепереліченими особистостями. У накуреній димної атмосфері Кафки голоси людей змішуються з неординарним плейлистом, що програє Баха і Бетховена упереміш з сучасним lounge.

У накуреній димної атмосфері Кафки голоси людей змішуються з неординарним плейлистом, що програє Баха і Бетховена упереміш з сучасним lounge

Vapiano - німецька мережа добротною італійською їжі

Продовжуючи тему їжі - покуштувати найсвіжішого в Vapiano . З цим місцем у мене любов з першого погляду. Німецька мережа свіжої італійської кухні з особливим форматом - щось середнє між рестораном - і кафе з самообслуговуванням. Жодна страва не розчарувало мене жодного разу. Всю їжу готують «Вапіаністи» прямо при вас, а страви сезонної кухні завжди заслуговують на окрему увагу.

Eissalon am Schwedenplatz

І на десерт - морозиво на Eissalon am Schwedenplatz (Franz-Josefs-Kai 17). Безперечно, краще морозиво в місті. Таку гучну думку створюється неспроста. Тут і історія місця і натовпу місцевих віденців в черзі за «Бекер» (від нім. Стаканчиком) зі смаком амаретто.

Всім нам іноді не вистачає бабусі в будні. Відмінна концепція ресторану - Соціальний стартап. Рестораном керують виключно бабусі, обслуговують і готують вони ж. Інтер'єр - як у бабусі вдома. Страви - теж. Можна було б порівняти з московською Маріанною, та віденські бабусі поаутентічнее будуть.

Одне з моїх улюблених нетуристичних андерграундних місць Відня - Пратерстерн. В інтернеті про нього пишуть як про чудовому місці для проведення часу з дітьми, але я б сказала, що це трохи помилкова думка. І хоча цей парк в отличном состоянии, його вік дає про себе знати. Prater - це справжній ретро парк атракціонів. Ніяких вам шейкерів з аерографією дівчат з голими грудьми, тільки справжні старовинні атракціони - страшилки (які, до речі, страшніші сучасних атракціонів будуть), найстаріше в світі колесо огляду і Preater Turm - ланцюгова 100 метрова карусель з кращого панорамою на місто. Загалом, мені Партер нагадує більше ідеальне місце для Хеллоуїна або нічних прогулянок, тому що я не впевнена, що сюрреалістичні пластикові фігури клоунів витримає психіка будь-якої дитини. До речі на території Prater ще є нічний клуб з сауною. Інтригує? більше тут .

більше   тут

Wirtschaft Universität

Wirtschaft Universität ( Welthandelsplatz 1 + 1 ). Один з тих випадків, коли відвідування кампусу університету закохує назавжди. І тут справа не в дусі університету в стилі Хогвартс (за таким раджу побродити по кампусу Віденського Університету, Universitätsring 1), а навпаки, в дусі чого - то супер розвиненого і просунутого. WU складається з декількох корпусів майже космічної архітектури (корпусом бібліотеки займалося всесвітньо відоме бюро Zaha Hadid). В одному з них навіть знімали сцену з Джеймса Бонда. Мені пощастило погуляти пізно ввечері по корпусах університету та послухати місцеві байки від мого знайомого студента WU, але якщо ви не володієте такою можливістю, можна організувати екскурсію .

Пасаж в несподіваному повороті на Mariahilfer Strasse - головній торговій вулиці Відня. Випадково знайдений мій поворот в стилі «ой, а давай звернемо сюди» приховує в собі дуже цікаві замальовки - від вантажного прокуреного бару у дворику, до веганскої кафе і крішноідской лавки. Сюди я так само б радила йти за шкіряними сувенірами і просто цікавими штучками від місцевих дизайнерів.

Kare на Mariahilfer

Kare на Mariahilfer ( Mariahilfer Str. 5 ). І хоча Kare - це всього лише баварський дизайнерський магазин інтер'єру і меблів, для мене він виявився одкровенням. Триповерхова будівля з непоказним входом забито неймовірно крутими дрібничками і делушкамі для будинку, а так же супер креативної меблями і предметами інтер'єру. Люблю заходити сюди просто як в музей і захоплюватися рівнем промислового дизайну німців. Можна поєднати з прогулянкою і шопінгом по Mariahilfe Strasse. Kare на Mariahilfer (   Mariahilfer Str

Старовинна Фотобудка в музейному кварталі

Я вважаю, що Museumsquartier Відня заслуговує як мінімум день окремого відвідування (вивчіть сайт MQ , Весь час, коли я там була йшли дуже цікаві виставки). До Відні взагалі в плані мистецтва - будь-якого - сучасного або класичного можна причепитися. Так ось, прямо навпроти будівлі сучасного мистецтва Mumok є одна з небагатьох збережених оригінальних фотобудок, де друкує не лазерний принтер, а старовинна система друку та проявки. 2 євро і море емоцій і задоволення за смужку ретро фото.

Будинок моря (океанаріум)

Кожен раз, коли я гуляла по Відні, мою увагу привертала досить незвичайного виду грубувате будівля з великим слоганом «Smashed to pieces (in the still of the night)». Після недовгих пошуків я з'ясувала, що це довоєнний потворне будівля (в колишньому бункер) перетворили в будинок Моря (Fritz-Grünbaum-Platz 1) - найбільший в Австрії океанаріум для дітей. А слоган - це меморіал проти війни і фашизму. Однак мене в цій будівлі привернула видовий майданчик з рестораном, шкода тільки вхід туди можливий тільки відвідувачам океанаріуму.

Міські велосипеди на прокат

Якщо ви лінуєтеся гуляти по місту пішки або у вас просто мало часу, Відень пропонує два відмінних варіанти: міські велосипеди і екскурсійний трамвай по кільцю навколо центру. Останній відходить від Schweden platz кожен пів години (8 євро), а станції велосипедів розкинуті по місту дуже щільно. І якщо в інших містах мене завжди лякає зв'язок c цими «автоматами пекла», то реєстрація в віденському терміналі громадських велосипедів не займе у вас більше 5 хвилин! Для цього потрібна тільки кредитна карта, та й перший 1 годину завжди безкоштовно. Я пересувалася виключно на велосипедах, тому що вони завжди обслужених і справно працювали і тим більше безкоштовно!

Сміттєвий завод Хундертвассера

Наостанок пара місць за межами центру. Перше - сміттєвий завод, спроектований знаменитим віденським архітектором Хундертвассером. Скільки б я не намагалася шукати можливості доступу всередину заводу, результатів немає. Однак вражень в будь-якому випадку достатньо, навіть якщо погуляти з фотоапаратом навколо заводу на метро Spittelau (завод видно прямо з вікна поїзда метро). Щось схоже більше на шоколадну фабрику Чарлі з однойменного фільму, ніж на сміттєспалювальний завод, вражає уяву і притягує своєю яскравою мозаїкою і загадкової строкатою архітектурою.

Набережна Дунаю

Ну і останнє, найулюбленіше моє проведення часу на природі у Відні - це прогулянка уздовж Дунаю з лебедями. Ідеальний варіант, якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом і хочете відчути, що у Відні життя пульсує в більш спокійному темпі за межами центру. Станція метро Wien Handelskai, зайти в продуктовий магазин Billa, прикупити чого легенько для пікніка (незабутні пару багетів для дунайських лебедів), взяти в оренду міський велосипед, перебратися на набережну Дунаю (Треппельвег) і рушити в бік моста Reichsbrücke, де можна здати велосипеди і відвідати незвичайне на мій погляд храм - Heiliger Franz von Assisi / Jubiläumskirche. Назад неспішно повертатися пішки, доглядаючи відповідну для пікніка біля річки галявину і підгодовуючи зграйки дунайських лебедів свіжим багетом, очищаючи свою карму.

Відень прекрасна! Досліджуйте, блукайте, пробуйте і захоплюйтеся!

PS Молодь, якщо шукайте класний бар для вечора і танців, загляньте в Travel Shack bar з відомим на всю вену Crazy Shots Menu. Маленький бонус - безкоштовний сніданок з 6 ранку в готелі Ibis Wien Marпahilf навпаки бару (постояльців не перевіряють). Головне триматися впевнено і бадьоро, як постоялець готелю.

PPS Справжній ексклюзив - оренда човна-дивана для відпочинку на Дунаї. Ідеаліті для літа!

Зрештою, де ще ви власноруч подіріжіруете віденським симфонічним оркестром?
Інтригує?

Новости